آیا سگ ها می توانند به تشخیص کووید ۱۹کمک کنند!؟
ایسنا علوم پزشکی تهران – تیمی از محققان انگلستان گزارش جالبی را مطرح می کنند: اگر سگها بتوانند به شناسایی بیماری کووید-۱۹کمک کنند، چه می شود؟ به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از مدیکال نیوز، در اواخر ماه گذشته ، تیمی از پژوهشگران دانشکده بهداشت لندن (LSHTM) با مشارکت موسسه خیریه سگهای تشخیصی […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – تیمی از محققان انگلستان گزارش جالبی را مطرح می کنند: اگر سگها بتوانند به شناسایی بیماری کووید-۱۹کمک کنند، چه می شود؟
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از مدیکال نیوز، در اواخر ماه گذشته ، تیمی از پژوهشگران دانشکده بهداشت لندن (LSHTM) با مشارکت موسسه خیریه سگهای تشخیصی پزشکی و دانشگاه دورهام ، یک ابتکار جدید و جالب در زمینه کشف بیماری کرونا ویروس را رسانه ای کردند. این تیم می خواهد پتانسیل استفاده از سگ ها را برای تشخیص کووید-۱۹در افرادی که ممکن است به این بیماری مبتلا شده باشند ، کشف کند.
ایده از این واقعیت ناشی می شود که سگها به دلیل حس بویایی قوی که دارند علائم جزئی بیماری را تشخیص می دهند.
در حقیقت ، برخی پژوهشگران حتی گفته اند که سگها می توانند وجود سرطان ریه را در نمونه های بالینی تشخیص دهند و ممکن است در مقایسه با “پیشرفته ترین فن آوری” پزشکان در زمینه تشخیص این بیماری بهتر عمل کنند.
همچنین ، همان تیم تحقیقاتی که ابتکار عمل را شروع کرده نشان داده است که سگها قادر به بو کردن بیماری های عفونی ، به ویژه مالاریا هستند.
پروفسور جیمز لوگان ، رئیس گروه کنترل بیماری ها در دانشکده بهداشت لندن گفت: مطالعه قبلی ما نشان داد که سگ ها می توانند عفونت مالاریا را با دقت بسیار بالا ، بالاتر از استانداردهای سازمان بهداشت جهانی تشخیص دهند.
سگها می توانند انقلابی در تشخیص کرونا ویروس به وجود آورند
محققان در حال حاضر مشغول جمع آوری داده های اولیه در تلاش برای آموزش سگهای تشخیص پزشکی برای غربالگری افراد مبتلا به بیماری کووید-۱۹هستند.
دانشمندان این واقعیت را تأیید می کنند که هنوز مشخص نیست آیا عفونت کووید-۱۹ در بوی بدن افراد قابل تشخیص است یا خیر. با این حال ، آنها بر اساس دانش خود در مورد سایر بیماری های تنفسی ، فرض می کنند که چنین است.
پروفسور جیمز لوگان گفت: در حال سپری کردن روزهای اولیه برای تشخیص بوی بیماری کووید-۱۹ هستیم. ما هنوز نمی دانیم آیا کووید-۱۹ بوی خاصی دارد ، اما می دانیم که سایر بیماریهای تنفسی بوی بدن ما را تغییر می دهند ، بنابراین احتمال این امر وجود دارد و سگها می توانند آن را تشخیص دهند. این ابزار تشخیصی جدید می تواند واکنش ما به بیماری کووید-۱۹را متحول کند.
محققان پیشنهاد می کنند که سگهای آموزش دیده خاص می توانند در طولانی مدت به تلاشها در زمینه غربالگری بیماران کووید-۱۹ کمک کنند. سگهای آموزش دیده ممکن است با ارائه یک روش غربالگری سریع و غیر تهاجمی ، حداکثر ۲۵۰ نفر را در ساعت مورد تشخیص بویایی قرار دهند.
سگها ممکن است موارد بدون علامت کووید-۱۹ را نیز تشخیص دهند
پژوهشگران توضیح دادند که آموزش سگ ها شامل آشنا کردن آنها به نمونه های بو از افراد مبتلا به کووید-۱۹و آموزش آنها برای تشخیص بوی مرتبط با این بیماری است.
آنها همچنین خاطرنشان کردند سگها می توانند کسی را که ناخوش احوال است شناسایی کنند زیرا آنها در تشخیص تغییرات کوچک دمای پوست نیز بسیار دقیق هستند. بنابراین ، سگها ممکن است بتوانند افرادی که تب دارند را فورا تشخیص دهند.
در صورت موفقیت این روش ، پژوهشگران بر این باورند که سگ های تشخیص دهنده پزشکی ممکن است تنها پس از ۶ هفته آموزش بتوانند بیماران تنفسی را غربالگری کنند.
دانشمندان یادآور می شوند که سگ های آموزش دیده ویژه می توانند در فضاهایی مانند فرودگاه ، مسافرهایی را که احتمالاً با SARS- CoV-2 مبتلا شده اند ، تشخیص دهند.
پروفسور استیو لیندسی از دانشگاه دورهام گفت: اگر این پژوهش موفقیت آمیز باشد ، می توانیم از سگهای تشخیص کووید-۱۹در انتهای اپیدمی کروناویروس در فرودگاهها استفاده کنیم تا افراد مبتلا به ویروس به سرعت شناسایی شوند. این امر می تواند از شیوع مجدد بیماری جلوگیری کند.
کلر گست ، بنیانگذار و مسئول پروژه سگهای تشخیص پزشکی ، در توضیح این روش ابتکاری گفت: در اصل ، ما یقین داریم که سگها می توانند کووید-۱۹را تشخیص دهند. اکنون ما در حال بررسی این مسئله هستیم که چگونه می توان با اطمینان بوی ویروس بیماران کرونا را دریافت و آن را به سگ ها معرفی کنیم.
او گفت: هدف پروژه این است که سگها بتوانند هر کس ، از جمله کسانی که بدون علامت هستند را غربالگری کنند و به ما بگویند که آیا این افراد نیاز به آزمایش دارند.
این روش می تواند سریع ، مؤثر و غیر تهاجمی باشد و اطمینان حاصل کند که منابع آزمایش محدود کادر درمانی فقط در مواردی که واقعاً مورد نیاز هستند استفاده می شوند.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید