برای تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر کووید ۱۹ سه اصل تعادل، تناسب و تنوع را جدی بگیرید
ایسنا علوم پزشکی تهران- یک متخصص تغذیه تأکید کرد: برخورداری از سیستم ایمنی قوی و توانمند برای مبارزه با بیماری کووید ۱۹ بسیار ضروری است، اگر افراد سه اصل تعادل، تناسب و تنوع در تغذیه را جدی بگیرند، در برابر این بیماری علاوه بر اینکه مقاوت خواهند داشت، احتمال ابتلای آنان به این بیماری نیز […]
ایسنا علوم پزشکی تهران- یک متخصص تغذیه تأکید کرد: برخورداری از سیستم ایمنی قوی و توانمند برای مبارزه با بیماری کووید ۱۹ بسیار ضروری است، اگر افراد سه اصل تعادل، تناسب و تنوع در تغذیه را جدی بگیرند، در برابر این بیماری علاوه بر اینکه مقاوت خواهند داشت، احتمال ابتلای آنان به این بیماری نیز کاهش می یابد.
دکتر جعفریان در گفت وگو با ایسنا علوم پزشکی تهران، در مورد ارتباط میان تغذیه افراد با بیماری کووید ۱۹، اظهار کرد: با توجه به اینکه این بیماری نوپدید است، تاکنون هیچ گونه مستندات علمی درخصوص ارتباط میان تغذیه و تشدید و تضعیف این ویروس به دست نیامده است لذا در این باره هیچ قضاوت علمی نمی توان داشت، اما براساس شواهد و مشابهت هایی که ویروس کووید ۱۹ با نسل های قدیمی ویروس ها مانند سرماخوردگی و آنفولانزا دارد، بهتر است برنامه غذایی افراد به شکلی باشد که به واسطه آن سیستم ایمنی قوی و توانمندی داشته باشند.
دکتر جعفریان ادامه داد: چنانچه افراد دارای سیستم ایمنی قوی باشند، ممکن است در زمینه ابتلا به این بیماری علایم جدی نداشته باشند و اگر هم فردی مبتلا شد، توان تحمل عوارض و عواقب این بیماری را داشته باشد.
این متخصص تغذیه گفت: به طور کلی سیستم ایمنی انسان ها به ژنتیک باز می گردد، اما عوامل متعدد محیطی دیگری نیز تقویت یا تضعیف سیستم ایمنی را موجب می شوند، یکی از این عوامل به عنوان مثال سن افراد است؛ چنانچه سن افراد افزایش یابد، سیستم ایمنی نیز ضعیف می شود. فردی که دارو خصوصاً داروهای استرلویتی مانند کرتن ها را مصرف می کند طبیعتاً به مرور زمان سیستم ایمنی فرد تضعیف می شود. برخی از افراد نیز به طور ژنتیکی یکسری بیماری هایی دارند که سیستم ایمنی آنان را ضعیف یا قوی کرده است.
وی به سه اصل مهم در تغذیه اشاره و خاطرنشان کرد: تغذیه افراد باید متعادل، متنوع و متناسب باشد، همانطور که قبل از شیوع بیماری کووید ۱۹ پیشنهاد دادیم، افراد باید سعی کنند به اندازه نیاز غذا بخورند تا وزن مناسبی داشته باشند و از انواع مواد غذایی یا گروه های غذایی استفاده کنند.
دکتر جعفریان در پایان گفت: به طور کلی باید هر سه فاکتور تعادل، تناسب و تنوع بسیار جدی گرفته شود، خروج از این سه اصل موجب کاهش توانمندی سیستم ایمنی افراد می شود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید