پویش درختکاری «از جوانه تا نهال» برگزار شد
پویش «از جوانه تا نهال» به مناسبت روز درختکاری با «شعار هر شهید یک درحت، هر درخت یک زندگی» و به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهرداری منطقه ۱۳ به میزبانی بیمارستان شهید لواسانی برگزار شد. در این مراسم، که با حضور دکتر مسعود […]
پویش «از جوانه تا نهال» به مناسبت روز درختکاری با «شعار هر شهید یک درحت، هر درخت یک زندگی» و به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهرداری منطقه ۱۳ به میزبانی بیمارستان شهید لواسانی برگزار شد.
در این مراسم، که با حضور دکتر مسعود حبیبی، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، دکتر حسین یاری، معاون این سازمان، دکتر اسماعیل کهرم فعال و چهره محیط زیست و دکتر جمالیان رئیس بیمارستان شهید لواسانی برگزار شد، دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران ۹۰ اصله نهال به یاد شهدای مدافع سلامت غرس کردند.
در ابتدای مراسم، دکتر اسماعیل کهرم چهره محیط زیست کشورمان با تاکید بر ارزشمند بودن درختکاری دانشجویان، به بیان خاطراتی از تهران در سالهای جوانی خود پرداخت و گفت: خاطرم هست زمانی که دانش آموز دبیرستان دارالفنون بودم، وقتی به چند کیلومتری پارک شهر میرسیدم هوا تغییر می کرد و پر از طراوت میشد. اما اخیرا که به آن منطقه میرفتم دیگر خبری از آن هوا مطبوع نبود. چراکه آن درختان را برای ساخت استخری که کسی در آن شنا نمی کند، یا لوازم بازی کودکان قطع کرده اند.
این فعال محیط زیست افزود: در گذشته وقتی از پیچ شمیران به تجریش می رفتید اطرافتان پر از باغ چنار بود؛ به طوری که خارجی ها به تهران چنارستان می گفتند. اما همه این باغ ها به ساختمان های چند طبقه تبدیل شدند. آیا در چنین شرایطی می توان از تهران انتظار هوای با طراوت داشت؟
کهرم ادامه داد: در انگلستان که مدتی در این کشور زندگی می کردم، پارک ۱۱۵ ساله ای وجود داشت که شهرداری میخواست در آن زمین بازی کودکان ایجاد کند. اما مردم با این خواسته شهرداری مخالفت کردند چون معتقد بودند تاب و سرسره بیشتر به معنای قطع بیشتر درختان است.
او با بیان اینکه ما مردم باید قدر فضای سبز را بدانیم گفت: درخت عرعر شاید میوه ندهد اما پنج برابر یک درخت مثمر رشد می کند و چندین خاصیت دیگر مثل تثبیت خاک، گرفتن ابر از هوا و مخفی کردن مناظر زشت دارد. نام این درخت را آسمان دار گذاشته اند.
این فعال محیط زیست با بیان اینکه شهرداری به کارگران یاد نداده که این درختان چه فوایدی دارند افزود: در مقابل خانه من چند درخت عرعر وجود داشت که یک روز وقتی به منزل می رفتم مشاهده کردم که کارگران شهرداری این درختان را قطع کرده اند.
او با انتقاد از نگرش جامعه به درخت و طبیعت گفت: متاسفانه ما گیاهان را مثل زباله میدانیم و در مقابل برای زباله ارزش قائل هستیم. اگر به جاده چالوس بروید مشاهده می کنید هرجا که سایه سار و آبشاری وجود دارد پر از زباله است. در حالی که حیات ما انسان ها به این سبزی ها بستگی دارد.
در ادامه این مراسم، دکتر حسین یاری، معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با بیان اینکه رویداد امروز با دو بهانه روز درختکاری و همچنین گرامیداشت شهدای سلامت برگزار می شود گفت: در دو سال همه گیری کووید، کادر درمان حدود ۳۰۰ نفر شهید تقدیم کرده است که دست کم هشت نفر از آنها از دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده اند.
او با تاکید بر آنکه هریک از این هشت شهید مدافع سلامت یک الگو به شمار میروند، افزود: استاد آقامحمدی، استاد پژوهش و انسان علمی بی نظیر و جزو ۱۰ درصد دانشمند برتر دنیا بودند.
دکتر نادری استاد پیوند بیمارستان شریعتی تهران بود و در اتاق عمل به کووید مبتلا شدند و سپس از دنیا رفتند. رامین عزیزی فر پرستار نیز اسفند ۹۸ به این دلیل که مایل نبود همکاران خانم او بیماران کووید را در تریاژ معاینه کنند به کرونا مبتلا شد. همچنین خانم دکتر خدابنده لو در اردوهای جهادی به این بیماری دچار شد.
او افزود: دو بهانه درختکاری و یادبود شهدای سلامت مستمسک های خوبی هستند که به ما کمک کند، اگر فیزیوتراپیست، پرستار، پزشک دندان پزشک یا … هستیم بتوانیم کادر درمان بهتری باشیم.
در بخش دیگری از مراسم برای تجلیل مقام شهدای مدافع سلامت، از همسر شهیده چاوشی تقدیر شد.
سپس دانشجویان در کنار مسئولان حاضر در مراسم به کاشت نهال پرداختند و نام هر شهید مدافع سلامت را بر روی یکی از نهال ها قرار دادند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید