تشکیل «ستاد بحران کرونا» در بیمارستان امیراعلم/ کرونا برای سیستم درمانی کشور مانور بسیار خوبی بود/ کمک های قابل توجه خیرین برای مقابله با کرونا
ایسنا علوم پزشکی تهران – بیمارستان امیراعلم مانند بسیاری از بیمارستان های دیگر از ابتدای شیوع کرونا در کشور به مبتلایان به این بیماری خدمات لازم را ارایه کرد، به گفته رییس بیمارستان امیراعلم تاکنون حدود ۱۳۰۰ بیمار در این بیمارستان بستری شدند که از این تعداد ۱۱۰۰ نفر بهبود یافته و مرخص شدند و […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – بیمارستان امیراعلم مانند بسیاری از بیمارستان های دیگر از ابتدای شیوع کرونا در کشور به مبتلایان به این بیماری خدمات لازم را ارایه کرد، به گفته رییس بیمارستان امیراعلم تاکنون حدود ۱۳۰۰ بیمار در این بیمارستان بستری شدند که از این تعداد ۱۱۰۰ نفر بهبود یافته و مرخص شدند و تعدادی هنوز بستری و تعدادی جان خود را از دست دادند. بیمارستان امیراعلم تاکنون بیش از ۲ هزار بیمار مشکوک به کرونا را نیز به صورت سرپایی تحت درمان قرار داده است.
دکتر آرش جعفریه، رییس بیمارستان امیراعلم در گفت وگو با ایسنا علوم پزشکی تهران درخصوص شایع ترین علایم بیماری کووید ۱۹ که این روزها در میان مبتلایان شاهد است، اظهار کرد: علایم بیماری کووید ۱۹ بسیار مشابه به سرماخوردگی است البته این بیماری بر خلاف سرماخوردگی همراه با آب ریزش بینی نیست. در واقع شایع ترین علامت بیماری کووید ۱۹ سرفه، تب و تنگی نفس است، در مواردی این علایم همراه با تعریق خواهد بود و در مواردی نادر علایم گوارشی نیز بروز خواهد کرد.
وی ادامه داد: یکی از علایم شایع بیماری کووید ۱۹ از دست دادن حس بویایی و چشایی مبتلایان می باشد که تجربه بدی برای بیماران است. حس بویایی و چشایی تعدادی از مبتلایان که این علایم در بدن آنان ظهور کرده، پس از بهبودی به حالت طبیعی باز می گردد، اما برخی از بیماران نیز ممکن است به صورت طولانی مدت یا تا آخر عمر این حواس خود را از دست بدهند.
این متخصص بیهوشی در مورد نقش متخصصان بیهوشی در درمان مبتلایان به کرونا ویروس جدید، گفت: بیماران کووید ۱۹ که دچار دیسترس تنفسی شدید می شوند به آی سی یو (ICU) انتقال پیدا می کنند، آی سی یو آلوده ترین و پر خطرترین نقطه و مکان بیمارستان است، اما پرسنل آی سی یو (ICU) و اساتید بیهوشی به صورت تمام قد در بیمارستان حاضر شدند. کنترل راه هوایی و تنظیم دستگاه های تنفسی و کنترل و تنظیم داروهای این بیماران بر عهده مختصصان بیهوشی است. این بیماران بسیار وضعیت بالینی متغییری دارند به صورتی که ممکن است در هر ساعت وضعیت بالینی آنان تغییر کند لذا تمام متخصصان بیهوشی بیمارستان امیراعلم ۲۴ ساعته بر بالین این بیماران حاضر هستند.
رییس بیمارستان امیراعلم برای کنترل و مدیریت بحران کرونا به مسئولین توصیه ای کرد و گفت: نباید گمان کنیم این بیماری ریشه کن می شود یا زمانی می رسد که دیگر با این ویروس مواجه نیستیم، ممکن است در فصل پاییز شاهد اوج این بیماری باشیم بنابراین لازم است برای مقابله با کرونا همچنان آمادگی های لازم را داشته باشیم. معتقدم شیوع این بیماری علی رغم همه تلخی هایی که به همراه داشت، برای تمام سیستم درمانی کشور مانور بسیار خوبی بود تا بتوانیم آمادگی لازم را در حد مطلوب حفظ کنیم.
دکتر جعفریه در پاسخ به این پرسش که به چه دلیل شاهد روند کاهشی مرگ و میر بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در کشور هستیم؟ اظهار کرد: به دلیل رعایت قرنطینه خانگی و دستوراتی که وزارت بهداشت داد و مردم هم به خوبی رعایت کردند و در خانه ماندند و فاصله گذاری اجتماعی حفظ شد، تعداد مبتلایان کاهش یافت که به واسطه آن شاهد روند کاهشی مرگ و میر نیز هستیم و امیدوارم چرخه بیماری شکسته شده باشد و روند نزولی در تعداد مبتلایان ادامه پیدا کند و بتوانیم این بحران را بگذرانیم البته کاهش تعداد مبتلایان نباید باعث شود که همشهریان این بیماری را دستکم بگیرند. خواهش ما این است که باز هم کلیه نکات ایمنی و بهداشتی را رعایت و سعی کنند در خانه بمانند و اگر از خانه بیرون می آیند رعایت اصول بهداشتی و فاصله اجتماعی یک متر و نیم را رعایت کنند تا این چرخه بیماری شکسته شود.
رییس بیمارستان امیراعلم ادامه داد: پس از بحران کرونا درمان های متعددی پیشنهاد شد که برخی از آنان جزو هیچ یک از پروتکل های درمانی وزارت بهداشت جهانی نبود، اقدام شایسته ای که وزارت بهداشت انجام داد این بود که سعی کرد بر طبق این پروتکل های درمانی حرکت کند و هر روز دستورالعمل های جدیدی صادر می کرد. این دستورالعمل واحد بود و به همه واحدها ابلاغ می شد. در بیمارستان امیراعلم و در دانشگاه تهران هم به طور جد سعی شد که از این پروتکل های واحد پیروی شود و از هزینه تراشی و تحمیل هزینه های اضافی به بیماران و سیستم درمانی جلوگیری به عمل آید.
رییس بیمارستان امیراعلم در ادامه درباره اقدامات و خدمات ارایه شده به مبتلایان به کرونا در بیمارستان امیراعلم، گفت: از ابتدا که مساله بحران کرونا در کشور جدی شد، ستادی در بیمارستان تحت عنوان «ستاد بحران کرونا» تشکیل دادیم و یکی از اساتید را به ریاست این ستاد منصوب کردیم. چندین نفر از اساتید قدیمی این بیمارستان عضو این ستاد هستند و وظیفه هر شخصی مشخص است. از سوی دیگر تیم تدارکاتی برای ارایه خدمات و خیرین در زمینه کمک های انسان دوستانه بسیار در این مسیر فعال بودند لذا از خیرینی که در این مدت به بیمارستان امیراعلم کمک های بسیار مهم و به موقعی داشتند، تشکر می کنم.
دکتر جعفریه ادامه داد: کمک های خیرین به اشکال گوناگون از جمله کمک های نقدی، ارسال کالا و تهیه غذاهای نذری و آبمیوه و تنقلات همچنان به بیمارستان امیراعلم ادامه دارد.
وی در مورد نحوه حفاظت از پرسنل بیمارستان امیراعلم در مقابل کرونا ویروس جدید، بیان کرد: در مورد حفاظت فردی پرسنل بسیار قوی وارد شدیم و سعی کردیم از روز اول بهترین امکانات را برای حفاظت پرسنل و فراگیران تأمین کنیم به همین دلیل تعداد مبتلایان پرسنل بیمارستان تاکنون تنها یک نفر بوده و همین مساله نشان می دهد که وسایل حفاظت فردی به موقع و به اندازه و طبق استانداردها در اختیار افراد قرار گرفته است. از سوی دیگر پس از رایزنی های انجام شده، وزارت بهداشت و معاون درمان وزیر بهداشت کمک های شایاتی به بیمارستان کردند به نحوی که توانستیم این بحران را تاکنون به خوبی کنترل کنیم.
دکتر جعفریه در پاسخ به این پرسش که برای مقابله و درمان بیماری کرونا با چه کمبودهایی در بیمارستان امیراعلم مواجه هستید؟ گفت: لازم است از کلیه مسئولین معاونت درمان وزارت بهداشت، مسئولین محترم دانشگاه معاونت توسعه و درمان دانشگاه و ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی تهران تشکر کنم چرا که در این مدت پشتیبان بیمارستان های تابع دانشگاه تهران بودند و به خوبی وسایل و داروها لازم تأمین شده است. البته در چنین بحران هایی ممکن است کمبودهایی به صورت مقطعی پیش بیاید که هم بیمارستان ها و هم وزارتخانه و دانشگاه توانستند این کمبودهای مقطعی را رفع کنند.
انتهای پیام
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید