سرپرست دانشگاه علوم توانبخشی: ۱۷ درصد جمعیت ایران دارای نوعی از معلولیت هستند/ ۳۰ درصد جامعه نیازمند خدمات توانبخشی است/ سالانه ۱۸ هزار نفر بر اثر تصادفات دچار معلولیت می شوند
ایسنا علوم پزشکی تهران – سرپرست دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی امروز همزمان با روز جهانی معلولین (سوم دسامبر مطابق با ۱۲ آذرماه) با انتشار پیام، ضمن گرامی داشت این روز، فرارسیدن این مناسبت را به همه اعضای هیات علمی، کارشناسان، دانشجویان و درمانگران حوزه توانبخشی در مراکز درمانی تابعه، تبریک گفت. به گزارش […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – سرپرست دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی امروز همزمان با روز جهانی معلولین (سوم دسامبر مطابق با ۱۲ آذرماه) با انتشار پیام، ضمن گرامی داشت این روز، فرارسیدن این مناسبت را به همه اعضای هیات علمی، کارشناسان، دانشجویان و درمانگران حوزه توانبخشی در مراکز درمانی تابعه، تبریک گفت.
به گزارش ایسنا علو پزشکی تهران از وبدا، متن کامل پیام دکتر سیدعلی حسینی به این شرح است:
« به نام خداوند جان و خرد »
فرارسیدن سوم دسامبر، مطابق با ۱۲ آذرماه و روز جهانی معلولین، بار دیگر به همه جهانیان یادآوری می کند که جمعیت بزرگی از جوامع را افرادی تشکیل می دهند که به دلیل نقص یا اختلال در کارکرد قسمتی از بدن، نیازمند توجه ویژه و رفع موانع سر راه زندگی عادی آنان و داشتن فرصت های برابر با دیگر افراد جامعه هستند.
هم اکنون، حدود ۱۷ درصد جمعیت کشورمان دارای نوعی از معلولیت بوده و حدود ۳۰ درصد جامعه نیازمند به خدمات توانبخشی هستند و این علاوه بر آمار معلولیت های ناشی از حوادث ترافیکی است که متاسفانه سالانه حدود ۱۸ هزار نفر را دچار معلولیت می کند که اکثریت شامل گروه های سنی بین پنج تا ۴۹ سال می باشند. ضمن آنکه روزانه حدود ۳۰۰ مورد سکته مغزی در کشور اتفاق می افتد که سبب کم توانی یا ناتوانی افراد می شود.
در تحقق هدف ” داشتن فرصت های برابر با دیگر افراد جامعه ” و تامین سلامتی جسمی، روانی و اجتماعی افراد، جایگاه ویژه ” خدمات توانبخشی ” همواره مورد توجه جامعه درمانگران حوزه توانبخشی بوده است.
دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی به عنوان تنها دانشگاه ماموریت محور در حوزه های توانبخشی، سلامت روانی و سلامت اجتماعی، با تربیت نیروی متخصص و فعالیت مراکز پزشکی و توانبخشی تحت پوشش، در راه ارائه خدمات توانبخشی به جامعه نیازمند از جمله افراد دارای معلولیت، تلاش می کند. اما آنچه مسلم است، توجه به گسترش این خدمات در اقصی نقاط کشور و بویژه ارائه بهنگام و بموقع این خدمات برای پیشگیری از معلولیت ها و یا تشدید آنهاست تا بتوان با غربالگری، تشخیص بموقع و ارائه زودهنگام خدمات، حتی از بدو تولد، از کم توانی و یا ناتوانی افراد در بزرگسالی جلوگیری کرد.
در همین راستا، و براساس شعار امسال برای روز جهانی معلولین، مبنی بر ” راه حل های تحول آفرین برای توسعه فراگیر و نقش نوآوری در ایجاد جهانی قابل دسترس و برابر “، می توان « ادغام خدمات توانبخشی در شبکه نظام سلامت کشور » و آغاز روند تشخیص تا ارائه خدمات توانبخشی، از خانه های بهداشت و مراکز بهداشتی و درمانی در دورافتاده ترین مناطق محروم کشور، را پیشنهاد داد تا خدمات توانبخشی بیش از پیش در جامعه گسترش یافته و نقش تاثیرگذار این خدمات، در پیشگیری از معلولیت ها و یا تشدید آن، نشان داده شود.
ضمن گرامی داشت روز جهانی معلولین، این مناسبت بزرگ را به همه اعضای هیات علمی، کارشناسان، دانشجویان و درمانگران حوزه توانبخشی در مراکز درمانی تابعه دانشگاه که حامیان همیشگی افراد دارای معلولیت می باشند، تبریک عرض کرده و برایشان، آرزوی سلامتی و موفقیت در تداوم مسیر نورانی خدمت به بیماران و نیازمندان را دارم.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید