تفاوت کرونا ویروس و آنفولانزا چیست؟
ایسنا علوم پزشکی تهران – با گسترش شیوع ویروس کرونا در سرتاسر جهان ، برخی افراد آن را با آنفولانزای فصلی مقایسه می کنند. در اینجا نگاهی دقیق به تفاوتهای این دو بیماری می اندازیم .هنگامی که آلودگی کرونا ویروس در سراسر دنیا ظاهر شد ، مردم با تعجب از چگونگی اندازه گیری میزان تهدید […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – با گسترش شیوع ویروس کرونا در سرتاسر جهان ، برخی افراد آن را با آنفولانزای فصلی مقایسه می کنند. در اینجا نگاهی دقیق به تفاوتهای این دو بیماری می اندازیم .هنگامی که آلودگی کرونا ویروس در سراسر دنیا ظاهر شد ، مردم با تعجب از چگونگی اندازه گیری میزان تهدید این بیماری جدید در مقایسه با یک دشمن شناخته شده تر یعنی آنفولانزا می پرسند.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از نیویورک تایمز، رییس جمهور امریکا گفته سالانه ده ها هزار آمریکایی در اثر ویروس آنفولانزا فوت می کنند. در چندین نوبت ، دونالد ترامپ رسانه های خبری و دموکرات ها را به اغراق در مورد خطرات کرونا ویروس متهم کرده است.
برای بسیاری از مسئولان بهداشت عمومی ، این استدلال نادرست است.
بله ، آنفولانزا وحشتناک است . به همین دلیل است که دانشمندان نمی خواهند بیماری مسری دیگری مربوط به دستگاه تنفسی ریشه بدواند. اگر می توانستند آنفولانزای فصلی را متوقف کنند ، این کار را انجام می دادند. اما هنوز هم ممکن است فرصتی برای متوقف کردن کرونا ویروس یا حداقل کاهش سرعت گسترش آن وجود داشته باشد. از بسیاری جهات ، آنفولانزا بهترین استدلال برای سهل انگاری در مورد کرونا ویروس است. در اینجا نگاهی دقیق تر به شباهت ها و تفاوت های این دو بیماری می اندازیم.
کدام ویروس کشنده تر است؟
به نظر می رسد که تاکنون کرونا ویروس کشنده تر از آنفولانزا بوده است. به طور متوسط ، انواع آنفولانزای فصلی حدود یک دهم درصد از مبتلایان را می کشد. آنفولانزای ۱۹۱۸ نرخ مرگ و میر غیرمعمول بالایی داشت ، حدود ۲ درصد. از آنجا که این بیماری بسیار مسری بود ، ده ها میلیون نفر را کشت.
تخمین های اولیه میزان مرگ و میر کرونا ویروس در چین حدود ۲ درصد بود. اما گزارش بعدی راجع به ۱۰۹۹ مورد ابتلا به بیماری در بسیاری از مناطق چین ، که در مجله پزشکی New England منتشر شده ، حاکی از پایین آمدن نرخ مرگ و میر تا حد ۱٫۴ درصد است.
در سخنرانی اخیر ، دکتر تدروس آدانوم قبیسیوس ، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی ، ادعا کرد که میزان مرگ و میر جهانی مبتلایان به کروناویروس ۳٫۴ درصد بود که این رقم شگفت آور است.
مقامات سازمان بهداشت جهانی بعداً توضیح دادند که رقم اعلام شده توسط دکتر تدروس براساس داده های ناقص و فشرده بوده است و به شدت از شدت شیوع اولیه کرونا در ووهان چین کاسته شده است.
براساس مقاله ای که توسط دکتر آنتونی فاوسی و دکترکلیفورد لین ، از انستیتو ملی آلرژی و بیماریهای عفونی منتشر شده ، میزان مرگ و میر واقعی می تواند مشابه آنفلوانزای شدید فصلی ، زیر ۱ درصد باشد. اما اخیراً ، دکتر فاوسی برآورد یک درصدی را ذکر کرده و تأکید کرده است که این میزان ۱۰ برابر مرگ و میر ناشی از آنفولانزای فصلی است.
حتی اگر یک بیماری با میزان مرگ و میر نسبتاً کم باشد ، اگر تعداد زیادی از مردم آن را بگیرند ، می تواند عوارض زیادی داشته باشد. در روز جمعه ، بیش از ۱۳۵۰۰۰ مورد کرونا ویروس جدید و نزدیک به ۵۰۰۰ مرگ و میر ثبت شده است. در ایالات متحده طی یک روز بیش از ۱۲۰۰ مورد تایید شده کرونا ویروس و حدود ۳۶ مرگ و میر رخ داده است. به دلیل عدم وجود ظرفیت آزمایش کرونا در ایالات متحده ، تعداد واقعی پرونده ها و تعداد کشته شدگان به طور دقیق مشخص نیست.
کدام ویروس مسری است؟
تا کنون ، به نظر می رسد کرونا ویروس جدید نسبت به انواع آنفولانزا مسری تر است و تقریباً به اندازه انواع همه گیر بیماری آنفلوانزای فصلی مسری است.
به نظر می رسد هر فرد مبتلا به کروناویروس به طور متوسط ۲٫۲ نفر دیگر را آلوده می کند. اما این رقم از این واقعیت ناشی می شود که در ابتدا این بیماری کنترل نشد و اپیدمی در ووهان چین و استانهای اطراف افزایش یافت. با کنترل اپیدمی ، نرخ شیوع بیماری سقوط می کند.
در مقایسه ، رقم آنفولانزای فصلی تقریبا ۱٫۳ است. نرخ شیوع آنفولانزا سال ۱۹۱۸ تقریباً برابر با ویروس جدید ، شاید بالاتر باشد ، اما آن بیماری قبل از درمان های مدرن و واکسن ها به وجود آمده بود.
در هر دو بیماری آنفلوانزا و کووید ۱۹ ، افراد ممکن است پیش از بروز علائم واگیر دار باشند و این مساله کنترل شیوع ویروس را دشوار یا حتی غیرممکن می کند. هنوز کسی نمی داند که چه تعداد از افراد آلوده به کرونا ویروس فقط علائم بسیار خفیفی دارند یا اصلاً هیچ علامتی ندارند.
چه کسی بیشتر در معرض خطر عفونت است؟
افرادی که سن بالای ۶۰ سال یا سیستم ایمنی ضعیفی دارند و یا بیماری های مزمن مانند بیماری ریه ، بیماری قلبی یا دیابت دارند ، در صورت ابتلا به کروناویروس یا آنفولانزا بیشترین خطر درگیر شدن با بیماری شدید را دارند. هر نوع بیماری زمینه ای در افراد خطر کرونا ویروس را افزایش می دهد.
برای مثال در ایالات متحده بسیاری از افراد در صورت ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در معرض خطر جدی قرار دارند زیرا حدود ۶۰ درصد از بزرگسالان حداقل یک بیماری زمینه ای دارند و ۴۰ درصد آنها دارای دو یا چند بیماری زمینه ای هستند. تقریباً ۲۵ میلیون نفر در امریکا مبتلا به دیابت هستند که این می تواند ایمنی بدن را کاهش دهد.
میزان مرگ و میر در بین مردان آلوده به کروناویروس در چین ، به ویژه در اواخر دهه ۴۰ سالگی و بالاتر ، بیشتر از زنان است ، الگویی که در آنفولانزای فصلی مشاهده نمی شود. دلیل این اختلاف معلوم نیست ، اگرچه مردان چینی بیشتر سیگار می کشند ، که این مساله منجر می شود عملکرد ریه به خطر افتد.
به نظر می رسد یک تفاوت مهم دیگر وجود دارد: آنفولانزا برای کودکان ، به ویژه افراد بسیار جوان ، که می توانند به شدت بیمار شوند ، بسیار خطرناک تر به نظر می رسد. کودکان آلوده به کرونا ویروس جدید معمولاً علائم خفیف یا هیچ علائمی دارند.
آنفولانزا همچنین به ویژه برای زنان باردار خطرناک است و آنها می توانند به شدت بیمار شوند. مشخص نیست که آیا کرونا ویروس جدید تهدیدی جدی برای زنان باردار است یا خیر.
همه افرادی که به صورت شدید بیمار می شوند لزوما در معرض خطر بالایی قرار ندارند. در هر شیوع بیماری عفونی ، عوامل غیر قابل توضیحی وجود دارد که آمارها را زیر سوال می برد ، مانند بیماری شدید یک فرد جوان و سالم که انتظار می رفت علائم او فقط ملایم باشد. این پزشک در چین که به دلیل هشدار دادن به همکارانش در مورد شیوع بیماری کووید ۱۹ در آنجا جریمه شد ، دکتر لی ونلیانگ ، در سن ۳۴ سالگی بر اثر این بیماری درگذشت.
کدام ویروس شما را بیمارتر می کند؟
طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها ، در فصل جاری ، در ایالات متحده حداقل ۳۴ میلیون مورد آنفولانزا ، ۳۵۰ هزار مورد بستری در بیمارستان و ۲۰ هزار مورد مرگ و میر بر اثر آنفلوآنزا رخ داده است. میزان بستری در کودکان و بزرگسالان در سال جاری به طور غیر عادی زیاد بوده است. اگر واکسن آنفولانزا وجود نداشت، موارد ابتلا و مرگ و میر بیشتری نیز رخ می داد. بیشتر افراد در کمتر از دو هفته و بعضی اوقات فقط طی چند روز بهبود می یابند.
در مقابل ، حداقل ۱۰۰ هزار نفر در ایالات متحده تا اواخر ماه مارس به کرونا ویروس جدید مبتلا شده اند و حداقل ۱۴۰۰ نفر کشته شده اند. هیچ گونه درمان و یا واکسنی برای کرونا ویروس وجود ندارد ، فقط مراقبت های حمایتی از افراد مبتلا انجام می شود.
بیشتر موارد ابتلا به کرونا ویروس شدید نیست ، اما برخی از افراد به شدت بیمار می شوند. داده های موجود از بزرگترین مطالعه بیماران کووید ۱۹ تا به امروز که در چین انجام شده ، نشان می دهد از بیماران کروناویروس که تحت مراقبت پزشکی قرار گرفته اند ، ۸۰ درصد دارای عفونت خفیف ، حدود ۱۵ درصد دارای بیماری شدید و ۵ درصد در شرایط بحرانی بودند. (اما متخصصان بعداً پی بردند بسیاری از عفونت های خفیف شامل بیمارانی است که دچار ذات الریه هستند.)
اولین علائم بیماری تب و سرفه ، مشابه علائم آنفولانزا است ، بنابراین تفکیک این دو بیماری بدون تست کرونا ، دشوار است. ذات الریه در بین بیماران کووید ۱۹ حتی در بین افرادی که علائم آنها شدید نیست ، شایع است.
کارشناسان فکر می کنند ممکن است بسیاری از افراد مبتلا به کرونا ویروس به هیچ وجه علائمی نداشته باشند یا موارد خفیفی وجود دارند که هرگز زحمت معالجه پزشکی را به خود نمی دهند. از آنجا که این موارد تا کنون در شمارش تعداد مبتلایان به حساب نیامده است ، نمی توانیم نسبت واقعی موارد خفیف به موارد شدید را تخمین بزنیم.
آزمایشات آنتی بادی ، که می تواند نشان دهد آیا کسی تاکنون آلوده شده ، در نهایت می تواند مشخص کند چه تعداد از افراد مبتلا به کروناویروس خفیف یا بدون علامت هستند.
آیا افراد می توانند در مقابل کرونا ویروس مصون شوند؟
بعد از عفونت های ویروسی ، بدن به طور کلی آنتی بادی هایی را در خون ایجاد می کند که با ویروس مبارزه می کنند و از ابتلای دوباره به آن محافظت می کنند. منطقی است که فرض کنیم افرادی که کرونا ویروس جدید را تجربه کرده اند در برابر آن مصون می شوند. اما مشخص نیست این مصونیت چه مدت دوام خواهد داشت. در برابر سایر کروناویروس هایی که باعث سرماخوردگی می شوند ، ممکن است ایمنی بدن از بین برود. البته واکسن هایی برای آنفولانزای فصلی وجود دارد و اینها حداقل ایمنی آنفولانزا را القا می کنند.
چه درمانی وجود دارد؟
هیچ داروی ضد ویروسی تأیید شده برای کرونا ویروس جدید وجود ندارد ، اگرچه چندین مورد دارو در حال آزمایش هستند. پزشکان فقط می توانند درمان های معمول را برای هر بیماری ویروسی توصیه کنند: استراحت ، دارو مسکن برای کاهش درد و تب و نوشیدن مایعات برای جلوگیری از کم آبی بدن. بیماران کووید ۱۹ که مبتلا به ذات الریه هستند نیز ممکن است به اکسیژن نیاز داشته باشند و در صورت وخامت مشکل تنفسی ، نیاز است از دستگاه تهویه هوا یا ونتیلاتور استفاده کنند.
با این حال ، برای آنفولانزا چهار داروی تجویزی وجود دارد. اگر شروع علائم در طی یک یا دو روز صورت گیرد ، این داروها بهتر عمل می کنند.
این داروها معجزه آسا نیستند. آنها می توانند شدت بیماری را کاهش داده و روند آن را تا یک روز کوتاه کنند . آنها ممکن است خطر عوارض جدی را در بیمار کاهش دهند. این داروها همچنین برای افرادی که در تماس با بیمار مبتلا به آنفولانزا قرار دارند ، توصیه می شود تا از بیماری جلوگیری کنند. آنفولانزا ، مانند بیماری کروناویروس ، همچنین می تواند باعث ذات الریه و مشکل تنفسی شود. هرکسی که دچار تنگی نفس می شود به سرعت نیاز به مراقبت پزشکی دارد.
آیا می توانیم واکسینه شویم؟
یک واکسن تجربی برای کرونا ویروس ممکن است به زودی برای آزمایش ایمنی در انسان آماده شود ، اما در صورت موفقیت ، حداقل یک یا دو سال طول خواهد کشید تا به صورت گسترده در بازار توزیع شود.
از طرف دیگر ، واکسن های آنفولانزا به طور گسترده ای در دسترس هستند و عموماً ۴۰ تا ۶۰ درصد مؤثر هستند ، به این معنی که موارد ابتلا را در آن میزان جمعیتی که واکسینه شده اند کاهش می دهند. طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها ایالات متحده ، افرادی که در برابر آنفلوانزا واکسینه نشده اند ، هنوز باید هنوز این کار را انجام دهند ، زیرا فصل آنفولانزا تمام نشده است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید