مرگ سالانه ۵ تا ۱۰ هزار ایرانی براثر ابتلا به هپاتیت
رئیس شبکه هپاتیت ایران میگوید: ابتلا به هپاتیتهای ویروسی B و C در مردها بیشتر است و به نظر میرسد مهمترین دلیل آن بروز رفتارهای پرخطرِ بیشتر از سوی آقایان باشد. اما آمار مرگ و میر در افراد مبتلا بین زن و مرد تفاوت چشمگیری ندارد. به گزارش همشهری آنلاین، امیرعلی سهرابپور، فوق تخصص بیماریهای گوارش […]
رئیس شبکه هپاتیت ایران میگوید: ابتلا به هپاتیتهای ویروسی B و C در مردها بیشتر است و به نظر میرسد مهمترین دلیل آن بروز رفتارهای پرخطرِ بیشتر از سوی آقایان باشد. اما آمار مرگ و میر در افراد مبتلا بین زن و مرد تفاوت چشمگیری ندارد.
به گزارش همشهری آنلاین، امیرعلی سهرابپور، فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: تا سال ۲۰۱۵ حدود ۳۲۸ میلیون نفر در دنیا به ویروسهای هپاتیت B و C مبتلا بودهاند. این ویروسها میتوانند تا دههها بدون علامت در بدن بیمار بمانند. ۹۶ درصد از مرگ ناشی از تمام هپاتیتها مربوط به هپاتیت B و C (۶۶ درصد مربوط به هپاتیت B و ۳۳ درصد مربوط یه هپاتیت C) است. مرگ و میر ناشی از هپاتیتها از مرگ و میر ناشی از ایدز بیشتر است.
او ادامه داد: میزان شیوع هپاتیت C در جهان ۱ درصد یعنی حدود ۷۱ میلیون نفر و میزان شیوع هپاتیت B در جهان حدود ۳.۵ درصد یعنی حدود ۲۵۷ میلیون نفر است. در ایران هم حدود ۲۰۰ هزار نفر مبتلا به هپاتیت C و حدود ۱.۵ میلیون نفر مبتلا به هپاتیت B در کشور داریم. میزان شیوع هپاتیت C چهاردهم درصد از جمعیت کشور و میزان شیوع هپاتیت B حدود ۱.۷۹ درصد جمعیت کشور است.
سهرابپور بیان کرد: آمار مرگ ایرانیان از هپاتیتهای ویروسی بین ۵ تا ۱۰ هزار نفر در سال است. مهمترین علت مرگ این بیماران هم نارسایی مزمن کبد و از کار افتادن کبد (سیروز کبدی) و سرطان کبد است.
وی یادآور شد: فقط ۳۵ درصد از بیماران مبتلا به هپاتیت C تاکنون در ایران شناسایی شدهاند. در مورد هپاتیت B هم تنها حدود ۸ درصد مبتلایان شناخته شدهاند. هپاتیت C درمان قطعی دارد اما هپاتیت B درمانش فعلا نگهدارنده است. سالانه ۳۹۹ هزار نفر در جهان براثر ابتلا به هپاتیت C و ۸۸۷ هزار نفر براثر ابتلا به هپاتیت B میمیرند. در صورت عدم درمان و پیگیری، هر سال ۲ تا ۵ درصد از مبتلایان به سمت بیماریهای پیشرونده کبدی میروند.
او گفت: ابتلا به هپاتیتهای ویروسی B و C در آقایان بیشتر است. به نظر میرسد مهمترین دلیل آن بروز رفتارهای پرخطر بیشتر از سوی آقایان باشد اما آمار مرگ و میر در افراد مبتلا بین زن و مرد تفاوت مهمی ندارد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید