گزارش کامل هجدهمین همایش نکوداشت مقام استاد؛ از حضور دکتر شفیعی کدکنی تا توصیه های اساتید به دانشجویان
ایسنا علوم پزشکی تهران – هجدهمین همایش «نکوداشت مقام استاد» دانشگاه علوم پزشکی تهران روز گذشته با حضور اساتید، مسئولین و دانشجویان دانشگاه در تالار ابن سینا دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران به صورت هیبرید(حضوری و مجازی) برگزار شد. نکوداشت مقام استاد سنت نیکویی است که از سال ۱۳۸۰ توسط دبیرخانه دائم نکوداشت مقام […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – هجدهمین همایش «نکوداشت مقام استاد» دانشگاه علوم پزشکی تهران روز گذشته با حضور اساتید، مسئولین و دانشجویان دانشگاه در تالار ابن سینا دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران به صورت هیبرید(حضوری و مجازی) برگزار شد.
نکوداشت مقام استاد سنت نیکویی است که از سال ۱۳۸۰ توسط دبیرخانه دائم نکوداشت مقام استاد جهاد دانشگاهی برگزار می شود. این مراسم که در این ۲۰ سال با هدایت داهیانه بزرگانی چون استاد دکتر علیرضا یلدا، استاد دکتر شمس شریعت طربقان و استاد دکتر مسلم بهادری مستمرا برگزار شده در پی آن است که با تکریم علما و دانشمندان از علم و دانش تقدیر کند تا چراغی باشند پیش روی نسل جوان.
در مجموع و تاکنون از ۱۹۷ استاد برگزیده دانشگاه علوم پزشکی تهران در هجده دوره همایش نکوداشت مقام استاد تقدیر شده است.
در هجدهمین دوره همایش نکوداشت مقام استاد، به پیشنهاد دانشگاهیان و به انتخاب دانشجویان از ۱۰ هیئت علمی برگزیده دانشگاه علوم پزشکی تهران تقدیر به عمل آمد.
انتخاب اساتید برگزیده هجدهمین همایش نکوداشت «مقام استاد» طی فرایندی دو مرحله ای انجام شد. در مرحله اول هیأت انتخاب متشکل از برخی اساتید پیشکسوت و برگزیده دوره های گذشته همایش، روسای دانشکده ها، نمایندگان دانشجویی، دبیران دوره های گذشته همایش و اعضای دبیرخانه نکوداشت با در نظر گرفتن معیار «معلمی کردن» فهرستی از اساتید شاغل از هر دانشکده را پیشنهاد دادند.
در مرحله دوم با انجام نظرسنجی اینترنتی مبنی بر شواهد علمی از عموم دانشجویان همان دانشکده و محاسبه مجموع نمرات اساتید پیشنهادی، ۷ استاد برگزیده نهایی که مشغول به تدریس هستند انتخاب شدند.
همچنین با مشورت با مسئولین دفتر ارتباط با دانش آموختن دانشگاه و موزه ملی تاریخ علوم پزشکی و تحت نظر شورای سیاستگذاری هیئت انتخاب، ۳ استاد پیشکسوت هم به لیست نهایی ۷ نفره اضافه شدند.
در ابتدای این مراسم دکتر مسعود حبیبی رییس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، دکتر حسین قناعتی رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکتر داریوش فرهود بنیانگذار، مدیر و استاد پیشکسوت گروه ژنتیک انسانی سخنرانی کردند.
رییس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران: قدردان دانشمندان و فرهیختگان کشور باشیم
دکتر مسعود حبیبی به عنوان اولین سخنران مراسم نکوداشت مقام استاد، قدردانی از مقام اساتید را امری حائز اهمیت دانست و بیان کرد: تقدیر از اساتیدی که مهم ترین شاخصه آنان اخلاق و معلمی بوده و همه وجود خود را برای تربیت دانشجویان و خدمت به مردم و درمان دردمندان صرف کردند، وظیفه ای مهم و سنگین است.
رییس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران ادامه داد: ما زمانی می توانیم راه بهروزی، توسعه و سعادت را در کشور و جامعه در پیش بگیریم که به عالمان خود رجوع کنیم و این رجوع باید علم محور و دانش بنیان باشد و از این طریق مسایل جامعه را حل کنیم.
وی الگوبرداری از دانشمندان و فرهیختگان را اصلی اساسی دانست و اظهار کرد: اخیراً مقام معظم رهبری در دیدار با معلمان کشور بر این نکته تأکید کردند که دانشمندان و فرهیختگان خود را معرفی کنیم تا فرزندان این مرز و بوم از این بزرگان الگوبرداری کنند. امیدوارم که بتوانیم از علم و اندیشه دانشمندان و اساتید کشور آنطور که باید و شاید بهره مند شویم.
متن کامل خبر را در این لینک بخوانید.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران: بحران و مشکلات کشور باید از نظر علمی تحلیل شوند
دکتر حسین قناعتی رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران در هجدهمین همایش نکوداشت «مقام استاد» ضمن تبریک سالروز آزادسازی خرمشهر، گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران و سایر مراکز علمی کشور معدن استعدادهای بزرگ و بی نظیر است که این استعدادهای علمی از برکات سرزمین ایران هستند.
وی نسبت به هجمه های تخریبی در فضای مجازی هشدار داد و اشاره کرد: به نغمه هایی که در فضای مجازی شنیده می شود، توجه نکنید. طبق آمار هجمه و میزان دروغ پردازی در فضای مجازی و ایجاد تنش و بحران درباره ایران، ۱۸۰ برابر کشورهای دیگر است بنابراین همه افراد علاوه بر اینکه نباید هر داده و اطلاعاتی که در فضای مجازی منتشر می شود را باور کنند، نیازمند دانش فضای مجازی نیز هستند.
متن کامل خبر را در این لینک بخوانید.
دکتر داریوش فرهود: حرمت پزشکان بیش از گذشته حفظ شود
دکتر داریوش فرهود بنیانگذار، مدیر و استاد پیشکسوت گروه ژنتیک انسانی با انتقاد از برخی بی حرمتی ها نسبت به جامعه پزشکی، گفت: باید پزشکان را ارج نهاد و فراموش نکنیم که پزشکان در ۲ مقطع بسیاری از مردم این کشور را نجات دادند. یک بار در جنگ ۸ ساله کنار مردم بودند و در مقطع دوم در ردیف اول جبهه مبارزه با کرونا قرار داشتند.
در ادامه این مراسم اساتید برگزیده یک به یک چند دقیقه ای سخنرانی کردند. هر یک از اساتید را گروهی از اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران همراهی می کردند و یکی از همراهان به نمایندگی، چند کلامی در مورد ویژگی های اخلاقی، علمی و رفتاری استادشان می گفتند.
دکتر سیدحسین میرمجلسی: در علم پزشکی هیچ چیز قابل انکار نیست
دکتر میرمجلسی ادیب و استاد پیشکسوت فوق تخصص گوارش و کبد دانشکده پزشکی، اولین استادی بود که در هجدهمین همایش نکوداشت مقام استاد مورد تقدیر قرار گرفت.
استاد میرمجلسی چند دقیقه ای به ایراد سخنرانی پرداخت و بیان کرد: من همیشه خودم را یک شاگرد می دانم و برای من مایه افتخار است که در این سن نیز همچنان خود را شاگرد تلقی می کنم. همواره به دنبال آموختن بودم و هیچ وقت از کسب علم قانع نشدم. در سال ۱۳۱۹ در لاهیجان به دنیا آمدم و در آزمون سراسری رتبه ۵ یا ۶ را کسب کردم. تحصیلات دانشگاهی خود را در ایتالیا در دو مقطع عمومی و تخصصی گوارش سپری کردم و سپس به آمریکا رفتم و مجدداً دوره انترنی، رزیدنتی و فلوشیپ گوارش را در این کشور با موفقیت کسب کردم. پس از بازگشت به ایران در سال ۱۳۵۱ بخش فوق تخصصی گوارش در بیمارستان شریعتی را پایه گذاری کردم. راه اندازی انجمن گوارش و کبد نیز از دیگر اقدامات من در ایران بود.
به نظر من طب یک دانش پیوسته است و ما می توانیم دوره ها را تقسیم کنیم که هر دوره با توجه به امکانات و ابزاری که در اختیار داشتیم، پژوهش ها و درمان بیماران متفاوت بود. امروز تکنولوژی و امکانات پزشکی بسیار پیشرفته هستند و متدهای تشخیصی متعددی داریم بنابراین تأکید دارم که اگر چیزی را نمی دانیم بلافاصله انکار نکنیم چرا که شاید بعدها پاسخی برای نادانسته های ما پیدا شود.
حضور دکتر شفیعی کدکنی در هجدهمین همایش نکوداشت مقام استاد
یکی از مهمانان ویژه این دوره همایش نکوداشت مقام استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی استاد برجسته ادبیات بود. این ادیب ممتاز که با توجه به علاقه مندی ادبی استاد میرمجلسی و همچنین تحصیلات خارج از کشور ایشان با وی آشنایی دیرینه داشت در مورد مقام دکتر میرمجلسی افزود: مقام دکتر میرمجلسی در حدی است که امثال من بهتر است درباره آن سکوت کنند تا حرمت خودشان محفوظ بماند. دکتر میرمجلسی یک جایگاه علمی و دانشگاهی در علم طب دارند که بنده الفبای آن را هم نمی دانم. اما یک بخش دیگری از ساحت وجودی دکتر میرمجلسی تا حدی بر من شناخته و آشناست و آن بخش فرهنگی و مطالعات ایرانی و ادبی ایشان است که تصور نمی کنم بتوان درباره آن نیز به تفسیر سخن گفت و آنقدر می دانم که متخصصین مطالعات ایران و ایران شناسی در عرصه دانش ایشان خیلی نمی توانند ادعای تخصص کنند.
دکتر ناصر ابراهیمی دریانی: یکی از مهم ترین کمبودهای جامعه پزشکی نبودن رول مدل و الگوست
دکتر ناصر ابراهیمی دریانی استاد تمام فوق تخصص گوارش و کبد بیمارستان امام خمینی(ره) درباره استاد میرمجلسی گفت: یکی از مهم ترین کمبودهایی که امروز در جامعه پزشکی محسوس است، نداشتن الگوست و استاد برای همه ما الگو بودند. استاد کتابخانه ای دارند که بیش از ۳۰ هزار جلد کتاب است و علاقه خاصی به ادبیات و تاریخ ایران دارند.
وقتی کتاب خاطرات ایشان را مطالعه کردم دیدم که الگو و مدل استاد دبیر ادبیات دبیرستان ایشان بوده است و این نشان می دهد که فرد فرد اساتید می توانند الگویی برای دانشجویان خود باشند و این نکته بسیار مهمی است که نباید دانشجویان خود را نا امید کنیم و می توانیم امثال استاد میرمجلسی را برای خودمان الگو قرار دهیم و دانشجویان را به این سمت بکشانیم که استاد میرمجلسی های بعدی باشند.
دکتر نصرالله عشقیار: آموختن علم، خدمت به مردم و تربیت نسل جدید از مهم ترین افتخارات من است
دکتر نصرت الله عشقیار استاد پیشکسوت آسیب شناسی فک، دهان و صورت دانشکده دندانپزشکی دومین استادی بود که مورد تقدیر قرار گرفت.
دکتر عشقیار بیان کرد: گاهی نگاهی به گذشته پر فراز و نشیب خودم می اندازم و می بینم که علی رغم سختی ها و دشواری ها، ولی آموختن علم، خدمت به مردم و تربیت نسل جدید از مهم ترین افتخارات من است و اینها باعث مباهات و پیشرفت من بوده و به آنها افتخار می کنم.
من در این نیم قرنی که در دانشگاه تهران بودم در مراحل نخست از محضر اساتید بسیار بزرگی بهره بردم، و پس از آن به آموزش دانشجویان و رزیدنت ها پرداختم. در این ۵۰ سال در دانشگاه تهران همواره کوشیدم که از محضر اساتید درس علم و اخلاق یاد بگیرم و به دانشجویانم احترام متقابل بگذارم و اخلاق و اخلاق مداری را سرلوحه کار خودم قرار دهم.
همیشه به گسترش علم و کشورم ایران علاقه داشته و دارم. در حال حاضر به دلیل شرایط موجود و سختی ها و مشقت ها، برخی از دانشجویان و نسل جدید و فارغ التحصیلان و اساتید جوان میل به مهاجرت از کشور دارند. باید درک کنیم که کشور ما ایران نیاز به نیروهای متخصص، تحصیل کرده، توانمند و کوشا دارد و امیدوارم روزی برسد که این عزیزان دوباره به کشور خودشان برگردند و این زنجیره انتقال متوقف شود.
امروز مردم از نظر اقتصادی، معیشتی و اجتماعی در تنگنا و فشار قرار دارند و این مساله با توجه به ثروت ایران باعث تأسف است. به امید روزی که آینده شادتر، زندگی بهتر و ایرانی سربلند و آباد و آزاد داشته باشیم.
دکتر پویان شکیب: ورود اساتید به دانشگاه سخت شده است
دکتر پویان شکیب، عضو هیئت علمی گروه آسیب شناسی دهان، فک و صورت درباره دکتر عشقیار گفت: نزدیک به ۱۵ سال است که شاگردی استاد را می کنیم. دو نکته برای من بسیار آموزنده بوده است. یکی اینکه استاد سخاوت بسیار زیادی در به اشتراک گذاشتن علم شان دارند. دوم اینکه شجاعت استاد در نقد اوضاع حال و گذشته، برای ما همیشه قابل تحسین بوده است.
پاهای اساتید ما برای ورود به دانشکده سنگین شده و آمدنشان سخت شده و امیدوارم که مسئولین دانشگاه کمک کنند تا اساتید با شادابی و نشاط و خوشحالی به دانشکده بیایند تا این سرمایه های بی بدیل برای ما باقی بمانند و بتوانیم از آنها بهره مند شویم.
دکتر محمدعلی سجادیه: خود را باور داشته باشید و در مسیر درست گام بردارید
دکتر محمدعلی سجادیه استاد چشم پزشکی دانشکده پزشکی سومین استادی بود که مورد تقدیر قرار گرفت. دکتر سجادیه به برخی از فعالیت های علمی خود اشاره و بیان کرد: یکی از اقداماتی که کمتر کسی باور می کرد در انجام آن موفق شوم، پیوند چشم گربه به انسان بود. این پیوند را انجام داد و خدا را شاکرم که در انجام آن موفق بودم و موجب حیرت بسیاری از افراد شدم.
مساله دیگری که می خواهم اشاره کنم، پیوند «آلوگرافت» بود که در موارد سرطان های پیشرفته پوستی انجام می گیرد. در این روش پیوند بخش هایی از عضو یک انسان به انسان دیگر پیوند زده می شود. من موفق شدم برای بیش از بیست بیمار، آلوگرافت پوستی انجام دهم که خوشبختانه هیچ یک از آنها پس زده نشد.
وی خطاب به علم آموزان گفت: خود را باور داشته باشید، در مسیر درست گام بردارید و با تکیه بر خداوند حرکت کنید که در این صورت حتماً موفق خواهید بود.
دکتر سجادیه عنوان کرد: من در کنار کار پزشکی، به زبان شناسی هم علاقه داشتم، به بیش از ۸ زبان زنده دنیا مسلط هستم؛ معتقدم یادگیری علوم مختلف و تلاش برای درمان بیماران بهترین اتفاق در طول عمر یک انسان است.
تأکید می کند که تیترها را باید کنار گذاشت و خدمت را در نظر گرفت. از رسیدگی دلسوزانه و درمان بیماران غافل نشوید.
دکتر امیرحسین سجادیه: لحظه ای از علم آموزی دست بر ندارید
امیرحسین سجادیه شاعر، پزشک متخصص داخلی و برادر استاد سجادیه، درباره دکتر سجادیه گفت: دکترمحمدعلی سجادیه در زبان شناسی فرد صاحب نامی است. ایشان علاوه بر تألیف و ترجمه در رشته تخصصی خود، شاعر، روزنامه نگار و پژوهشگر تاریخ و زبان هم محسوب می شوند. ترجمه منظوم «حیدربابایه سلام» استاد شهریار به فارسی، «نیاکان سومری ما»، «پژوهشی در تبار مشترک ایرانیان و تورانیان» و «واژه های ایرانی در زبان انگلیسی» از جمله کتاب های ماندگار ایشان در فرهنگ فارسی است.
برادر دکتر سجادیه گفت: استاد سجادیه با اینکه بیمار هستند، اما لحظه ای علم آموزی را کنار نمی گذارند. در حال حاضر ایشان مشغول یادگیری زبان مغولی هستند و تأثیر زبان فارسی در زبان مغلولی را بررسی می کنند.
دکتر ایرج راگردی کاشانی: درس خواندن سخت ترین کار دنیاست
دکتر ایرج راگردی کاشانی استاد گروه آناتومی دانشکده پزشکی پس از اینکه به عنوان چهارمین استاد برگزیده مورد تقدیر قرار گرفت، چند کلامی صحبت کرد و گفت: معلم شاید کم صحبت کند اما حرکات و رفتارش در برخورد با دانشجویان سرمشق است و کمک می کند به اینکه دانشجو بهتر و بهتر شود.
من ایران را دوست دارم، من در اینجا به دنیا آمدم، اجداد من در این خاک نگهداری می شوند بنابراین هیچ وقت مایل به خارج شدن از این کشور نیستم اما نباید شعارگونه حرف زد؛ باید پذیرفت که درس خواندن شاید سخت ترین کار دنیا باشد چون تنها کاری است که باید حداقل ۲۰ سال تلاش کرد و ریالی دریافت نکرد و بعد از ۲۰ سال اگر کاری برای این جوانان حاصل شد، درآمدی به دست بیاورند اما متأسفانه می بینیم که بسیاری از جوانان ما بعد از فارغ التحصیلی بیکار هستند.
و اینکه به راحتی بگویم که اینجا بمان مشکل پاسخگوی او به خانواده اش حل نمی شود، آرزو می کنم که بزرگان مملکت تمهیدی بیاندیشند تا این مشکل برای جوانان حل شود.
دکتر سینا مجاور رستمی: معلمان تخیل ها را روشن و انگیزه یادگیری را در فرد ایجاد می کنند
دکتر سینا مجاور رستمی دانشجوی سابق استاد کاشانی و استاد فعلی گروه آناتومی درباره دکتر ایرج راگردی کاشانی، گفت: نقش معلم در امر تدریس و آموزش مهم و غیرقابل انکار است و یک معلم خوب مسلماً می تواند استعدادها را شکوفا، تخیل ها را روشن و انگیزه یادگیری را در فرد ایجاد کند. طبق تحقیقات انجام شده، یادگیری بسیار مهم تر از هوش است یعنی می تواند یک اثر مهم روی یادگیری موفق و موثر داشته باشد. ما بسیار مفتخر هستیم که دکتر کاشانی را در دانشکده و دانشگاه داریم و از حضورشان بهره می بریم.
آقای دکتر از نظر بینش و دانش، سکوت و آرامش و صبوری بی نظیر و زبانزد هستند و یک محیطی را با روابط و تعاملات سازنده و صمیمانه برای دانشجویان و همکارانشان فراهم کردند که در یک فضای دلنشین به علم، پژوهش و تحقیق مشغول هستند.
استاد یلدا حسین زاده اردکانی: دانشگاه خانه و مأمن من است
دکتر یلدا حسین زاده استاد گروه فارماسیوتیکس دانشکده داروسازی، پنجمین استادی بود که مورد تقدیر قرار گرفت. دکتر حسین زاده به سه نقطه عطف زندگی خود اشاره و عنوان کرد: به رسم معلمی سه نقطه عطف زندگیم را بازگو می کنم. نقطه عطف اول سال ۷۵ بود، وقتی که در ۱۸ سالگی پدرم من را به دانشگاه آورد، از آن روز دانشگاه خانه و مأمن من شد. با تک تک انسان های این دانشگاه خاطره دارم و به واقع می بالم به اینکه عضوی از دانشگاه علوم پزشکی تهران هستم.
نقطه عطف دوم سال ۷۹ بود وقتی که برای گرفتن پایان نامه به آزمایشگاه فارماسیوتیکس رفتم و عضوی از این گروه علمی شدم و افتخار شاگردی اساتید بزرگی را داشتم و نقطه عطف سوم شروع زندگی مشترک با همسر خوبم بود.
دکتر حسنیه تاجزاده: برخی از اساتید حضور در دانشگاه را به درآمدهای بالا ترجیح دادند
دکتر حسنیه تاجزاده استاد پیشکسوت گروه فارماسیوتیکس دانشکده داروسازی درباره دکتر حسین زاده گفت: دکتر حسین زاده یک انسان فوق العاده، یک همکار خوب و یک معلم برجسته است. هر جمله ای که درباره دکتر حسین زاده بگویم باز هم گویای ویژگی های او به طور کامل نیست. ۲۵ سال پیش با یلدا آشنا شدم و تا به امروز علی رغم اینکه می توانست در خارج از دانشگاه با درآمد بسیار بالاتری به فعالیت خود ادامه دهد، اما هیچ وقت از دانشگاه خارج نشد.
حدود ۲۰ سال است که مراسم نکوداشت مقام استاد بدون هیچ کم و کاستی اجرا می شود؛ مسئولین برگزاری این همایش در انتخاب اساتید برگزیده هوشمندی به خرج دادند و آن اینکه دانشجو، استاد برگزیده را انتخاب می کند و دقیقاً ملاک اصلی در انتخاب استاد، دانشجو است.
استاد محمدعلی چراغی: زندگی من فراز و نشیب های بسیاری داشت
دکتر محمدعلی چراغی استاد گروه پرستاری ویژه دانشکده پرستاری و مامایی به عنوان ششمین استاد برگزیده مورد تقدیر قرار گرفت. دکتر چراغی از علاقه خود به رشته پرستاری گفت و عنوان کرد: ما در کنار اساتید بزرگ این دانشگاه بالنده شدیم. به پرستاری افتخار می کنم. زندگی من فراز و نشیب های بسیاری داشت و این لطف خدا بود که من پرستاری بخوانم و پرستار شوم. به لطف اساتیدی که از آنان یاد گرفتم یک دیدگاه نظریه جدیدی در پرستاری چاپ کردم تحت عنوان سمفونی چهارگاه مراقبت در پرستاری.
در تعریف من پرستاری عبارت از است مراقبت سمفونیک چهارگاهی خردمندان، معنویت گرا، اخلاق مدار و زیبایی شناخت در ابعاد زیستی، روانی، اجتماعی و فرهنگی. من سعی می کنم به دانشجویان هم همین اصول را منتقل کنم.
نیوشا پورسعادت: از استاد خود الفبای انسانیت را آموختیم
خانم نیوشا پورسعادت دانش آموخته مدیریت پرستاری حضور در کنار دکتر چراغی را عامل رشد در ابعاد مختلف زندگی تفسیر کرد و گفت: معاشرت با استاد چراغی شبیه یک رشد مداوم است و وقتی کنار ایشان رقم می زنم قد فکرهایمان بلندتر می شود. وقتی پای صحبت های ایشان می نشینیم از داشتن شما خوشبخت هستم و برای جامعه پرستاری خوشحالم. استاد چراغی الفبای انسانیت را به ما آموخت و لذت داشتن ایشان در کلمه نمی گنجد. شما در هر کلاس با یک جمله ما را به زندگی دعوت کردید. شعف همیشگی در مواجهه با زندگی دارید. خردمند، معنویت گرا و اخلاق مدار هستید و جامعه پرستاری تا ابد مدیون شماست.
استاد مهدی محبعلی: دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران عطف علمی بهداشتی کشور است
دکتر مهدی محبعلی استاد گروه انگل شناسی پزشکی دانشکده بهداشت، پس از اینکه به عنوان هفتمین استاد برگزیده مورد تقدیر قرار گرفت، پشت تریبون قرار گرفت و بیان کرد: این توفیق را داشتم که معلم یکی از قدیمی ترین و معتبرترین دانشگاه های علوم پزشکی کشور باشم. دانشکده بهداشت یک دانشگاه قدیمی است و در حال حاضر عطف علمی بهداشتی کشور است و دارای چند ویژگی است که به دو ویژگی اشاره می کنم. ویژگی اول وجود اساتید بزرگ، کم نظیر و در مواردی بی نظیر اساتیدی که بنده افتخار شاگردی و همراهی آنان در مدت های طولانی داشتم. ویژگی دوم این بود که اساتید نسل اول ساختار این دانشکده را طوری طراحی کردند که علاوه بر فعالیت های آموزشی و پژوهشی یکی از رسالت های بسیار مهم آن پاسخگوی اجتماعی بود. من اعتقاد دارم که دانشکده بهداشت در همان ابتدا به عنوان دانشکده نسل چهارم مطرح بوده است. دلیل آن وجود ایستگاه های تحقیقاتی فراوانی که در اقصی نقاط کشور وجود داشته و کار اصلی این ایستگاه برررسی معضلات بهداشتی و بیماری های عفونی و انگلی بوده است.
امیدواریم با همت مسئولین مربوطه این ساختار کماکان حفظ و ارتقا پیدا کند.
دکتر بهناز آخوندی: دور اندیشی اساتید نشانه توجه ویژه آنان به جامعه است
دکتر بهناز آخوندی عضو هیئت علمی گروه انگل شناسی پزشکی در بیان ویژگی های اخلاقی و علمی استاد محبعلی گفت: بیان فضایل اخلاقی و علمی و اجتماعی یک فرد زمانی ارزشمندتر است که از زبان دیگران به راستی باشد. صحبت های همکاران، دانشجویان هر یک از اساتید منتخب یک انرژی همدلانه است. بدین معناست که آنچه را همه به دست آوردید، و ما دریافتیم و شما این احساس تقدیر را از نگاه ها و جملات تأیید آمیز و هم نشینی ها و همکاری های مشابه دریافت خواهید کرد.
اساتید، معلمین دارای خصوصیاتی هستند که این خصوصیت در اساتید منتخب بارزتر است مثل عشق به حرفه و شغل معلمی. در بخش آموزش دکتر از نظر شیوه های آموزشی و تدریس منحصر به فرد هستند. در امر پژوهش آنچه که یک استاد را منتخب و ممتاز می کند، طراحی یک ایده و ایجاد ساز و کارهای اجرایی آن است که دکتر محبعلی واقعاً دور اندیش هستند و هر طرحی را با این دید نگاه می کنند که آیا کاربردری هست و به بهداشت و سلامت جامعه نگاه می کنند و مصداق آن برگزیده شدن ایشان در مجامع علمی و بین المللی است.
استاد بهمن سراج: تفکر سیاسی نباید بر محیط علمی دانشگاه غلبه کند
دکتر بهمن سراج استاد دندان پزشکی کودکان، هشتمین استادی بود که مورد تقدیر قرار گرفت. دکتر سراج نگاه ویژه ای به دردهای اجتماعی داشت و عنوان کرد: حضور من در اینجا به واسطه معلمین خودم بوده است. باور دارم که اگر دانشگاه و دانشگاهیان می خواهند همچنان به عنوان یک مرجع اجتماعی در نظر گرفته شوند باید استقلال خود را حفظ کند.
اگر به سه دهه قبل برگردم چندین نکته را به خودم یادآوری می کنم. اول اینکه راستگویی را بیشتر تمرین کنم و اگر به آن دوره برگردم و مسئولیتی داشتم بر سر در اتاقم با خط درشت می نوشتم که من به شما دروغ نمی گویم.
دومین نکته اینکه از تبعض به شدت پرهیز می کردم و در حد توان در برابر آن مقاومت می کردم و ایمان دارم که تبعیض در جامعه زمینه ساز نا امیدی و شکست کارهای بزرگ است.
سوم اینکه اگر یک پست و مسئولیتی در اختیارم قرار می گرفت به آن به عنوان یک فرصت زودگذر نگاه می کردم نه به عنوان یک قدرت خود محور.
و اگر مسئولیتی به من واگذار می شد، با خودم عهد می بستم که اگر توان اجرای آن را ندارم، آن مسئولیت را نپذیرم که در غیر این صورت هم به خودم و هم به هم نوعان خودم خیانت می کنم.
نکته بعدی اینکه اجازه نمی دادم تفکر سیاسی بر محیط علمی دانشگاه غلبه کند. به دلیل اینکه یک آفت جدی به منابع و سرمایه های علمی کشور وارد خواهد شد.
یادآوری دیگر این بود که مصلحت سنجی را به گونه ای در کارهای خودم لحاظ کنم که به شکل سنت در نیاید و حقیقت را سرلوحه کارهای خودم قرار می دادم.
نمی توان درد دندان را درمان نمود و به «درد نان مردم» توجه نداشت
همراه استاد سراج، دقت نظر وی در موضوعات اجتماعی را قابل ستایش عنوان کرد و در وصف استاد خود گفت: استاد سراج معلمی هستند که عاشقی جوهر وجودشان هست و آن را در طی سالهای دانشجویی در دل وجود ما نشاندند.
دقت نظر ایشان در مطالب علمی و طرح درمان های عملی واقعاً انسجام بالایی می خواست که همه ما رزیدنت را تعجب زده می کرد. تمام اساتید ما در پیشرفت دانشجویان نقش دارند، اما بعضی الگو و نمونه می شوند، نه تنها نمونه علمی بلکه نمونه اخلاقی می شوند. آنچه استاد سراج را متمایز می کند، صداقت، صراحت و شجاعت بی پایان ایشان است. اخلاق مداری ایشان باعث شده که با توجه به همه ویژگی هایی که ایشان دارند همگان در کنار ایشان احساس امنیت و آرامش داشته باشند.
همه ویژگی های استاد سراج قابل تقدیر است، اما دقت نظر ایشان در مسایل اجتماعی و تاریخی ایران برای منِ شاگرد بسیار ارزشمند و الگو بود. ما از ایشان آموختیم که نمی توان درد دندان را درمان نمود و به «درد نان مردم» توجه نداشت.
استاد عظیم میرزازاده: تنها چیزی که ارزش دارد، عاشق بودن است
دکتر میرزازاده استاد گروه داخلی دانشکده پزشکی به عنوان نهمین استاد برگزیده مورد تقدیر قرار گرفت. استاد میرزازاده در ابتدا از اساتید خود یاد کرد و گفت: استاد بهادری به من یاد دادند که نباید نادان، ساده لوح، خوش باور و زود بار بود، اما باید خوش بین بود.
استاد یلدا به من عاشق بودن را یاد داد و احساسم این هست که تنها چیزی که ارزش دارد، عاشق بودن است. استاد به من یاد داد که به موقع کنار بروم، اما بمانم. استاد یلدا به من یاد داد که وظیفه معلم این است که از دانشجویان خود حمایت کند ولو اینکه برای خودش خطری ایجاد شود.
من انسان خوشبختی هستم نه از باب اینکه غم ندارم بلکه به این دلیل که خانواده بسیار خوبی دارم. من انسان خوشبختی هستم چون دوستان خوبی دارم. من انسان خوشبختی هستم چون فرزندان سببی بسیارخوبی دارم و آنها دانشجویانم هستند که بسیار دوستشان دارم. من انسان خوشبختی هستم چون در زندگی هیچ وقت در معرض آزمون های سخت الهی قرار نگرفتم.
دکتر ناصر یوسف زاده: استاد برای ما مشاوره ای همراه است
دکتر ناصر یوسف زاده عضو هیئت علمی گروه اورولوژی و دانشجوی دوره پزشکی عمومی دکتر عظیم میرزازاده؛ استاد میرزازاده را دوست، راهنما و مشاوری بی نظیر توصیف کرد و چنین گفت: برای ما ماجرا از ۱۶ سال پیش شروع شد که استاد را در کنار دفتر ریاست دانشکده دیدیم و ویژگی های ایشان پنهان بود. هرچه زمان گذشت و سال سپری شد استاد ما از آنچه اولش فهمیدیم خاص تر و بزرگ تر بود. استاد میرزازاده برای ما کسی هستند که در بسیاری از مسایل زندگی شخصی و علمی خودمان از استاد مشورت می گیریم.
استاد حمیدرضا نمازی: غرورها و آرزوهایمان را به سقف بلند دانشگاه بسپاریم
دکتر حمیدرضا نمازی استاد گروه اخلاق پزشکی به عنوان دهمین استاد برگزیده هجدهمین همایش نکوداشت مقام استاد، پشت تریبون قرار گرفت و گفت: ما همچنان از دانشگاه تهران انرژی می گیریم. یک زمان ما به دانشجویان یاد می دادیم و امروز ما از دانشجویان یاد می گیریم.
زمانی به این موضوع فکر می کردم که چرا سقف دانشکده های این دانشگاه بلند است، سقف ها را بلند گرفتیم به خاطر اینکه نشان بدیم دانشجویان این دانشگاه سقف آرزوهایشان بلندتر از متوسط جامه است. غرورها و آرزوهایمان را به این سقف بلند بسپاریم و آرزو کنیم که چراغ مان در این خانه بسوزد و برای ایران همیشه باشیم هر جای دنیا که هستیم.
دکتر امیراحمد شجاعی: ویژگی هایی که ما را به ستایش وا می دارد
دکتر امیراحمد شجاعی عضو هیئت علمی گروه اخلاق پزشکی به پنج خصلت و ساحت علمی دکتر نمازی اشاره کرد و گفت: حمیدرضا نمازی یکی از نوابغ است که ما را به ستایش خود واداشته است. به نظرم اگر استادی و ارج و منزلت استادی، اعتبار دارد به اعتبار چنین اساتید بزرگواری است. از میان خصلت های بسیار خوبی که حمیدرضا نمازی دارد پنج خصلت و ساحت علمی که در وجود او جمع شده این نابغه را ایجاد کرده است. یکی از آن خصلت ها ایمان و تقوا و ایمان به کاری که در پیش رو دارد. دومین خصلت جدیت در کسب علم و دانش اندوزی و معرفت افزایی است. سومین خصلت آزادگی و شجاعت به خصوص در ابزار نظر است. چهارمین خصلت ایران دوستی و پنجم هم اخلاق و خیرخواهی است.
اما ساحت های علمی حمیدرضا نمازی، پزشکی دانشمند، فیلسوفی اندیشمند، جامعه شناس، ادیب و تاریخ دان است. این پنج خصلت و ساحت علمی کسی را در کنار ما قرار داده که به تجلیل از شخصیت والای استادی او سر تعظیم فرود بیاوریم.
حاشیه هایی از هجدهمین نکوداشت/ تقدیر بغض آلود شاگرد از استاد با پایانی شور انگیز
هجدهمین همایش نکوداشت «مقام استاد» حاشیه هایی هم داشت و با جلوه ای بی نظیر از «احترام» دانشجو به استاد و در میان بغض ها، خنده ها و با پایانی شور انگیز برگزار شد.
دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران برای تقدیر از اساتید خود در تالار ابن سینا گردهم جمع شدند، به احترام اساتید خود ایستادند و آنان را تشویق کردند.
متن کامل خبر را در این لینک بخوانید.
یادمان شهدای مدافع سلامت و دکتر بهادری
در خلال این مراسم چندین کلیپ با موضوعات مختلف پخش شد. اولین کلیپ مروری بر ۱۷ دوره گذشته همایش نکوداشت مقام استاد داشت.
در کلیپ دیگری یاد شهدای مدافع سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ رامین عزیزی فر، دکتر مهرپور، اسماعیل یزدی، داوود غفاری، دکتر اصغر آقامحمدی، فرحناز حسنی آذر، دکتر مجید شریف نیا و دکتر زهره خدابنده لو گرامی داشته شد.
سومین کلیپ درباره استاد پیشکسوت زنده یاد مسلم بهادری بود و بخش هایی از صحبت های دکتر بهادری به نمایش گذاشته شد.
مسابقه عکاسی برای اولین بار
هجدهمین همایش نکوداشت مقام استاد سعی کرد در میان حاضرین ذوق عکاسی ایجاد کند و به همین بهانه اولین مسابقه عکاسی همایش نکوداشت مقام استاد رقم خورد. در این مسابقه تأکید شده بود که «از هر جای همایش که چشمتو گرفت و دوست داشتی یه عکس قشنگ بگیر و توی صفحه اینستاگرامت با هشتگ #استاد _نکو به اشتراک بذار»
در این مراسم اساتید و مسئولین دانشگاه علوم پزشکی تهران، مسئولین جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران و برخی از دانشجویان و فارغ التحصیلان این دانشگاه حضور داشتند. دکتر زهرا شیخی نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم حضور یافت و گفت بار دیگر به دانشگاه علوم پزشکی آمدم و خاطراتم یک به یک زنده شد احساس شعف می کند و بر خود می بالم که در مراسمی حضور دارم که از اساتیدم تقدیر و تشکر می شود.
آواز محمد معتمدی و شور وطن
حسن ختام این مراسم موسیقی زنده با خوانندگی محمد معتمدی بود. معتمدی از اینکه در میان جمع علمی حضور دارد ابراز خرسندی کرد.
محمد معتمدی اولین آهنگ خود را شروع کرد و حاضرین موبایل به دست، این خاطره را هم در کنار باقی خاطرات خود ثبت و ضبط کردند و معتمدی و صدای او را با تشویق های خود تحسین می کردند. محمد معتمدی آخرین اجرای خود را به وطن اختصاص داد. از ایران خواند و همه حاضرین از ابتدا تا انتهای این قطعه به احترام ایران ایستادند و تشویق کردند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید