یک فوق تخصص گوارش: مردان ایرانی سه برابر زنان به انواع سرطان ها مبتلا می شوند/ مرگ و میر ۳۴ درصدی ناشی از سرطان
ایسنا علوم پزشکی تهران – یک فوق تخصص گوارش با تاکید بر اینکه مردان ایرانی سه برابر زنان به انواع سرطان ها مبتلا می شوند، گفت: همه انواع سرطان ها در بین آقایان شایع تر و بیشتر از زنان است که سرطان پروستان و معده به ترتیب بیشترین مرگ و میر را دارند. دکتر سید […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – یک فوق تخصص گوارش با تاکید بر اینکه مردان ایرانی سه برابر زنان به انواع سرطان ها مبتلا می شوند، گفت: همه انواع سرطان ها در بین آقایان شایع تر و بیشتر از زنان است که سرطان پروستان و معده به ترتیب بیشترین مرگ و میر را دارند.
دکتر سید محمود اسحاق حسینی در گفت و گو با ایسنا علوم پزشکی تهران ضمن بیان این مطلب به مهم ترین و شایع ترین بیماری های مردان اشاره کرد و افزود: سرطان پرستات یکی از شایع ترین نوع سرطان و بیماری مردان در جامعه ما است اگر چه همه انواع سرطان ها در بین آقایان شایع تر و بیشتر از زنان است.
این فوق تخصص گوارش خاطر نشان کرد: سرطان پروستات عموما از طریق «آزمایش آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA)»قابل تشخیص است. اگر هر کدام از این آزمایشها سرطان پروستات را تشخیص دادند، نیاز است که فرد تحتنظر پزشک قرار گرفته و آزمایشهای بیشتری روی او انجام گیرد.
وی در ادامه سرطان معده را پس از سرطان پرستات شایع ترین نوع سرطان در ایران دانست و گفت: این نوع سرطان نیز در بین مردان جامعه ما به دلیل تغذیه، میکروب گوارشی، مصرف الکل و دخانیات بیشتر از زنان شایع است.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درمورد علل ایجاد سرطان معده گفت: علل مادرزادی (مثل وجود حلقه و وب در مری) و عوامل اکتسابی مانند مصرف سیگار و الکل، نوع تغذیه و کمبود مواد غذایی و ویتامینهایی مانند روی و ویتامین A از عوامل مهم و زمینه ساز سرطان مری است.
وی افزود: با توجه به نقش احتمالی هلیکوباکتر در ایجاد سرطان معده توصیه می شود کسانی که مبتلا به زخم معده، زخم اثنی عشر و گاستریت معده هستند به دلیل این که این باکتری در بین ۸۵ تا ۹۵ درصد زخمها و گاستریت معده دیده شده ضروری است پس از درمان آزمایش U.B.T (تست تنفسی اوره آز) انجام شود تا از ریشه کن شدن این باکتری اطمینان حاصل شود.
دکتر اسحاق حسینی گفت: در سال های اخیر محل درگیری سرطان معده از قسمتهای تحتانی به قسمت های فوقانی مهاجرت کرده. متأسفانه این سرطان علامت مشخصی ندارد اما در ابتدا خود را به صورت سوء هاضمه و به خصوص عدم اشتها به مواد پروتئینی نشان می دهد. درد، لاغری و بی اشتهایی، زمانی حادث می شود که بیماری رشد کرده و وسعت یافته است.
به گفته وی، امروزه به دلیل اجرای روشهای صحیح غربالگری و تشخیص از طریق آندوسکوپی و درمان با روشهای نوین، خوشبختانه این بیماری در مراحل ابتدایی تشخیص داده می شود و باعث بالا رفتن طول عمر بیماران شده است.
اسحاق حسینی با تاکید بر این که مجموع سرطانهای مری علامت اولیه ندارند، افزود: همانطور که تاکید شد تنها علامت اولیه سرطان مری، بلع سخت غذا است که فرد نمی تواند به راحتی غذا را فرو دهد، این حالت ابتدا نسبت به جامدات و بعد از مدتی نسبت به مایعات نیز نمود پیدا می کند.
یک فوق تخصص گوارش ابتلا به انواع سرطان ها در بین مردان ایرانی سه برابر بیشتر از زنان ست، خاطر نشان کرد: در سال حدودا ۱۸ در ۱۰۰۰ نفر یا به نوعی ۳۴ درصد مرگ و میر ناشی از سرطان ها را داریم. البته اینطور نیست که آمار ابتلا به سرطان ها در دنیا در بین مردان بیشتر باشد ما چون در کشور بیشتر میکروب هیلکوباکتر رو داریم به همین جهت این میکروب شایع تر است.
دکتر اسحاق حسینی با بیان اینکه مردان در سن ۵۰ در خطر ابتلا به سرطان ها قرار دارند، گفت: متاسفانه مردان جامعه ما به سلامتی خود بها نمی دهند توصیه می کنیم مردان چکاب سالیانه خود را فراموش نکنند کسانی که در خانواده خود سابقه ابتلا به سرطان دارند به چکاب خود اهمیت دهند تا اگر به این بیماری هم ابتلا شوند بتوانیم در مراحل اولیه درمان کنیم.
انتهای پیام
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید