معاون پرستاری وزارت بهداشت عنوان کرد: اختلاف نظر بر سر کمبود پرستار
ایسنا علوم پزشکی تهران – معاون پرستاری وزارت بهداشت، به تشریح وضعیت پرستاری در کشور پرداخت. عباس عبادی، روز چهارشنبه در سلسله نشستهای خبری حوزه سلامت به مناسبت دهه فجر، با عنوان این مطلب که بالغ بر ۲۲۰ هزار نفر همکار شاغل پرستاری داریم، گفت: در آموزش پرستاری با رشد قابل توجهی بعد از انقلاب […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – معاون پرستاری وزارت بهداشت، به تشریح وضعیت پرستاری در کشور پرداخت.
عباس عبادی، روز چهارشنبه در سلسله نشستهای خبری حوزه سلامت به مناسبت دهه فجر، با عنوان این مطلب که بالغ بر ۲۲۰ هزار نفر همکار شاغل پرستاری داریم، گفت: در آموزش پرستاری با رشد قابل توجهی بعد از انقلاب مواجه شدیم. پیش از انقلاب حداکثر ۳۰ مرکز آموزش عالی تربیت پرستاری وجود داشت اما امروز بالغ بر ۲۰۷ مرکز آموزش عالی برای تربیت پرستاران داریم که در مقطع کارشناسی پرستاری در سال جاری ۸۹۰۰ دانشجو داشتیم. در مقطع ارشد نیز ۱۲ رشته تعریف شده که سالانه حدود ۱۰۰۰ نفر در مقطع ارشد پذیرش و در دکتری تخصصی سال قبل ۸۶ نفر پذیرش جدید داشتیم.
وی افزود: یکی از اهداف معاونت پرستاری، توسعه خدمات پرستار به سمت جامعه است که سه برنامه در این راستا داریم. برنامه اول توسعه خدمات پرستاری مراقبت در منزل است که در طول یک سال و نیم گذشته ۳۵ درصد مجوز تأسیس مراکز افزایش یافته و از ۹۵۰ مرکز در سال ۹۹ به ۱۳۵۰ مرکز مراقبت در منزل رسیدیم که امیدواریم در صورتی که بیمهها این خدمات را پوشش دهند توجه به گسترش این خدمت افزایش یابد.
عبادی درباره خدمات مراقبت در منزل گفت: آئین نامه خدمات مراقبت در منزل مورد بازنگری قرار گرفته است که به زودی ابلاغ میشود تا امکان خدمت رسانی از سمت فناوریهای نوین قابل ارائه باشد. راهبرد دوم توسعه مراقبت تسکینی است که از این منظر در کشور عقب ماندگی وجود دارد، طی دو یا سه سال گذشته با ورود معاونت پرستاری به این عرصه، آئین نامههای اجرایی تصویب و ابلاغ شده و امیدواریم با ورود بخش خصوصی و حمایت بیمهها، مردم ما از خدمات مراقبت تسکینی استفاده کنند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: تأسیس مراکز مراقبت طولانی یکی از برنامههای ما است که مشارکت بخش خصوصی و مردم میتواند کمک کند. این مراکز میتوانند حد واسط بیمارستان و خانه باشند که به اقتصاد سلامت هم کمک میکند.
عبادی درباره وضعیت کمبود پرستار در کشور، افزود: برای استاندارد پرستاری ۳ شاخص نسبت پرستار به تخت بیمارستانی، پرستار به جمعیت و پرستار به پزشک وجود دارد. برای شاخص پرستار به پزشک باید به ازای هر یک پزشک، ۳ پرستار داشته باشیم که این شاخص در ایران یک به یک است که با این شاخص دو برابر وضعیت موجود نیاز به پرستار داریم.
وی تاکید کرد: استانداردی که وزارت بهداشت قبول دارد که البته مورد اختلاف با سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی است، ۱.۸ است. یعنی باید معادل وضعیت فعلی پرستار داشته باشیم که به این تعداد پرستار بیکار نداریم.
عبادی ادامه داد: برخی از پرستارانی که در دوران کرونا طرح خود را گذراندند و یا حتی تمدید طرح شدند در آزمون استخدام سال ۹۹ جذب شدند. در سال ۹۹ نزدیک به ۱۹ هزار نفر پرستار استخدام کردیم و در تبدیل وضعیت سال قبل از ۶۷ هزار نفری که وزارت بهداشت جذب کرد، ۱۲ هزار نفر پرستاران بودند.
وی افزود: برخی از همکارانی که خود را پرستار بیکار اعلام میکنند، در بخش خصوصی زمینه استخدام دارند اما تمایل عمومی این است که در بخش دولتی جذب شوند، ضمن اینکه ما در برخی مناطق به شدت نیاز به استخدام پرستار داریم که داوطلبی وجود ندارد و یا اگر جایی داوطلب داشته باشد افراد بومی نیستند و پس از استخدام تقاضای تغییر محل خدمت میدهند. در ایلام، لرستان، کرمانشاه و گلستان پرستار آماده به کار زیاد داریم اما ظرفیت وجود ندارد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید