احتمالاً از دست دادن حس بویایی یک نشانه کروناویروس باشد
ایسنا علوم پزشکی تهران – گروه های پزشکی برای افرادی که حس بویایی و چشایی خود را از دست می دهند ، حتی اگر علامت دیگری نداشته باشند ، آزمایش و جداسازی را توصیه می کنند. مادری که به کرونا ویروس آلوده شده بود ، نمی توانست بوی پوشک نوزادش را تشخیص دهد. آشپزهایی که […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – گروه های پزشکی برای افرادی که حس بویایی و چشایی خود را از دست می دهند ، حتی اگر علامت دیگری نداشته باشند ، آزمایش و جداسازی را توصیه می کنند.
مادری که به کرونا ویروس آلوده شده بود ، نمی توانست بوی پوشک نوزادش را تشخیص دهد. آشپزهایی که معمولاً می توانند هر نوع ادویه را در یک غذای رستوران تشخیص دهند ، نمی توانند بوی ادویه کاری یا سیر را تشخیص دهند و مواد غذایی از نظر آنها طعم خاصی نمی دهند. برخی دیگر می گویند که نمی توانند رایحه شیرین شامپو یا بوی ناخوشایند بچه گربه را تشخیص دهند.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از نیویورک تایمز ، بیماری آنوسمی یا از بین رفتن حس بویایی و بیماری آگوییزیا ، کاهش حس چشایی، به عنوان علائم عجیب و غریب بیماری کووید ۱۹، بیماری ناشی از کروناویروس و علامت احتمالی عفونت شناخته شده اند.
پزشکان گوش ، حلق و بینی بریتانیا با استناد به گزارش همکارانشان در سرتاسر جهان ، از بزرگسالانی که حس بویایی را از دست می دهند ، خواستند تا به مدت هفت روز حتی اگر هیچ علائم دیگری نداشته باشند ، خود را قرنطینه کنند تا شیوع این بیماری را کاهش دهند. اطلاعات منتشر شده در این باره محدود است ، اما پزشکان به حدی نگران هستند که این هشدارها را مطرح می کنند.
پروفسور کلر هاپکینز ، رئیس انجمن جامعه شناسی انگلیس در نامه ای نوشت: ما واقعاً می خواهیم عموم مردم را هوشیار کنیم که این نشانه آلودگی به ویروس است و هرکسی که حس بویایی را از دست داده ، باید قرنطنیه خانگی شود.این می تواند به کند شدن انتقال بیماری و نجات جان افراد کمک کند.
او به همراه دکتر نیرمال کومار ، رئیس بخش گوش و حلق و بینی انگلستان بیانیه مشترکی را صادر کردند و از کارکنان مراقبت های بهداشتی خواستند در هنگام معالجه هر بیماری که حس بویایی خود را از دست داده است ، از تجهیزات محافظت شخصی استفاده کنند. همچنین از آنها خواستند که انجام روشهای آندوسکوپی سینوس غیرمعمول بر روی هر کسی ممنوع است زیرا ویروس در بینی و گلوی افراد تکثیر می شود و معاینه می تواند سرفه یا عطسه را در افراد آلوده تحریک کند و این امر پزشک را در معرض خطر سطح بالای ویروس قرار می دهد.
دکتر هاپکینز گفت ، دو متخصص گوش ، حلق و بینی در انگلیس که به کرونا ویروس مبتلا شده اند در شرایط بحرانی قرار دارند. دکتر هاپکینز گفت : گزارش های اولیه از ووهان چین ، که اولین بار کرونا ویروس در آنجا پدیدار شده بود ، هشدار داده بودند که متخصصان گوش ، حلق و بینی و همچنین چشم پزشکان زیادی به این ویروس آلوده شده و در حال مرگ هستند.
پزشکان انگلیسی با استناد به گزارش از سایر کشورها مبنی بر اینکه تعداد قابل توجهی از بیماران کروناویروس دچار آنوسمی شده اند ، گفتند: در کره جنوبی ، که آزمایش گسترده ای انجام شده است ، ۳۰ درصد از ۲۰۰۰ بیماری که تست کرونای آنها مثبت شده بود آنوسمی یا کاهش حس بویایی را به عنوان مهمترین علامت برجسته خود ذکر کرده بودند. (البته این موارد خفیف بود)
آکادمی Otolaryngology آمریکا اطلاعاتی را در وب سایت خود منتشر کرد و اظهار داشت: جمع آوری شواهد نقل شده در جامعه حاکی از آن است که حس بویایی از دست رفته یا کاهش یافته و از بین رفتن حس چشایی علائم قابل توجهی در ارتباط با بیماری کووید ۱۹ هستند و این علائم در بیمارانی مشاهده شده که در نهایت تست کرونای آنها مثبت شده است و هیچ علامت دیگری نداشته اند.
این آکادمی اعلام کرد این علائم ، در صورت عدم وجود آلرژی یا سینوزیت ، باید پزشکان را نسبت به غربالگری بیماران در مورد ویروس آگاه کند و توجه جدی را برای جداسازی و آزمایش این افراد به کار گیرند. این سازمان به اعضای خود یادآوری کرده که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای واگیردار ایالات متحده از کلیه پزشکان خواسته تا برای چند هفته آینده ویزیت های فوری و اضطراری را در اولویت قرار دهند و روندهای انتخابی و روتین را دوباره تنظیم کنند.
بر اساس اطلاعیه ای که در وب سایت آکادمی منتشر شد اخباری در حال تکمیل وجود دارد که نشان می دهد پزشکان گوش، حلق و بینی در میان افراد با بالاترین خطر ابتلا به کروناویروس در حین انجام جراحی های فوقانی دستگاه تنفسی و معاینات هستند. در این بیانیه آمده است: میزان بالایی از انتقال ویروس کووید ۱۹ به متخصصان گوش ، حلق و بینی در چین ، ایتالیا و ایران گزارش شده است که بسیاری از آنها منجر به مرگ شده است.
دکتر راشل کای ، استادیار گوش، حلق و بینی در راتگرز گفت که همکارانش در نیو روشل نیویورک که کانون شیوع بیماری بوده است ، برای اولین بار به او هشدار دادند که از دست رفتن حس بویایی با کروناویروس ارتباط دارد. وی افزود: بیمارانی که اولین
بار از ابتلا به آنوسمی شکایت کرده بودند ، پس از بررسی ها نتیجه تست کرونا آنها مثبت شد. دکتر راشل کای گفت: این اتفاق زنگ خطر شدیدی را برای من شخصاً به وجود آورد زیرا این بیماران نمی دانند که باید خود را قرنطینه کنند.
وی گفت: بیشتر متخصصان گوش و حلق و بینی به نوبه خود سعی کرده اند که از این شریط پیشگیری کنند. وی بیان کرد که دپارتمان او در راتگرز پیش از این استفاده از تجهیزات محافظت شخصی را آغاز کرده و جلوی انجام آزمایشات غیرمجاز را گرفته است.
در مناطقی از ایتالیا که به شدت تحت تأثیر شیوع ویروس قرار دارد ، پزشکان می گویند به این نتیجه رسیده اند که از بین رفتن حس بویایی و چشایی افراد نشان می دهد شخصی که در غیر این صورت سالم به نظر می رسد در واقع ناقل ویروس است و ممکن است آن را به دیگران منتقل کند.
دکتر مارکو مترا ، رئیس بخش قلب و عروق بیمارستان مرکزی برشیا گفت: تقریباً هر کسی که در بیمارستان بستری است ، این داستان را دارد. هفتصد نفر از ۱۲۰۰ بیمار بستری شده مبتلا به کرونا ویروس هستند. شما در مورد زن یا شوهر بیمار سؤال می کنید و بیمار می گوید: همسرم به تازگی بو و طعم را تشخیص نمی دهد ، اما در غیر این صورت مشکل خاصی ندارد. بنابراین به احتمال زیاد او به کرونا آلوده شده و آن را با شکلی بسیار ملایم انتقال می دهد.
پژوهشی در کره جنوبی ، که در آن آزمایش های گسترده ای انجام شده ، نشان داد که ۳۰ درصد از حدود ۲۰۰۰ بیماری که آزمایش کرونای آنها مثبت بوده ، گزارش داده اند که دچار آنوسمی یا کاهش حس بویای هستند.
هندریک استریک ، ویروس شناس آلمانی از دانشگاه بن که خانه به خانه در منطقه هینزبرگ این کشور رفت تا با بیماران مبتلا به کرونا ویروس صحبت کند ، در مصاحبه ها گفته که حداقل دو سوم از بیش از ۱۰۰ نفر بیمار خفیفی که با آنها صحبت کرده ، گزارش دادند که از بین رفتن حس بویایی و چشایی را برای چندین روز تجربه کرده اند.
پزشک دیگری که در آلمان گروهی از بیماران کروناویروس را مورد مطالعه قرار داده بود ، در نامه الکترونیکی اظهار داشت: تقریبا نیمی از بیماران از دست رفتن حس بویایی یا چشایی را تجربه کرده اند. از بین رفتن حس بویایی معمولاً بعد از اولین علائم بیماری تنفسی بروز می کند، اما می تواند نشانه ای برای افرادی باشد که باید آزمایش شوند.
دکتر کلمنز ونتنر ، استاد پزشکی در بیمارستان آموزشی دانشگاه Ludwig-Maximilians مونیخ گفت: بیماران بعد از چند روز یا چند هفته حس بویایی خود را دوباره به دست آوردند و بدون در نظر گرفتن اینکه چقدر بیمار شده اند ، دوباره این توانایی خود را پیدا کردند. دکتر ونتنر گفت: استفاده از قطرات بینی یا اسپری کمکی به بهبودی این افراد نکرد.
چند بیمار آمریکایی که دارای علائم ابتلا به کرونا ویروس بودند ، اما آزمایش نشده اند یا هنوز منتظر نتایج آزمایش هستند ، از دست دادن حس بویایی و چشایی خود را گزارش داده اند ، اگر چه بینی آنها باز است و دچار اختناق نیستند.
اندرو بری ۳۰ ساله حدود ۱۰ روز پیش دچار تب و بدن درد شد و سپس گلودرد و سردردهای ناتوان کننده داشت. وی گفت که تست آنفولانزا او منفی بوده است و نتیجه آزمایش کروناویروس را که چهار روز پیش انجام داده ، هنوز دریافت نکرده ، اما پزشک وی اطمینان داشت که وی به کرونا ویروس مبتلا شده است.
آقای بری گفت : اکنون او به معنای واقعی کلمه نمی تواند بوی قهوه را احساس کند.
اندرو بری ، یک هنرمند اهل اورلاندو گفت: حتی با یک بینی باز ، تازه فهمیدم که نمی توانم غذا را بو کنم و نمی توانم طعم غذای خودم را تنظیم کنم. او مشغول پخت پلانتین با پیاز و سرکه بود، اما هنوز نمی توانست آن را بو کند.
ایمی پلاتمیر ، زنی اهل بروکلین ، پس از بیماری مورد آزمایش کروناویروس قرار نگرفت ، اما شوهرش پس از او بیمار شد و نتیجه آزمایش مثبت داشت. خانم پلاتمیر اظهار داشت که معمولاً بینی بسیار حساسی دارد ، اما اکنون به سختی می تواند بوی هر چیزی را تشخیص دهد حتی بوی سفید کننده ای که برای تمیز کردن پیشخوان ها استفاده می کرد ، که معمولاً از بوی آن دچار احساس تهوع می شود.
آقای بری نیز مقداری وزن خود را از دست داده ، زیرا اشتها ندارد. وی گفت: امیدوارم که این اثر طولانی مدت نباشد.من می توانم تصور کنم که این اتفاق کیفیت زندگی من را تحت تاثیر قرار می دهد.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید