آیا گروه خونی با خطر ابتلا به کروناویروس مرتبط است؟
ایسنا علوم پزشکی تهران – یک مطالعه مقدماتی جدید ، ارتباطی بین گروه خون و احتمال مبتلا شدن به ویروس COVID-19 را نشان می دهد. به گفته پژوهشگران ، افراد دارای گروه خونی نوع A ممکن است بیشتر از افراد گروه های خونی دیگر در معرض خطر باشند. به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – یک مطالعه مقدماتی جدید ، ارتباطی بین گروه خون و احتمال مبتلا شدن به ویروس COVID-19 را نشان می دهد. به گفته پژوهشگران ، افراد دارای گروه خونی نوع A ممکن است بیشتر از افراد گروه های خونی دیگر در معرض خطر باشند.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از مدیکال نیوز تودی ، پژوهشگران دانشگاه علم و فناوری جنوبی در شنژن چین با همکاری پژوهشگران سایر موسسات چینی به تازگی مطالعه ای انجام داده اند که رابطه احتمالی بین گروه خونی افراد واحتمال ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را ارزیابی می کند.
مطالعه آنها مقدماتی است و در یک ژورنال بررسی نشده منتشر شده است ، این به این معنی است که متخصصان دیگر هنوز فرصتی برای ارزیابی روش و یافته های این محققان نداشته اند. با این حال ، آنها مقاله مطالعاتی خود را بصورت آنلاین و به صورت پیش چاپ در دسترس عموم قرار داده اند.
آیا گروه خونی A سخت ترین ضربه را می خورد؟
محققان ، توزیع گروه خونی را بین ۲۱۷۳ فرد مبتلا به کروناویروس بستری در بیمارستانها را بررسی کردند . این افراد در یکی از سه بیمارستان ووهان ، چین یا شنژن تحت معالجه قرار داشتند. سپس این گروه توزیع گروه خونی بیماران را با یک نماینده از جمعیت عمومی در کل ۳۶۹۴ نفر در ووهان مقایسه کردند.
محققان دریافتند که نسبت افراد مبتلا که دارای گروه خونی A هستند در بین گروههای بستری شده به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ به طور قابل توجهی بیشتر از جمعیت عمومی است. آنها همچنین دریافتند که نسبت افراد مبتلا به کووید ۱۹ دارای گروه خونی O در بین گروه به طور قابل توجهی پایین تر از جمعیت عمومی است.
براساس این یافته ها ، نویسنده تحقیق اول ، ژیائو ژائو و همکارانش گزارش دادند: افراد دارای گروه خونی A در مقایسه با گروه های خونی دیگربه طرز قابل توجهی بیشتر در معرض ابتلا به COVID-19 هستند ، در حالی که گروه خونی O در مقایسه با گروههای خونی دیگر شانس ابتلای بسیار پایین تری به کروناویروس دارد.
با این وجود تأکید بر این نکته مهم است که محققان در این تحقیق به جای بررسی خطر ابتلا به ویروس منجر به این بیماری ، به بررسی نیاز افراد مبتلا به بستری شدن در بیمارستان پرداختند.
دلیل این امر این است که تیم پژوهشگران این مطالعه فقط به داده های افرادی که علائم آنها به اندازه کافی شدید بوده و نیاز به بستری دارند دسترسی داشته اند و نه کسانی که دارای علائم خفیفی بودند و فقط نیازمند مراقبت در منزل بودند.
نتیجه گیری ممکن است کاملاً تصادفی باشد
اما آیا این واقعا به معنای این است که افراد دارای گروه خونی نوع A باید نگران باشند، در حالی که افراد گروه خونی تیپ O می توانند در آرامش نفس بکشند؟
کارشناسانی که در این تحقیق مشارکت نداشته اند درباره این یافته ها توضیح دادند و گفتند که این تحقیق رابطه علت و معلول بین گروه خونی و احتمال بستری شدن افراد بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را نشان نمی دهد.
دکتر ساکتی وییاپوری ، دانشیار داروسازی قلبی و عروقی در دانشگاه ریدینگ انگلستان تأکید می کند که افراد دارای گروه خونی نوع A نباید به دلیل نتایج این مطالعه اولیه نگران باشند. وی افزود: شواهد کمی برای اثبات این ادعا وجود دارد که بیش از یک همبستگی تصادفی بین گروه خونی ABO و احتمال شیوع COVID-19 وجود دارد.
دکتر ویاپوری هشدار داد: پارامترهای بسیار زیادی وجود دارد که باعث تردید در اعتبار ادعاهای پژوهشگران می شود، که هنوز در بررسی های مقدماتی این مطالعه ذکر نشده اند.
وی افزود: بدون برقراری رابطه علت و معلول بین [آنتی بادی] و آنتی ژنهای گروه خونی ABO ، درک این نتیجه گیری که ممکن است کاملاً هم تصادفی باشد دشوار است. نکته مهم این است که مردم نباید در مورد این نتایج وحشت کنند ، زیرا واضح است که تحقیقات علمی بیشتر برای اثبات این ادعاها لازم است.
علاوه بر این ، مطالعه حاضر ، که شامل داده های جمعیت بسیار خاصی در چین می شود ، برخی از عوامل را به حساب نمی آورد ، از جمله اینکه توزیع گروه خونی افراد براساس کشور متفاوت است.
اما اگر تحقیقات بیشتر یافته های این مطالعه را تایید کند ، آنها می توانند به متخصصان پزشکی در شناسایی افرادی که بیشتر در معرض خطر نیاز به بستری در اثر ابتلا با ویروس جدید قرار دارند ، کمک کنند.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید