بهکارگیری واقعیت مجازی برای روشهای تشخیصی و درمانی
دکتر امیرحسین محمدی در گفتوگو با روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه واقعیت مجازی شکل پیشرفتهای از تعامل انسان و رایانه است، اظهار کرد: واقعیت مجازی، امکان تعامل با محیط رایانهای و غوطه ور شدن را به شیوه طبیعی برای کاربران فراهم میکند. تصور قرار گرفتن در دنیای مصنوعی به وسیله واقعیت مجازی ایجاد میشود.
وی ادامه داد: نتایج یک مطالعه با استفاده از FMRI بیانگر این است محیطهای مجازی میتواند قسمتهایی از مغز را فعال کند که در فضای واقعی فعال میشود.
عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور درباره کاربرد واقعیت مجازی در عرصه درمان گفت: کاربردهای بالینی واقعیت مجازی در اواسط سال ۱۹۹۰ مطرح شد. استفاده از واقعیت مجازی در حوزه توانبخشی به دلیل پیشرفتهای تکنولوژی در دنیای امروز بسیار بیشتر شده است.
درمانگر مرکز تخصصی تشخیص و درمان فوبیا پلیکلینیک سلامت روان رسا درباره تاریخچه توانبخشی مبتنی بر واقعیت افزوده در ایران گفت: عمر توانبخشی مبتنی بر واقعیت افزوده در کشور بسیار کوتاه است.
محمدی در پاسخ به پرسش «آیا واقعیت مجازی یک روش تشخیصی یا یک روش درمانی است؟» اظهار کرد: واقعیت مجازی در حوزههای مختلف میتواند برای تشخیص یا درمان به کار گرفته شود.
این متخصص ادامه داد: امروزه، واقعیت مجازی در توانبخشی افراد آسیبدیده از ناحیه سر و افراد سکته کرده کاربرد دارد. همچنین واقعیت مجازی میتواند به بهبود کارکرد فعالیت روزانه کمک کند.
درمانگر مرکز تخصصی تشخیص و درمان فوبیای پلیکلینیک سلامت روان رسا درباره دیگر کاربردهای درمانی واقعیت مجازی خاطرنشان کرد: واقعیت مجازی میتواند به درمان اختلالات بیشفعالی، اضطراب، وسواس، اوتیسم و سایر موارد کمک کند.
محمدی درباره نقش واقعیت مجازی در مداخلههای درمانی مختلف توضیح داد: بر اساس پیشبینیهای ۷۰ کارشناس درمانی، واقعیت مجازی در ارتباط با مداخلهها توانسته اسا از میان ۴۵ گزینه درمانی در جایگاه چهارم قرار گیرد.
این متخصص درباره ابزارهای واقعیت مجازی در حوزه درمان اظهار کرد: عینک واقعیت مجازی مجهز به نمایشگر با رزولوشن بالا و همچنین نرمافزار درمانی و یک سیستم کامپیوتری به همراه صندلی مخصوص است.
وی درباره مدتزمان درمان با روش واقعیت مجازی خاطرنشان کرد: مدت زمان درمان با استفاده از واقعیت مجازی برای حوزهها و افراد مختلف متفاوت است اما مدت زمان درمان با استفاده از روش واقعیت مجازی به صورت میانگین ۸ جلسه است. مدت زمان هر جلسه درمانی حدود ۲۰ دقیقه است.
محمدی درباره مزایای به کارگیری واقعیت مجازی در حوزه درمان و تشخیص گفت: واقعیت مجازی میتواند محرکهای چند وجهی مانند محرکهای دیداری و شنیداری را فراهم کند. فراهم شدن محرکهای دیداری و شنیداری سبب غوطهوری بهتر فرد میشود. همچنین از موارد مهم ایجاد انگیزه و جذابیت به حساب میآید که به ادامه روند درمان کمک میکند.
انتهای پیام
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید