سبک زندگی سالم راه پیشگیری از ۷۰ درصد مرگ و میرها
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران برگزاری با اعلام خبر آغاز به کار کنگره پزشکی مبتنی بر سبک زندگی در روزهای ۱۰ و ۱۱ اسفند، هدف این رویداد را افزایش آگاهی جامعه و کادر درمان در خصوص بیماری های غیرواگیر توصیف کرد. بیماری های غیرواگیر عامل ۷۰ درصد از مرگ و میرها هستند […]
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران برگزاری با اعلام خبر آغاز به کار کنگره پزشکی مبتنی بر سبک زندگی در روزهای ۱۰ و ۱۱ اسفند، هدف این رویداد را افزایش آگاهی جامعه و کادر درمان در خصوص بیماری های غیرواگیر توصیف کرد.
بیماری های غیرواگیر عامل ۷۰ درصد از مرگ و میرها هستند
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، دکتر مسعود حبیبی در نشست خبری اولین کنگره پزشکی مبتنی بر سبک زندگی با بیان اینکه بیماری های غیرواگیر عامل ۷۰ درصد از مرگ و میرها هستند گفت: بیماری های غیرواگیر برخلاف اپیدمی های بزرگی مثل کرونا سر و صدای زیادی ندارند. سبک زندگی ما از قبیل فعالیت های فیزیکی،تغدیه سالم، نداشتن استرس و روابط اجتماعی تاثیر مستقیمی درعدم ابتلا به این بیماری ها دارند.
او ادامه داد: برای نمونه بیماری های قلبی که عامل ۱۹ در صد ازمرگ و میرها میباشد، با یک رژیم درست غذایی، کاهش استرس و فعالیت ورزشی مناسب قابل پیشگیری هستند.
حبیبی با بیان اینکه زخم های مزمن نیز از عوارض بیماری های غیرواگیر هستند گفت: مرگ و میر زخم های مزمن نیز به تنهایی معادل سرطان های پستان، لنفوم و پروستات است و بار مالی بیشتری از این سرطان ها دارد. بر این اساس گروه پزشکی مبتنی بر سبک زندگی در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران یکی از فعالیت های خود را تمرکز بر آگاهی بخشی بیشتر به جامعه و کادر درمان قرار داده است؛ در همین راستا اولین کنگره پزشکی مبتنی بر سبک زندگی در روزهای دهم و یازدهم اسفندماه برگزار با هدایت دکتر شاهین آخوندزاده به عنوان دبیر علمی این رویداد برگزار میشود.
حبیبی ابراز امیدواری کرد که نتایج ارزشمند تبادل نظرهای علمی و یافته های پژوهشی که در این کنگره مورد بحث قرار می گیرد توسط رسانه ها مورد توجه لازم قرار گیرد که خود فرصتی برای افزایش آگاهی در جامعه میباشد و تداوم آن باعث رفتارهای درست در سبک زندگی شود.
دکتر آخوندزاده: باید در پزشکی خود موارد اجتماعی، فرهنگی و معنوی را بیشتر مد نظر قرار دهیم
در ادامه دکتر شاهین آخوندزاده رئیس بیمارستان روزبه گفت: به عنوان کسی که مفتخر است در مکتب علمی جهاد دانشگاهی تربیت شده، اعتقاد دارم برگزاری این کنگره توسط جهاد دانشگاهی با مسماست؛ چرا که جهاد دانشگاهی در طول ۴۴ سال انقلاب اسلامی یک مکتب علمی و یک مکتب زندگی برای محققین درست کرده است.
دبیر علمی اولین کنگره پزشکی مبتنی بر سبک زندگی با تاکید بر آنکه جامعه پزشکی علاوه بر جنبه های بیولوژیک و روانشناختی باید جنبه های معنوی و فرهنگی را نیز مد نظر قرار دهند گفت: اگر یک پزشک در طبابت خود جنبه های فرهنگی را مد نظر قرار ندهد، موفق نخواهد بود. برای نمونه در تهران روانپزشکی وجود داشت که برای بیماران خود بر حسب وضعیت اقتصادی و اجتماعی بیماران نسخه تجویز میکرد.
مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در سبک زندگی غربی به تدریج موارد علمی از قبیل میزان لازم استراحت، تغذیه و تفریح وارد زندگی فرد شده اند. در حالی که ما در کشورهای در حال توسعه نه بر اساس سبک زندگی غربی زندگی می کنیم و نه سبک زندگی خود را حفظ کرده ایم.
رئیس بیمارستان روزبه با بیان اینکه ناگزیریم برای خود مدلی طراحی کنیم گفت: کنگره پزشکی مبتنی بر سبک زندگی می تواند جرقه ای ایجاد کند تا ما در پزشکی خود موارد اجتماعی، فرهنگی و معنوی را بیشتر مد نظر قرار دهیم تا خروجی فعالیت های درمانی که در ایران انجام می دهیم به سمت بهتری هدایت شود.
دکتر مریم صداقت: پزشکی مبتنی بر سبک زندگی در ما یک ضرورت است
دکتر مریم صداقت دبیر اجرایی کنگره پزشکی مبتنی بر سبک زندگی نیز با اشاره به اینکه این کنگره برای نخسین بار در ایران طراحی و اجرا می شود گفت: گروه پزشکی مبتنی بر سبک زندگی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران بر اساس ضرورتی که در نظام سلامت برای کم کردن بار بیماری ها قائل است برای خود ماموریت تعریف کرده است.
او افزود: اگر پزشکی مبتنی بر سبک زندگی در کشورهای توسعه یافته حوزه جدید برای آموزش و پژوهش است در کشور ما یک ضرورت به شمار میرود.
او با بیان اینکه پزشکی مبتنی بر سبک زندگی دارای شش محور «تغذیه سالم»، «فعالیت جسمانی»، «خواب مناسب»، «عدم استفاده از دخانیات و الکل»، «مدیریت استرس» و «روابط اجتماعی سالم» است گفت: همانطور که حوزه از پزشکی چندرشته ای است، تلاش کردیم در برگزاری کنگره از تنوع مجامع علمی، دانشگاهی، انجمن های علمی و NGOهای سلامت بهرهمند شویم و بستری برای هم اندیشی دلسوزان فراهم کنیم.
صداقت ادامه داد: دبیرخانه کنگره بیش از ۱۵۰ مقاله دریافت کرده است که حدود نیمی از آنها مناسب تشخیص داده شدند و از بین آنها تعدادی به عنوان سخنرانی و تعدادی نیز به عنوان پوستر ارائه خواهند شد.
در این مسیر از همراهی مرکز تحقیقات پزشکی ورزشی، مرکز تحقیقات پزشکی روان تنی و بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی تهران، شبکه ملی بیماری های غیرواگیر، پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی، سازمان نظام روانشناسی و مشاوره و انجمن های فیزیوتراپی، کاردرمانی، دیابت و … بهره مند بوده ایم.
او افزود: رئیس و معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی، معاون بهداشتی وزارت بهداشت، مدیران کل دفاتر مدیریت بیماری های غیرواگیر و آموزش و ارتقای سلامت و نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران حضور در افتتاحیه این کنگره خواهند داشت.
دکتر فاتح: فرهنگ سازی در زمینه سبک زندگی را ماموریت خود می دانیم
در ادامه دکتر محسن فاتح معاون پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران یکی از ماموریت های جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران را فرهنگ سازی در زمینه هایی مثل بهداشت و سبک زندگی عنوان کرد.
فاتح گفت: پژوهشکده زخم و ترمیم بافت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران علاوه بر پرداختن به مطالعات بالینی و درمان، در خصوص موضوعات مربوط به پیشگیری از اختلالات و آسیب های جسمانی نیز فعالیت دارد. در برگزاری کنگره پزشکی مبتنی بر سبک زندگی به دنبال فرهنگ سازی در مسائلی هستیم که می تواند از طریق تغییر در سبک زندگی به ارتقای سطح سلامت افراد جامعه بینجامد.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با بیان اینکه برای اصلاح سبک زندگی باید رفتارهای افراد تغییر کند، افزود: این اتفاق مگر با آموزش میسر نخواهد شد. البته آموزش نیز به تنهایی کافی نیست؛ تغییر رفتار زمانی اتفاق می افتد که دانش ما تبدیل به یک باور تبدیل شود. به این ترتیب برگزاری همایش هایی مثل کنگره پزشکی مبتنی بر سبک زندگی همچنان یک ضرورت به شمار می رود و امید داریم در سالهای آینده نیز با دعوت از اساتید و صاحب نظران فرصتی ایجاد کنیم که فرهنگ سازی لازم برای تغییر در سبک زندگی فراهم شود.
دکتر یاری: مرگ و میرهای این عضر برخلاف گذشته در اثر بیماری های غیرواگیر است
دکتر حسین یاری متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران نیز به ارائه توضیحاتی درباره حوزه پزشکی مبتنی بر سبک زندگی پرداخت.
او با بیان اینکه در گذشته اغلب مرگ و میرها در اثر بیماریهایی مثل وبا، سیفلیس و بیماری های عفونی مشابه بود گفت: در عصر حاضر آنچه باعث اصلی بیماری ها و ناخوشی افراد می شود بیماری های غیرواگیر است. امروزه افراد بیشتر به خاطر سکته قلبی و مغزی، دیابت، فشار خون، سرطان و بیماری های تنفسی زمین گیر می شوند و فوت می کنند.
یاری ادامه داد: به نظر میرسد مهمترین کار برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های غیرواگیر تغییر سبک زندگی است.
عضو گروه پژوهشی پزشکی مبتنی بر سبک زندگی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران افزود: به نظر می رسد سبک زندگی سالم در پزشکی مدرن مغفول واقع شده است. منظور مطالعات انجمن های علمی معتبر جهان از سبک زندگی سالم داشتن «تغذیه مناسب»، «فعالیت جسمانی»، «بهبود خواب»، «عدم سوء مصرف مواد (و الکل و دخانیات)»، «اصلاح روابط بین فردی مناسب» و «دوری از استرس و تنش» است.
این متخصص طب توانبخشی ادامه داد: ما در پزشکی سنتی خود چیزی تحت عنوان سته ضروریه داشتیم که شامل حالات روحی، هوا، تغذیه، خواب و بیداری، حبس و دفع و سکون و حرکت است. این نشان می دهد پزشکی ما تفاوت زیادی با نتایج پزشکی مدرن ندارد و لازم است که بین یافته های پزشکی مدرن و سنت طبابت خود پیوندی برقرار شود.
او با بیان اینکه کنگره پزشکی مبتنی بر سبک زندگی به دنبال برقرار این پیوند است گفت: در هر یک از شش محور سبک زندگی سالم صاحب نظران بسیاری به صورت جداگانه فعالیت دارند اما شاید شبکه به هم پیوسته ای از آنها وجود نداشته باشد. جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به دنبال ایجاد این شبکه و هم افزایی صاحب نظران با یکدیگر است. در این زمینه تلاش شده با در نظر گرفتن امتیازهای بازآموزی و فرهنگی برای درمانگرها و اعضای هیات علمی جذابیت های لازم نیز در نظر گرفته شود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید