در اولین روز مدرسه تابستانی لیزر چه گذشت؟
اولین روز از سومین دوره مدرسه تابستانی لیزر و فوتونیک زیست پزشکی، برگزار شد. به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، صبح یکشنبه ۲۷ شهریورماه پس از افتتاح سومین مدرسه تابستانی لیزر و فوتونیک زیست پزشکی، دکتر مهاجرانی از پژوهشکده لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید بهشتی، سخنرانی خود را با موضوع «رویکردهای نوین […]
اولین روز از سومین دوره مدرسه تابستانی لیزر و فوتونیک زیست پزشکی، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، صبح یکشنبه ۲۷ شهریورماه پس از افتتاح سومین مدرسه تابستانی لیزر و فوتونیک زیست پزشکی، دکتر مهاجرانی از پژوهشکده لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید بهشتی، سخنرانی خود را با موضوع «رویکردهای نوین طیف سنجی در علوم زیستی و زندگی» ارائه کرد.
او با مرور تاریخچه فیزیکی و کاربردی نور، طیف نور و طیف سنجی، به کاربردهای نوین وچشم اندازه تحقیقا جدید طیف سنجی در زیست پزشکی پرداخت و مثالهایی از انواع پالس اکسیمتری و طیف سنجی تشخیصی بیماریهای پوستی و دمویی از طیف سنجهای مورد استفاده در گوشیهای هوشمند مطرح کرد.
در دومین سخنرانی دکتر اسماعیل حیدری، عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی، مطالب علمی خود را در ارتباط با سنسورهای فوتونیکی برای اندازهگیری اکسیژن و گلوکز بر پایه تکنولوژی مبتنی بر مقیاس زمانی طیف ارائه داد. بر اساس سخنرانی او، با توجه به آمار رو به رشد از بیماری دیابت در جهان، این سنسورهای اندازهگیری قند که میتواند به صورت کاشت زیر پوست و یا تماسی روی پوست استفاده شود، برای پایش وضعیت قند بیماران دیابتی کارآمد است.
در ادامه، پرفسور والری توچین استاد بیوفوتونیک از دانشگاه ساراتوف روسیه، سخنرانی خود را با موضوع دستاوردهای جدید پاکسازی نوری در کاربریهای تصویربرداری نوری ارائه داد. او با معرفی اعضای ازمایشگاهی و معرفی همکاران بین المللی خود در دنیا به مقاله مروری کاربردهای تراهرتز در زخم پای دیابتی که با همکاری دکتر افشان شیرکوند از مرکز تحقیقات لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران نوشته و در ژورنال Q1 اپتیک و الکترونیک پذیرفته شده است اشاره کرد.
سخنرانیهای تخصصی در بخش عصر با ارائه رویکردهای نوین طیف سنجب در علوم زیستی توسط استاد و عضو هیات علمی دپارتمان فیزیک دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر مطرودی اغاز شد؛ او در سخنرانی علمی خود، کاربری تکنیکهای نوین اسپکتروسکوپی رامان در مطالعات پروتین و DNA مورد بررسی قرار داد.
در ادامه دکتر پویا استاد و عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران و خانم زهرا جلیلی از مرکز تحقیقات لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، به موضوع غیرفعالسازی نوری میکروارگانیسمها پرداختند. او با توضیح مکانیسمهای مختلف عمل، به کاربری این تکنیک با کمک نور UVA برای استریلیزاسیون، درمان و واکسن پرداخت.
سپس دکتر هدی کشمیری عضو هیات علمی گروه ترمیم نوری پژوهشکده فناوریهای زخم و ترمیم بافت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران (یارا) دستاوردها و تحقیقات جدید پیش بالینی و موردی روش اپتوژنتیک ارائه و به طرحهای طرحههای تحقیقاتی نوظهور خود در این راستا اشاره کرد.
در پایان، دکتر هادی نظری ماهرو از دپارتمان فیزیک دانشگاه شریف موضوع تصویر برداری همدوس نوری و کاربرد آن در تشخیص بیماریهای چشم ارائه کرد.
روش تصویربرداری همدوس نوری برپایه اصول تذاخل سنجی بوده و به صورت استفاده از نور همدوس، نور قطبیده و تکنیک داپلر برای مقاصد خاص قابل استفاده شده است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید