آغاز به کار مرکز تخصصی تشخیص و درمان فوبیا کلینیک «رسا»
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی علومپزشکی تهران، پلیکلینیک سلامت روان «رسا»، مرکز تخصصی تشخیص و درمان فوبیا را احداث کرد.
مرکز تخصصی تشخیص و درمان فوبیا سازمان جهاد دانشگاهی علومپزشکی تهران در راستای پاسخگویی به نیاز جامعه در ارتباط با درمان اختلالات اضطرابی و مدیریت فراوانی ترسهای مرضی در میان اختلالات اضطرابی ایجاد شده است.
فوبیا یا هراسزدگی، ترس غیرواقعی، شدید و طولانیمدت از یک جسم، شخص، حیوان یا موقعیت است و یک اختلال اضطرابی به حساب میآید. افرادی که مبتلا به فوبیا هستند، تلاش میکنند از عامل ایجاد هراس دوری کنند یا با اضطراب و پریشانی فراوان با عامل ترس مواجه شوند.
بررسیها بیانگر این است که افراد مبتلا به فوبیا در اوایل کودکی، نوجوانی و اوایل بزرگسالی، بیشترین اضطراب به هنگام مواجهه با عامل ترس را تجربه میکنند.
فاکتورهای متعددی مانند عوامل ژنتیکی، روانشناختی و محیطی در ابتلای افراد به فوبیا نقش دارند. افزایش ضربان یا تپش قلب، تنگی نفس، مشکل تکلم یا ناتوانی در صحبتکردن، ناراحتی معده و گوارش، خشکی دهان، فشار خون بالا، لرزش بدن، درد یا گرفتگی قفسه سینه، احساس خفگی، سرگیجه یا احساس سبکی سر، تعرق زیاد جزو علائم فوبیا محسوب میشوند.
فوبیا در دسته طبقهبندی میشود. فوبیا شامل ترسهای مربوط به حیوانات؛ ترسهای مربوط به محیط طبیعی مانند ترس از ارتفاع؛ ترسهای مربوط به خون، آسیب یا مسائل پزشکی؛ ترسهای مربوط به موقعیتهای خاص مثل استفاده از آسانسور و سایر ترسها مانند غرق شدن و صداهای بلند میشود.
فوبیا میتواند ناشی از عوامل ژنتیکی، روانشناختی؛ تجارب ناخوشایند، رویدادهای استرسزا و ترسناک و تاثیرات فرهنگی باشد.
کودکانی که یکی از بستگان نزدیک آنها به اختلال اضطرابی مبتلا باشد در معرض خطر ابتلا به فوبیا قرار دارند. مشاھده فوبیای والدین یا یکی از اعضای خانواده میتواند موجب فوبیای کودکان شود. به طور مثال، اگر مادر یک فرزند مبتلا به فوبیای حیوانات باشد، احتمال ابتلای کودک به همان فوبیا بسیار زیاد است.
همچنین حوادث استرسزا مانند تصادف یا غرقشدگی میتواند موجب ابتلا به فوبیا شود. حضور در فضاھای محصور، حضور در ارتفاع، تجربههای ناخوشایند مانند گزش یا گازگرفتگی توسط حیوانات از دیگر عوامل ایجاد فوبیا محسوب میشوند.
اغلب افرادی که دورههای درمانی را سپری میکنند یا گرفتار بیماری شدهاند، به هراس یا فوبیا مبتلا میشوند. میزان ابتلا به افرادی که دچار آسیبها یا ضربههای مغزی شدهاند، شایع است.
مصرف مواد مخدر و افسردگی نیز از دیگر عوامل موثر در ابتلا به فوبیا به حساب میآید. میزان ابتلا به فوبیا در میان افرادی که نوشیدنیهای الکلی مصرف میکنند نسبت به افرادی که از نوشیدنیهایی از این دست استفاده نمیکنند، ده برابر بیشتر است. بررسیها بیانگر این است افرادی که مبتلا به فوبیا هستند ۲ برابر دیگران در معرض اعتیاد به نوشیدنیهای الکلی قرار دارند.
کسانی که از نظر خلقوخو از حد معمول حساستر هستند در معرض خطر ابتلا به فوبیا قرار دارند. بررسیها بیانگر این است افرادی که از نظر ژنتیک مستعد اضطراب هستند نسبت به سایر افراد، بیشتر در معرض خطر ابتلا به فوبیا قرار دارند. همچنین عواملی مانند سن، وضعیت اقتصادی و اجتماعی خانوادهها، جنسیت نیز از دیگر عوامل موثر در ابتلا به فوبیا محسوب میشوند.
بررسیها بیانگر این است که زنان و کودکان به فوبیا حیوانات مبتلا هستند. همچنین افرادی که عضو خانوادههای سطح پایین جامعه هستند بیشتر به فوبیای اجتماعی مبتلا میشوند. میزان احتمال ابتلا زنان به فوبیا نسبت به مردان، ۲ برابر بیشتر است.
بررسیها بیانگر این است ۷ درصد از مردم جهان به فوبیا مبتلا هستند. همچنین حدود ۹ درصد از مردم جهان به فوبیای خاص مبتلا هستند. حدود ۱۹ میلیون نفر از شهروندان ایالاتمتحده به فوبیا مبتلا هستند و میزان میزان در بریتانیا ۱۰ میلیون نفر گزارش شده است.
انتهای پیام
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید