برای اولین بار در تهران پروژه بیمارستان «خرس عروسکی» (TBH) برگزار شد
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، امیرحسین ولیزاده دانشجوی رشته پزشکی و دبیر کانون خیریه روزهای مهربانی با اعلام خبر فوق گفت: کودکان به دلایل مختلفی از جمله چکاپهای عادی، واکسیناسیون و درمان به مراکز درمانی مراجعه میکنند که در بسیاری از موارد واکنشهای منفی کودکان نسبت به محیط درمانی و اقدامات پزشکی را به همراه دارد؛ این مقاومت به ویژه در کودکانی که به دلایل مختلف مانند بیسرپرستی، بد سرپرستی و … دچار آسیب شدهاند، بیشتر است. از سویی بر اساس مطالعات اخیر، کودکانی که از قبل نسبت به فرآیندهای درمانی آگاه شدهاند، ترس کمتری را هنگام مواجه با شرایط واقعی تجربه میکنند.
وی افزود: یکی از برنامههای آگاهیبخشی دراینباره، برنامه Teddy bear hospital (TBH) است که به عنوان یکی از پروژه های فدراسیون بین المللی انجمنهای دانشجویان پزشک در جهان شناخته شده است و اقدامات درمانی را به صورت فانتزی شبیهسازی میکند. ولی زاده با اشاره به اینکه این برنامه شامل نمایشی از فرآیندهای درمانیست که بر روی عروسکهای کودکان و توسط «خود آنها» بر روی عروسکها انجام میشود ادامه داد: این برنامه فعالیتی سرگرمکننده برای کودکان است که آنها را با تمهای مختلف پزشکی آشنا میکند و هدف اولیه آن شناخت اقدامات درمانی و در نتیجه کاهش ترس و اضطراب است. وی افزود: بدین ترتیب و در این پروژه ایستگاههای مختلف شامل: ۱.ایستگاه ویزیت پزشکی (آشنایی با معاینات پزشکی(physical examination) شامل ضربان قلب،فشار خون، تب و ….) ۲.ایستگاه تصویر برداری (آشنایی با تصاویر پزشکی و نحوه تصویربرداری و انواع آن ها) ۳.ایستگاه بانداژ، پانسمان، آتل و … ۴.ایستگاه جراحی و آشنایی با اعضای بدن(آشنایی با وسایل اتاق عمل و …) ۵.ایستگاه بهداشت فردی (بهداشت دهان و دندان و ..) ۶.ایستگاه تغذیه سالم با مشارکت پرشور دانشجویان علاقهمند و به سرپرستی خانم مهرسا حمیدی دانشجوی رشته پزشکی و دبیر انجمن این پدیا برگزار گردید.
گفتنی است در اجرای این برنامه ۲۴ دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی تهران مشارکت داشته و از این طریق ۲۱ کودک تحت پوشش بهزیستی با فرایند های مختلف درمانی در بخش های مختلف آشنایی پیدا کردند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید