طرح غربالگری عضلانی-اسکلتی مدارس ابتدایی شهر تهران توسط کلینیک ارتقاء سلامت جهاد دانشگاهی آغاز شد
به همت دپارتمان چکاپ فیزیکیِ کلینیک طب پیشگیری و ارتقا سلامت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، “طرح غربالگری عضلانی-اسکلتی مدارس ابتدایی شهر تهران” با ارزیابی ساختار قامتی حدود ۴۰۰ دانش آموز مدرسه ابتدایی پسرانه صاحب الزمان واقع در منطقه ۱۱ شهر تهران آغاز به کار کرد. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران؛ […]
به همت دپارتمان چکاپ فیزیکیِ کلینیک طب پیشگیری و ارتقا سلامت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، “طرح غربالگری عضلانی-اسکلتی مدارس ابتدایی شهر تهران” با ارزیابی ساختار قامتی حدود ۴۰۰ دانش آموز مدرسه ابتدایی پسرانه صاحب الزمان واقع در منطقه ۱۱ شهر تهران آغاز به کار کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران؛ دکتر حسین یاری مدیر کلینیک ارتقا سلامت این سازمان با اعلام این خبر گفت: بیشتر اختلالات قامتی در سنین مدرسه و خصوصا دبستان اتفاق می افتند. با این حال به علت شروع بی سر و صدا، سیر پیشرفت آهسته و تظاهرات بالینی اندک در کودکان، تشخیص و درمان این ناهنجاری های قامتی عموما به تاخیر می افتد. هدف “طرح غربالگری عضلانی-اسکلتی مدارس ابتدایی شهر تهران” شناسایی زودهنگام اختلالات قامتی و اقدام در جهت اصلاح آنهاست.
وی افزود: در این طرح دانش آموزان از نظر ۱.سلامت ساختار ستون فقرات(گوژپشتی، گودی کمر، گژپشتی)، ۲.سلامت ساختار زانوها(زانوی پرانتزی، زانوی ضربدری) و ۳.سلامت ساختار پاها(قوس کف پا کاهش یافته، صافی کف پا و قوس کف پای افزایش یافته) تحت غربالگری اولیه قرار می گیرند و والدین کودکان از طریق کارنامه ارائه شده، در جریان سلامت ساختار قامتی کودک خود قرار می گیرند تا در صورت لزوم در مواردی که اختلالی تشخیص داده شد با بررسی های تکمیلی، درمان را آغاز کنند.
این پزشک متخصص طب فیزیکی و توان بخشی تشخیص و درمان به موقع این اختلالات را شرط لازم برای برطرف شدن آنها دانسته و ادامه داد: دوران ابتدایی بهترین زمانی است که می توان از طریق حرکات اصلاحی یا ارتوز و پروتز مخصوص از پیشرفت و عوارض اختلالات قامتی جلوگیری کرد و ساختار بدن کودک را به حالت طبیعی آن نزدیک کرد.
مدیر کلینیک ارتقا سلامت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران اضافه وزن، عادات حرکتی اشتباه در زندگی روزمره، ورزش نکردن و عدم علاقه به بازی های پرتحرک ، ضعف های عضلانی، تفاوت فاحش در قد دانش آموزان یک کلاس، استاندارد نبودن ارتفاع میز و صندلی های مدارس و همچنین عدم رعایت اصول بهداشت حرکتی را از جمله علل مساعدکننده و به وجود آورنده تغییر وضعیت اسکلتی در سنین مدرسه دانست و گفت: ایـن ناهنجـاریهـا عــوارض و پیامــدهای منفــی بیشــماری از جملــه خســتگی عضلانی، تغییر شکل هـای مفصـلی، بـرهم خـوردن تعـادل بیومکـانیکی بـدنی، مشـکلات روانـی، اجتمـاعی و دردهـای عصبی-عضلانی به همراه دارد کـه در صـورت عـدم توجه، این ناهنجاریهای مکانیکی به صورت ثابت و غیرقابل درمان در خواهند آمد.
یاری انجام “طرح غربالگری عضلانی-اسکلتی مدارس ابتدایی شهر تهران” را در راستای مسئولیت اجتماعی کلینیک ارتقا سلامت جهاد دانشگاهی دانست و تاکید کرد: با رایزنی های انجام شده به تدریج این طرح در سایر مدارس ابتدایی شهر تهران نیز اجرا خواهد شد تا بتوانیم در سلامت بیشتر آینده سازان کشور عزیزمان بیش از پیش نقش آفرین باشیم.
وی در انتها یادآور شد: کلینیک ارتقاء سلامت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با برخورداری از تجهیزات مدرن، کادر درمانی مجرب، محیطی آرام و با تعرفه عمومی آماده ارائه خدمت جهت چکاپ فیزیکی کودکان و تشخیص و درمان اختلالات قامتی و مشکلات عضلانی- اسکلتی آنها است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید