افزایش بروز زخمهای مزمن در جهان
دکتر پروین منصوری در گفتوگو با روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی علومپزشکی تهران، با بیان اینکه شیوع زخمهای مزمن در جهان رو به افزایش است، اظهار کرد: شیوع زخمهای مزمن در سطح جهان به یک اپیدمی تبدیل شده؛ به نحوی که جمعیتهای مختلف را درگیر میکند. بررسیها بیانگر این است که کشورهای در حال توسعه با بیشترین عارضه زخمهای مزمن روبرو میشوند.
وی با بیان اینکه میزان امکانات پزشکی در تشخیص به هنگام زخم بسیار نقش دارد، توضیح داد: میزان دسترسی به امکانات پزشکی در کشورهای در حال توسعه نسبت به کشورهای پیشرفته کم است و به همین دلیل تشخیص زودهنگام زخمها در این کشورها نسبت به کشورهای پیشرفته سختتر است.
دبیر علمی علوم بالینی یازدهمین کنگره زخم و ترمیم بافت درباره زخمهای مزمن توضیح داد: اگر زخم ایجاد شده طی ۴ هفته بهبود نیابد، آن زخم به عنوان زخم مزمن درنظر گرفته میشود. زخمهای مزمن با عوارض بسیاری زیادی همراه هستند و هزینههای هنگفتی به سیستم درمانی کشورها تحمیل میکنند.
منصوری با بیان اینکه جمعیت سالمندان جهان در حال افزایش است، افزود: سالمندان با پدیدههای متفاوتی روبرو هستند که این پدیدهها میتوانند سبب افزایش زخمهای مزمن و حاد شوند. به طور مثال، بستریشدن در بیمارستان به دلایل مختلف میتواند زمینهساز بروز زخم مزمن شود.
وی با بیان اینکه بیماری دیابت و پدیده چاقی در جهان رو به افزایش است، تصریح کرد: دیابت، زمینهساز بروز زخمهای مزمن است. زخمهای مزمن همواره چالشزا هستند و بار سنگینی بر نظام بهداشتی کشورها تحمیل میکنند. به طور مثال، هزینههای تحمیلی زخمهای تحمیلی بر نظام بهداشتی ایالاتمتحده در سال ۲۰۱۴، حدود ۳۰ میلیون دلار گزارش شده است.
این استاد دانشگاه علومپزشکی تهران درباره شیوع زخمهای مزمن در جهان گفت: بررسیها بیانگر این است که میزان رشد زخمهای مزمن از سال ۲۰۲۳ تا سال ۲۰۳۰ به میزان ۴.۱۵ درصد است.
این استاد دانشگاه علومپزشکی تهران تصریح کرد: یازدهمین کنگره زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علومپزشکی تهران، از ۳۰ آبان تا ۲ آذر ماه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود.
انتهای پیام
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید