آلودگی هوا ممکن است کشندگی کووید ۱۹ را تحت تأثیر قرار دهد
ایسنا علوم پزشکی تهران – تحقیقات جدید حاکی از آن است که آلودگی هوا ممکن است بر تعداد افرادی که بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست می دهند تأثیر داشته باشد. تیمی از محققان دانشگاه ارهوس دانمارک و دانشگاه سیهانا ایتالیا به بررسی رابطه احتمالی آلودگی هوا و بیماری کووید ۱۹ پرداختند. […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – تحقیقات جدید حاکی از آن است که آلودگی هوا ممکن است بر تعداد افرادی که بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست می دهند تأثیر داشته باشد. تیمی از محققان دانشگاه ارهوس دانمارک و دانشگاه سیهانا ایتالیا به بررسی رابطه احتمالی آلودگی هوا و بیماری کووید ۱۹ پرداختند.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از مدیکال نیوز، در این مطالعه ، که در ژورنال آلودگی محیط زیست منتشر شده ، رابطه ای واضح بین آلودگی هوا و میزان مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ در ایتالیا مشاهده شد.
متفاوت بودن نرخ کشندگی
گسترش سریع ویروس کرونا بدان معناست که دانشمندان زمان کمی برای مشخص شدن تأثیر سرعت انتقال و میزان کشندگی آن داشته اند.
با این حال دانشمندان برخی از عوامل مؤثر بر مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ را شناسایی کرده اند. این عوامل شامل شرایط بیماری زمینه ای ، سن و جنسیت افراد می باشد.
آنها این اطلاعات را مبتنی بر داده های استنباط شده از بیماری های تنفسی ویروسی پیشین و همچنین بررسی داده های مبتلایان کشورهایی مانند ایتالیا و چین به دست آورده اند.
آلودگی هوا
پژوهشگران این مقاله ، یک ارتباط احتمالی را که دانشمندان قبلاً به آن نپرداخته بودند کشف کردند : پیوندی بین آلودگی هوا و تعداد کشته شدگان ناشی ازبیماری کووید ۱۹. این رابطه وقتی آشکار شد که دانشمندان به وضعیت بیماری در ایتالیا نگاه کردند.
آمارهای رسمی دولت ایتالیا بسته به نواحی جغرافیایی ، تغییر قابل توجهی در مرگ و میر ناشی از ویروس را نشان می دهد.
براساس این ارقام ، مناطق شمالی ایتالیا مانند لمباردی یا امیلیا رومانا نرخ مرگ و میر ۱۲ درصد را تجربه کردند. در بقیه کشور نرخ مرگ و میر کرونا ویروس حدود ۴/۵ درصد بوده است.
پژوهشگران بیان می کنند که ممکن است طیف وسیعی از توضیحات در مورد این تفاوت ها وجود داشته باشد. این اختلافات ممکن است ناشی از شیوه ثبت مرگ و میر در هر یک از این مناطق یا این واقعیت باشد که این دو منطقه جمعیت نسبتاً سالمندی داشتند.
محققان معتقدند آلودگی هوا عامل احتمالی دیگری است که می تواند این اختلاف را توضیح دهد.
علاوه بر داشتن میزان مرگ و میر بالاتر بر اثر بیماری کووید ۱۹ ، دو منطقه لومباردی و امیلیا رومانا شدیدترین میزان آلودگی هوا را نه فقط در ایتالیا بلکه در تمام اروپا دارند. محققان داده های ماهواره ناسا و شاخص کیفیت هوای سازمان محیط زیست اروپا را بررسی کردند.
این دو مجموعه ، یک تصویر واضح و دقیق از آلودگی نسبی هوا در مناطق مختلف جغرافیایی در سراسر اروپا را ارائه می کنند.
این پژوهشگران همچنین مراکز اصلی تولید صنعتی که عامل اصلی آلودگی هوا هستند را عاملی موثر در تغییرات شرایط آب و هوایی شمال ایتالیا بر شمردند.
سیستم ایمنی بدن مختل شده
رابطه بین آلودگی هوا و میزان مرگ و میر ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ لزوماً به معنای آن نیست که یکی باعث دیگری می شود. پژوهشگران فاکتورهای دیگری را که ممکن است آلودگی هوا را به مرگ و میر نسبی این بیماری مرتبط کند ، تفسیر کرده اند.
تحقیقات قبلی در مورد بیماریهای دیگر که منجر به سندرم حاد تنفسی می شوند ، نشان می دهد که عدم تنظیم سیستم ایمنی بدن باعث ایجاد التهاب در قسمت های مختلف بدن می شود.
علاوه بر این ، نویسندگان اظهار داشتند که آلودگی هوا یکی از شناخته شده ترین علل التهاب طولانی مدت است که در نهایت منجر به بیش فعالی سیستم ایمنی ذاتی می شود.
یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ این نوع التهاب را در افراد سالم که سیگاری نیستند مشخص کرد. مقاله تحقیقاتی دیگر ، آن را با مدت زمان قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا مرتبط می سازد. علاوه بر این ، آلودگی هوا به ریه های فرد آسیب می رساند.
اگرچه نویسندگان بر این باورند که آلودگی هوا ممکن است به افزایش تعداد مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ در مناطق لمباردی و امیلیا رومانا کمک کند ، اما آنها تأکید می کنند که این کل داستان نیست.
دانشمندان باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام دهند تا تاثیر آلودگی هوا مشخص شود و سایر عوامل موثر بر مرگ و میر ناشی از کرونا ویروس را بهتر بشناسند.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید