نکات مهم تغذیه ای در روزهای هوای آلوده
ایسنا علوم پزشکی تهران – یک متخصص تغذیه مصرف لبنیات، سبزیجات تازه و پروتیئن را از ملزومات تغذیه ای در روزهای هوای آلوده برشمرد و گفت: : به شهروندان توصیه میشود که در هوای آلوده از مصرف مواد غذایی پرچرب و یا فست فودها مانند سوسیس، کالباس، چیپس و پفک، نوشابهها و …. بپرهیزند. دکترمحمد […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – یک متخصص تغذیه مصرف لبنیات، سبزیجات تازه و پروتیئن را از ملزومات تغذیه ای در روزهای هوای آلوده برشمرد و گفت: : به شهروندان توصیه میشود که در هوای آلوده از مصرف مواد غذایی پرچرب و یا فست فودها مانند سوسیس، کالباس، چیپس و پفک، نوشابهها و …. بپرهیزند.
دکترمحمد راستگو در گفت و گو با ایسنا علوم پزشکی تهران، به بایدها ونبایدهای تغذیه ای در روزهای هوای آلوده اشاره کرد و اظهار کرد: هر ساله با شروع فصل سرما با معضل آلودگی هوا به دلیل پدیده وارونگی هوا مواجهه هستیم. یافته های مطالعات حاکی از آن است که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا با طیف وسیعی از اثرات بر سیستم تنفسی و قلبی عروقی و افزایش مرگ و میر همراه است.
این متخصص تفذیه اظهار کرد: با توجه به اینکه هوای آلوده حاوی ترکیبات اکسیدکننده و سمی است. زمانی که این ترکیبات وارد بدن انسان میشود، واکنشهای التهابی ایجاد میکنند و میتوانند سلامت ما را به خطر بیاندازند. در واقع بسیاری از اجزای ذرات معلق و سنگین هوا تحریک کننده و زمینه ساز سرطان به خصوص سرطان ریه، بیماری های مزمن مانند آلرژی های دستگاه تنفسی، عفونت های تنفسی و بیماری های قلبی عروقی هستند.
این متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه هیچ فردی از آلودگی هوا مصون نیست، افزود:آلودگی هوا برای تمامی افراد جامعه مضر است اما کودکان، سالمندان، زنان باردار و بیماران قلبی و عروقی جزء گروه های پرخطر محسوب می شوند و تاکید می شود این افراد در روزهای هوای آلوده از تردد در سطح شهر اجتناب کنند.
راستگو همچنین استفاده از ماسک های فیلتردار جهت تردد در سطح شهربرای جلوگیری از عوارض ناشی آلودگی هوا را ضروری دانست و خاطر نشان کرد: مردم توجه داشته باشند استفاده از ماسک های ساده به هیچ عنوان کارامد نیستند و باید از ماسک های دارای فیلتر استفاده نمایند. ضمن اینکه ازانجام ورزش و فعالیت های فیزیکی زیاد در هوای آزاد خودداری شود چرا که هنگامی که ورزش می کنیم سرعت تنفس بدن افزایش پیدا می کند بنابراین هوای آلوده بیشتر را وارد سیستم تنفسی می کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه در روزهایی که آلودگی هوا وجود دارد مردم باید مصرف مایعات بخصوص آب را افزایش دهند، گفت: مصرف میوه و سبزیجات باید در اولویت قرار بگیرد. برخی از میوهها و سبزیجات به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند و در هوای آلوده این بدن را محافظت میکنند.
این متخصص خاطرنشان کرد: آنتی اکسیدان اثرات ذرات ریز را از بین میبرد بنابراین به شدت توصیه میشود در مواقع هوای آلوده میوه و سبزیجات زیاد مصرف شود، همچنین از میوههایی که خوردن آن در ایام تشدید آلودگی هوا توصیه میشود، سیب است. سیب سرشار از پکتین است.
راستگو ادامه داد: پکتین ضد سموم موجود در هوا است و سرب را جذب کرده و مانع از رسیدن آسیب به سلولهای بدن میشود.البته پرتقال و توت فرنگی، کلم بروکلی، گوجه فرنگی، کیوی، گل کلم،طالبی، انبه، کدو تنبل، فلفل، اسفناج و زردآلو، لیمو، گریپ فروت، هویج و غلات سبوس دار هم این خاصیت را دارند.
وی ادامه داد: به شهروندان توصیه میشود که در هوای آلوده از مصرف مواد غذایی پرچرب و یا فست فودها مانند سوسیس، کالباس، چیپس و پفک، نوشابهها و …. بپرهیزند. زمانی که ذرات سمی هوای آلوده وارد بدن میشود با اسید چرب ترانس بالای این غذاهای پرچرب ترکیب میشود و تاثیرگذاری مخرب تری از خود نشان میدهد.
این کارشناس تغذیه در خصوص تاثیر لبنیات در کاهش جذب سموم در روزهای هوای آلوده نیز خاطر نشان کرد: استفاده از انواع لبنیات و مخصوصا شیر، میتواند جذب مواد سمی را کندتر کند بنابراین نمیتوانیم بگوییم تنها با تاثیر لبنیات، از هر نوع تاثیر مخرب و مضر آلودگی در امانیم اما میشود گفت موثر است و لازم است حتما در روزهای آلوده از شیر، البته نوع کم چرب آن که مضر نباشد، استفاده کنیم.
وی در پایان تاکید کرد: در روزهایی که آلودگی هوا وجود دارد مردم باید مصرف مایعات بخصوص آب را افزایش دهند، چرا که مصرف مایعات بیشتر برابر است با تولید ادرار بیشتر و این موضوع به تنهایی به دفع آلودگی ها در بدن کمک می کند. علاوه بر آن مصرف مواد پروتئینی مانند گوشت، مرغ، ماهی و حبوبات کاهش عوارض آلودگی را نیز در بدن کاهش می دهد.
انتهای پیام
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید