داروهای بیهوشی از هر نوعی بر سایر اعضای بدن تأثیرگذار نیستند/ ایران یکی از کشورهای پیشرفته و نام آور منطقه در رشته بیهوشی است
ایسنا علوم پزشکی تهران – دکتر جعفریه، متخصص بیهوشی با بیان اینکه ایران یکی از کشورهای پیشرفته و نام آور منطقه در رشته بیهوشی است، گفت: تمام داروهای بیهوشی های جنرال و عمومی و همچنین داروهای...
ایسنا علوم پزشکی تهران – دکتر جعفریه، متخصص بیهوشی با بیان اینکه ایران یکی از کشورهای پیشرفته و نام آور منطقه در رشته بیهوشی است، گفت: تمام داروهای بیهوشی های جنرال و عمومی و همچنین داروهای مربوط به بلوک های موضعی اسپاینال و اپیدورال بعد از مدتی از بدن شسته و دفع می شوند بنابراین به طور کلی داروهای بیهوشی از هر نوعی بر سایر اعضای بدن تأثیرگذار نیستند.
دکتر آرش جعفریه در گفت وگو با ایسنا علوم پزشکی تهران در مورد نقش پزشک متخصص بیهوشی در جراحی ها، اظهار کرد: متخصص بیهوشی در اتاق عمل حافظ ایمنی بیمار است و در عین حال باید شرایط مناسبی را برای جراح فراهم کند تا جراح کار خود را به راحتی انجام دهد. بیمار قبل از عمل باید تحت ویزیت قرار گیرد تا شرایط او از نظر مطلوبیت سنجیده شود و اگر شرایط وی مطلوب نیست با تمهیدات متخصص بیهوشی به سطح مطلوب و مناسب برای جراحی برسد. پس از آن متخصص بیهوشی تشخیص می دهد چه اعمالی انجام دهد تا بیمار عمل بی دردی داشته باشد و در واقع به یک خواب عمیق برود و همچنین شرایط بیمار طی عمل جراحی و پس از آن و در زمان ریکاوری به وضعیت مطلوبی برسد.
این متخصص بیهوشی ادامه داد: زمانی که به بخش منتقل می شود، لازم است متخصص بیهوشی ورود کند و با تجویز و تشخیص خود برای بیمار شرایط بی دردی را فراهم کند. برخی از بیماران از اتاق عمل به بخش مراقبت های ویژه منتقل می شوند در این مرحله نیز نقش متخصص بیهوشی است که وضعیت بیمار را در شرایط مطلوبی حفظ نماید.
وی تصریح کرد: بیهوشی تنها خوابی عمیق نیست و چهار جز دارد؛ یکی از این اجزا رسیدن بیمار به فراموشی است به گونه ای که بیمار خاطراتی از قبل و بعد از عمل نداشته باشد. دومین رکن بیهوشی، بی دردی است. بیمار نباید در حین عمل دردی داشته باشد. سومین رکن این است که بیمار باید به خواب رفته باشد و رکن چهارم سست بودن بیمار است تا بتوانیم راه هوایی مناسبی برای بیمار در نظر بگیریم تا جراح به راحتی عمل خود را انجام دهد. این در حالی است که در خواب حافظه فعال است، درد احساس می شود و بدن سست نیست.
دکتر جعفریه در پاسخ به این پرسش که آیا برخی از بیماران به دلیل بیهوشی یا پس از استفاده از داروی بیهوشی در بیمارستان فوت می شوند؟ گفت: امروز دیگر این اتفاقات رخ نمی دهد؛ این نوع از مرگ و میرها شاید به حدود ۶۰ تا ۷۰ سال پیش برگردد، آن زمان درصدی از بیهوشی ها به دلیل مناسب نبودن داروها یا عدم انتقال دوزی از داروها توسط دستگاه ها به بیماران، مواردی از فوت مشاهده می شد، ولی امروز به هیچ وجه اینطور نیست چون در حال حاضر به دلیل ابزار کنترل و پایش وضعیت بیمار که در تمام اتاق های عمل موجود است و با توجه به ماشین های بیهوشی دقیقی که در کلیه اتاق های عمل در کشور داریم و با توجه به علم متخصصین بیهوشی، چنین مواردی دیده نمی شود. اگر بیماری در اتاق عمل فوت می کند شاید به شرایط خاص دیگر و بیماری های زمینه ای او و شرایط و اتفاقات حادث شده در حین عمل جراحی برگردد و نمی توان این موارد را به بیهوشی منتسب کرد.
وی درخصوص اینکه بیهوشی کامل بر سایر اعضای بدن انسان تأثیرگذار است؟ گفت: تمام داروهای بیهوشی های جنرال و عمومی و همچنین داروهای مربوط به بلوک های موضعی اسپاینال و اپیدورال بعد از مدتی از بدن شسته و دفع می شوند بنابراین به طور کلی داروهای بیهوشی از هر نوعی بر سایر اعضای بدن تأثیرگذار نیستند.
دکتر جعفریه در مورد جایگاه علمی بیهوشی ایران در سطح بین المللی، گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، چندین متخصص بیهوشی ایران برای تکمیل تحصیلات به خارج از کشور رفتند و سپس به کشور بازگشتند، پس از آن نسل جدیدی از متخصصین بیهوشی تربیت شد و تحولی در علم بیهوشی کشور اتفاق افتاد. با ورود دستگاه های جدید، علم بیهوشی در کشور پیشرفت شایانی یافت به گونه ای که امروز از این منظر، ایران یکی از کشورهای پیشرفته و نام آور منطقه در رشته بیهوشی و زیر گروه های آن از جمله بیهوشی قلب و فلوشیپ و بیهوشی اطفال است.
انتهای پیام
هیچ نظر! یکی از اولین.