ایران در آستانه دریافت گواهی حذف بیماری مالاریا است
ایسنا علوم پزشکی تهران – رئیس اداره مراقبت از بیماریهای منتقله بوسیله ناقلین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با توجه به برنامه های بهداشتی انجام شده توسط این وزارتخانه کشور در آستانه دریافت گواهی حذف بیماری مالاریا قرار گرفته است. دکتر احمد رئیسی روز شنبه در نشست ۲ روزه هماندیشی برنامه حذف مالاریا […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – رئیس اداره مراقبت از بیماریهای منتقله بوسیله ناقلین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با توجه به برنامه های بهداشتی انجام شده توسط این وزارتخانه کشور در آستانه دریافت گواهی حذف بیماری مالاریا قرار گرفته است.
دکتر احمد رئیسی روز شنبه در نشست ۲ روزه هماندیشی برنامه حذف مالاریا دانشگاههای جنوب و جنوب شرقی کشور در بوشهر افزود: چهار سال پی درپی است که ایران هیچ مورد مثبتِ بومی مالاریا نداشته است و تداوم این وضعیت باعث شده تا هماکنون کشور در آستانه دریافت گواهیِ حذف مالاریا از سازمان بهداشت جهانی قرار گیرد.
وی افزود: با دریافت این گواهی، ایران در ردیف کشورهای سبز از حیث مالاریا قرار میگیرد که این موضوع نه تنها از نظر بهداشت مهم است بلکه آثار مثبت اقتصادی و اجتماعی نیز به همراه دارد.
رئیس اداره مراقبت از بیماریهای منتقله بوسیله ناقلین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: در این صورت سرمایهگذاران میتوانند با خیال امن برای سرمایهگذاری اقدام کنند.
رئیسی گفت: تبیین اهداف برنامه حذف مالاریا، اتخاذ سیاستهای جدید دوران بعد از کرونا و جمعآوری مدارک موردنیاز برای گرفتن گواهیِ حذف مالاریا از هدفهای برگزاری این نشست است.
وی بیان کرد: به دلیل درگیری بیش از ۲ سال با کرونا بسیاری از شاخصهای بیماریهای واگیر و حتی شاخصهای سلامتی تحت تأثیر قرار گرفته است.
رئیسی بابیان اینکه شاخصهای بهداشتی نه تنها در کشور بلکه در همه دنیا متأثر از کرونا بوده است افزود: با تلاشهای صورت گرفته در حال برطرف کردن این نقایص هستیم.
مبارزه با مالاریا از افتخارات نظام بهداشتی است
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: دوران مبارزه با کرونا بر بعضی از شاخصهای بهداشتی که جزو افتخارات نظام سلامت کشور است، سایه انداخته است.
دکتر قاسم برجوئیفرد افزود: یکی از این افتخارات مبارزه با بیماری مالاریا است که باید مراقب بود عقبگرد نداشته باشد.
وی اظهار کرد: بعضی از شاخصهای بهداشتی ایران در مدت کرونا تحت تأثیر قرار گرفته که البته منحصر به کشور ما نیست و یک مشکل بینالمللی است.
برجویی فرد گفت: استفاده از تجارب ارزشمند پیشکسوتان میتواند راهنمای ما در ادامه مسیر باشد.
وی اظهار کرد: برگزاری این نشستهای هماندیشی با حضور متخصصان و پیشکسوتان عرصه مبارزه با مالاریا یعنی جمع سالهایی که هر کدام از این افراد در راه مبارزه با این بیماری تلاش کردهاند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با تأکید بر اینکه در گفتن نواقص و مشکلات باید صریح و صادق باشیم ادامه داد: در نظام سلامت ایران در ۲ دهه اخیر فضای درمانی بر بهداشت غلبه پیدا کرده بود که دوران کرونا اهمیت بهداشت را بیش از پیش به ما نشان داد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید