درمانگرانی که هریک سرآمد عصر خود بودند
ایسنا علوم پزشکی تهران – در تقویم رسمی کشور بیست و دوم اسفند به عنوان روز بزرگداشت شهدا نام گذاری شده است. در طول دوران همه گیری کووید در ایران حدود ۳۰۰ نفر از کادر درمان جان خود را در مقابله با این ویروس از دست دادند و به مقام شهادت نائل آمدند. هشت نفر […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – در تقویم رسمی کشور بیست و دوم اسفند به عنوان روز بزرگداشت شهدا نام گذاری شده است.
در طول دوران همه گیری کووید در ایران حدود ۳۰۰ نفر از کادر درمان جان خود را در مقابله با این ویروس از دست دادند و به مقام شهادت نائل آمدند. هشت نفر از آنها جزئی از خانواده بزرگ دانشگاه علوم پزشکی تهران محسوب می شدند.
اگر به زندگی هر یک از این هشت نفر نگاهی گذرا بیندازیم هریک از آنها را فردی سرآمد می یابیم و افسوس از دست دادنشان را می خوریم. به بهانه گرامیداشت روز شهدا، مروری بر زندگی این هشت شهید مدافع سلامت خواهیم کرد.
زنده یاد رامین عزیزی فر پرستار جوانی که دامادی اش را فدای کادر درمان کرد
زنده یاد رامین عزیزی فر، پرستار نمونه بیمارستان بهارلو دانشگاه علوم پزشکی تهران نخستین شهید مدافع سلامت از دانشگاه علوم پزشکی تهران است. او تنها ۲۵ سال داشت و قرار بود سه ماه بعد لباس دامادی بر تن کند. اما به خاطر دست تنها بودن همکارانش در مقابله با کووید، خود به این بیماری خطرناک مبتلا شد و جان به جانآفرین تسلیم کرد. او متولد ۱۹ اردیبهشت ۱۳۷۳ بود و مدت کوتاهی پس از اعلام رسمی کرونا در ایران در ۱۱ اسفند ۹۸ به مقام شهادت نائل آمد. مزار او در قطعه ۱۰ بهشت زهرا واقع شده است.
دکتر اسماعیل یزدی، پدر دندانپزشکی نوین ایران و پزشک معالج دکتر مصدق
دومین عضو خانواده بزرگ دانشگاه علوم پزشکی تهران که در دوران پاندمی کووید یاران خود را تنها گذاشت، دکتر اسماعیل یزدی، دندان پزشک مشهور به پدر دندانپزشکی نوین ایران است. دکتر یزدی از برجسته ترین جراحان فک در خاور میانه به شمار میآید. او سال ۱۳۱۰ در قزوین چشم به جهان گشود، در سال ۱۳۳۲ از دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد و پس از دریافت بورس تحصیلی، به آمریکا رفت و در دو رشته جراحی و آسیب شناسی فک و دهان از مراکز وابسته به دانشگاه هاروارد و دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تافتز در شهر بوستن مدرک تخصصی گرفت. عمر دکتر یزدی تنها به حرفه دندانپزشکی محدود نشد. او پزشک معالج دکتر محمد مصدق و صاحب امتیاز روزنامه میزان بود که در طی سالهای ۵۸ تا ۶۰ منتشر می شد.این عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی کشور در سال ۹۰ نشان درجه یک دانش را دریافت کرد و در نهایت در ۲۲ اسفند ۱۳۹۸ به رحمت خدا رفت.
زنده یاد داوود غفاری کارشناس حقوقی بیمارستان ضیائیان تهران
سومین شهید دانشگاه علوم پزشکی تهران در دوران مقابله با کرونا زنده یاد داوود غفاری، کارشناس حقوقی بیمارستان ضیائیان بود. آن مرحوم ۲۰ شهریور ماه ۱۳۵۹ در تهران به دنیا آمد. او کاردانی رشته حسابداری داشت و همزمان با فعالیت در بیمارستان ضیائیان، به تحصیل در مقطع کارشناسی رشته مدیریت می پرداخت اما کرونا مانع از به پایان رساندن ترم آخر او شد. او ۳۰ فروردین ماه ۹۹ در سن چهل سالگی، در حالی که به دلیل کمبود نیرو در اوایل همه گیری کووید مشغول به خدمت بالینی بود، دار فانی را وداع گفت.
دکتر غلامحسین نادری پدر پیوند کلیه بیمارستان شریعتی
زنده یاد دکتر غلامحسین نادری، عضو هیات علمی بیمارستان شریعتی و ملقب به پدر پیوند کلیه این بیمارستان بود. او در سال ۱۳۳۵ چشم به جهان گشود. پس از طی کردن دوران سربازی که مقارن با ایام دفاع مقدس شده بود، دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی تهران شد. او تخصص اورولوژی و جراحی پیوند کلیه را نیز در همین دانشگاه گذراند و به عضویت هیأت علمی آن درآمد. او از بنیان گذاران و رئیس بخش پیوند کلیه در بیمارستان شریعتی بود و با ۲۵۰۰ عمل موفق پیوند کلیه لقب پدر پیوند کلیه بیمارستان را به خود اختصاص داده بود. او ۱۸ تیر ۱۳۹۹ پس از دو هفته مبارزه با ویروس کرونا به مقام رفیع شهادت نائل آمد. او در حین انجام وظیفه در اتاق عمل به این ویروس مبتلا شده بود. این استاد پیشکسوت در گلزار شهدای اراک به خاک سپرده شده است.
فرحناز حسنی آذر پرستار باسابقه بیمارستان شریعتی
فرحناز حسنی آذر پرستار بیمارستان شریعتی بود. آن مرحوم ۴ بهمن ۱۳۵۱ در اردبیل به دنیا آمد. او پس از سپری کردن مقطع متوسطه در رشته پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران مشغول به تحصیل شد و بعد از آن به استخدام بیمارستان شریعتی دانشگاه علوم پزشکی تهران درآمد. او پس از ۲۵ سال پرستاری به بیماری کرونا مبتلا شد و پس از سه هفته مبارزه با آن به مقام عظیم شهادت نائل آمد. او در قطعه ۵۰ شهدای بهشت زهرا همجوار با شهدای گمنام آرام گرفته است.
دکتر اصغر آقامحمدی ایمونولوژیست سرشناس در جهان
دکتر اصغر آقامحمدی از دیگر شهدای مدافع سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران، در زمان حیات به درجات برجسته علمی نائل آمده بود. او درسال ۱۳۳۰ در اهواز زاده شد. پس از اخذ دیپلم در ۱۳۵۰ وارد دانشگاه جندی شاپور شد و پس از دریافت درجه دکتری پزشکی در سال ۱۳۵۷و گذراندن دوره دستیاری و بورد تخصصی، با سمت استادیار در دانشگاه علوم پزشکی تهران استخدام شد. و نیز در دوره تخصصی ایمونولوژی و آلرژی بالینی مشغول به تحصیل شد. او مسئولیتهایی مثل معاونت جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در سالهای ۶۱ تا ۶۳ داشته است. او همچنین ریاست مرکز تحقیقات نقص ایمنی را عهده دار بود. آقامحمدی توسط صدها نشریه در زمینه ایمنیشناسی در سطح بینالمللی شناخته شدهاست. او که ۲۴ آبان ۹۹ در اثر کووید به مقام شهادت رسید در قطعه ۵۰ بهشت زهرا (س) آرام گرفته است.
دکتر مجید شریف نیا مسئول فنی آزمایشگاه فرمانفرمائیان
زنده یاد دکتر مجید شریف نیا مسئول فنی آزمایشگاه مرکز خدمات جامع سلامت فرمانفرمائیان بود او ۱۵ مرداد ۱۳۴۵ چشم به جهان گشود. این شهید مدافع سلامت در شهرستان رباط کریم در بخش علوم حرفه ای آزمایشگاهی ۱۰ سال فعالیت کرده بود اما پس با این تجربه پس از ابتلا به کرونا در۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۰ به جان آفرین تسلیم کرد. پیکر آن مرحوم در قطعه ویژه شهدای مدافع سلامت بهشت زهرا آرام گرفت.
دکتر زهرا خدابنده لو داروساز جهادگری که داروهای شیمی درمانی میساخت
زنده یاد دکتر زهرا خدابنده لو، متولد ۶۲ دارای دکترای حرفه ای داروسازی بود. آن مرحوم، مسئولیت فنی کلین روم ساخت داروهای شیمی درمانی بیماران سرطانی انستیتو کانسر دانشگاه علوم پزشکی تهران را برعهده داشت.این شهید مدافع سلامت پس از شیوع کووید ۱۹ با حضور در اردوهای جهادی مشغول خدمت به بیماران شد و در همین اردوهای جهادی به ویروس کرونا مبتلا شد و ۱۷ مهرماه ۱۴۰۰ در سن ۳۸ سالگی جان به جان آفرین تسلیم کرد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید