اعضای کمیته علمی کشوری کووید ۱۹: احتمال پیک اومیکرون در چند هفته آینده / شیوع اومیکرون بیشتر در سنین پایین
ایسنا علوم پزشکی تهران – پس از تأیید وزارت بهداشت مبنی بر شناسایی یک مورد ابتلا به سویه جدید کرونا «اومیکرون» در کشور، دبیر و عضو کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ توصیه کردند که هر چه سریعتر محدودیت ها بازگردد چرا که احتمال پیک اومیکرون در چند هفته آینده وجود دارد. محدودیت ها بازگردد/ احتمال […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – پس از تأیید وزارت بهداشت مبنی بر شناسایی یک مورد ابتلا به سویه جدید کرونا «اومیکرون» در کشور، دبیر و عضو کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ توصیه کردند که هر چه سریعتر محدودیت ها بازگردد چرا که احتمال پیک اومیکرون در چند هفته آینده وجود دارد.
محدودیت ها بازگردد/ احتمال پیک اومیکرون در چند هفته آینده
حمیدرضا جماعتی نیز امروز در نشست کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ در بیمارستان قلب شهید رجایی، گفت: با توجه به اینکه بیش از ۸۹ کشور دنیا اعلام اُمیکرون را داشتند و سازمان جهانی بهداشت هم این موضوع را اعلام کرد، ما هم باید نکاتی را مدنظر قرار دهیم.
وی ادامه داد: نکاتی که روی آن تاکید داریم، رعایت پروتکلهای بهداشتی با همان جدیت قبل است و همان اقداماتی که در پیکها داشتیم باید با همان جدیت رعایت کنیم. دوم اینکه محدودیتها و قرنطینههایی که وجود داشت، مجدداً اعمال شود.
جماعتی افزود: توصیه ما این است که قرنطینهها را دوباره و حداقل برای چهار هفته بازگردانیم و اجرا کنیم. زیرا اگر قرار باشد پیک اُمیکرون در کشور ایجاد شود، با توجه زمان شیوع تندی که ویروس دارد، احتمال دارد که طی چند هفته آینده ما شاهد این پیک خواهیم بود.
وی گفت: قرنطینهها درباره مدارس، دانشگاهها، کنسرتها، ورزشگاهها، رستورانها و مجامعی که بیش از ۱۰ نفر در آن مکانها حضور دارند، اعمال شود. زیرا بحث جدی است و اگر این اقدامات را انجام ندهیم، احتمالاً طی سه تا چهار هفته آینده شاهد پیک اومیکرون در کشور خواهیم بود.
اومیکرون اکنون در سنین پایینتر دیده میشود/ مدارس تعطیل شوند
عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه برای مقابله با سویه اومیکرون باید رعایت پروتکلهای بهداشتی حفظ شود، بر لزوم پرهیز از دورهمیهای یلدا و همچنین تعطیلی مدارس تا چند هفته آینده تاکید کرد.
دکتر مجید مختاری در حاشیه جلسه کمیته علمی کشوری کرونا، گفت: امروز محوریت جلسه کمیته علمی درباره اومیکرون و رفتار و نحوه برخورد با این ویروس بود.
وی افزود: فعلا دلتا سویه غالب دنیاست که کشندگی بالاتر از اومیکرون دارد. اما اومیکرون در سه هفته اخیر بالای ۵۰ جهش داشته و ترکیب این جهشها ممکن است منجر به کشندگی بیشتر شود.
وی افزود: اکنون آنطور که آمار جهانی نشان میدهد، کشندگی اومیکرون و نیاز به بستری و اکسیژن در سویه اومیکرون در کشورهای آفریقایی بسیار کمتر بوده، اما این رفتار در لندن مشابه آفریقای جنوبی نیست و در انگلستان میبینیم که تعداد بیشتری بستری میشوند. اولین و مهمترین پیام ما این است که تمام رعایت پروتکلهای بهداشتی را باید حفظ کنیم.
مختاری گفت: استفاده از ماسک، عدم تجمع و حفظ فاصله اجتماعی بسیار مهم است. اکنون در آستانه شب یلدا هستیم با احترام به تمام مراسمها باید بدانیم که شرایط حساس است. گیرندگی اومیکرون دو تا سه برابر بیش از دلتاست و دو برابر شدن آن در جامعه فقط ۲.۵ روز است.
وی افزود: امیدواریم رفتار آن از نظر کشندگی، تشخیصی و… بهتر از دلتا باشد، اما نمیتوانیم با امید واهی پیش رویم؛ بلکه باید با علم پیش رویم. مردم تمام موارد را رعایت کنند. مردم یلدا را در خانه و با خانواده خودشان جشن بگیرند. یلدا نباید همراه با عزاداری باشد و باعث شود که عزیزانی یلدای سال بعد را نبینند. اجازه دهیم دو تا سه هفته دیگر بگذرد و رعایتها را بالا نگه داریم. مهمترین مساله پیشگیری حفظ فاصله و ماسک است.
وی گفت: ممکن است رفتار اومیکرون تغییر کند. اومیکرون اکنون در سنین پایینتر دیده میشود اما اگر تغییر رفتار دهد، ممکن است در سنین بالا هم مشکلساز شود. کمیته علمی توصیه میکند که تا چند هفته دیگر حتی اگر ممکن است مدارس را تعطیل کنیم.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید