مصرف قارچ افسردگی را کاهش می دهد
ایسنا علوم پزشکی تهران – نشریه مدیکالنیوز در گزارشی کوتاه به این موضوع اشاره کرده که به نظر میرسد خوردن قارچ میتواند خطر افسردگی را تا حد قابل ملاحظهای کاهش دهد. این گزارش با اشاره به این که «طبق یافتههای یک مطالعه جدید بین مصرف روزانه قارچ و کاهش احتمال ابتلا به افسردگی نوعی رابطه […]
این گزارش با اشاره به این که «طبق یافتههای یک مطالعه جدید بین مصرف روزانه قارچ و کاهش احتمال ابتلا به افسردگی نوعی رابطه مستقیم وجود دارد»؛ دلیل این پیوستگی را وجود چندین ماده با خواص ضد افسردگی در قارچها عنوان کرده- که باعث شده این گیاهان مفید علاوه بر اینکه خطر ابتلا به سرطان و مرگ زودرس را کاهش میدهند، در زمینه کاهش زمینههای بیماریهای روانی نیز مفید باشند.
مدیکالنیوز ضمن اشاره به اینکه «مطالعه جدید محققان کالج پزشکی ایالت پن در زمینه فواید بالقوه خوردن قارچ زمینه مطالعات بیشتر در رابطه با ارتباط مصرف این ماده غذایی با کاهش خطر افسردگی را فراهم میکند»؛ به مطالعات گذشته محققان این دانشگاه درباره فواید قارچ اشاره کرده است- که یافتههایی چون ارتباط مستقیم بین مصرف قارچ و کاهش خطر ابتلا به سرطان، و بعد از آن هم ارتباط مستقیم بین خوردن قارچ و کمتر شدن احتمال ابتلا به مرگ زودرس را شامل میشد. به گفته مدیکالنیوز سومین مطالعه این دانشمندان درباره ارتباط مصرف قارچ با کاهش افسردگی است که یافتههای مرتبط با آن به تازگی منتشر شده است. در این مطالعه محققان متوجه شدهاند که افرادی که به طور مداوم و مستمر مقادیر متوسطی قارچ مصرف میکنند، کمتر از بقیه مردم دچار افسردگی میشوند.
نویسنده گزارش در سطور بعدی ضمن اشاره به اینکه تاکنون تحقیقات زیادی درباره خواص ضدافسردگی قارچ صورت نگرفته- و مطالعات قبلی در این زمینه همه آزمایشهای بالینی کوچکی با حضور کمتر از ۱۰۰ شرکتکننده بودهاند- از یکی از محققان و نویسندگان این تحقیق به نام دکتر جاشوا مسکات نقل قول میکند- که «این پروژه مطالعاتی ثابت میکند که قارچ بسیار ارزشمندتر از آن چیزی است که تاکنون گمان میبردیم».
به گفته دکتر جاشوا مسکات، اپیدمیولوژیست شاغل در موسسه سرطان ایالت پن «این مطالعه فهرست فواید احتمالی خوردن قارچ را طولانیتر میکند- و به ما نیز این فرصت و امکان را میدهد که این موضوع را در یک مطالعه بزرگتر در سطح ملی بررسی کنیم».
دکتر دیوید کریپاز کی از بنیاد سلامت روان نیز با اینکه حضور و فعالیتی در این مطالعه نداشته؛ اما آن را در گفتگو با مدیکالنیوز به بررسی و ارزیابی نشسته است.
او میگوید که «تحقیقات در این زمینه یک تاریخ و سابقه طولانی دارد و به این دلیل هم دادههای جذاب و مهمی برای یک سری تحقیقات جالب در این زمینه وجود دارد. به همین نسبت هم تحقیقی که درباره نقش مصرف قارچ در کاهش افسردگی انجام گرفته، کیفیت بالایی دارد و به نتیجهگیریهای سنجیده و معقولی نیز منتهی شده است. اما کتمان نمیتوان کرد که حوزه غذا و سلامت روان با هر متر و معیاری یک حوزه دشوار است. و هنوز گامهای زیادی در این حوزه باید برداشته شود».
درباره تحقیقی که درباره ارتباط خوردن قارچ و کاهش افسردگی انجام گرفته؛ باید به این موضوع اشاره کرد که در این مطالعه، محققان از دادههای مربوط به رژیم غذایی و سلامت روانی بیش از ۲۴۰۰۰ نفر از بزرگسالان آمریکایی در فاصله سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۶ استفاده کرده و به این نتیجه دست یافتهاند که افرادی که قارچ میخورند احتمال کمتری برای افسردگی دارند. این امر به دلیل نوعی آنتیاکسیدان در قارچ است که با محافظت در برابر آسیبهای سلولی و بافتی بدن، همزمان از چندین بیماری روانی مانند اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی و افسردگی جلوگیری میکنند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید