کاهش آمار ابتلا به آنفلوانزا به دلیل زدن ماسک/ ارائه برخی خدمات اجتماعی به کسانی که واکسن نزدند منع شود؛ معاون دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با ایسنا علوم پزشکی تهران
ایسنا علوم پزشکی تهران – معاون دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه باید ارائه یک سری از خدمات اجتماعی برای کسانی که در برابر واکسن زدن مقاومت می کنند منع شود، گفت: متاسفانه برخی افراد راه هایی را پیش رو می گیرند که حتما واکسن های یک کمپانی خاصی را تزریق کنند در حالی […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – معاون دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه باید ارائه یک سری از خدمات اجتماعی برای کسانی که در برابر واکسن زدن مقاومت می کنند منع شود، گفت: متاسفانه برخی افراد راه هایی را پیش رو می گیرند که حتما واکسن های یک کمپانی خاصی را تزریق کنند در حالی که کارآیی واکسن های مختلف بر اساس مستندات علمی متفاوت است و ما نباید آنها را با یکدیگر مقایسه کنیم. چرا که ممکن است یک واکسن خاص برای یک جامعه ای با شرایط جغرافیایی و ژنومی آن جامعه موثر اما در کشور دیگر موثر نباشد.
دکتر محمد حسین صادقیان در گفت و گو با ایسنا علوم پزشکی تهران در پاسخ به مقاومت تعدادی از افراد جامعه در برابر تزریق واکسن کرونا ویروس تاکید کرد: باید به این توجه کنیم همزمان با همه گیری کرونا در سطح دنیا، رسانه ها به این بحث ورود کرده و این موضوع را به چالش کشیدند. در نتیجه پذیرش خدمات بهداشتی و درمانی در سطح جهان در جوامع با سختی مواجه شد و حواشی نیز ایجاد شد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر مقالات زیادی در داخل و خارج از کشور در خصوص کرونا ویروس، جهش های مختلف آن، واکسیناسیون، ارزش و کارآیی مختلف و میزان تاثیرگذاری آن انجام شده است. بنابراین همه این مقالات تاکید کردند که زدن واکسن به خودی خود برای مقابله با این ویروس تاثیرگذار است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: ایران بیش از ۱۲۰ سال است که امر واکسیناسیون انجام می شود و ایران جزو کشورهای پیشرو در امر واکسیناسیون می باشد. به طوریکه که در بحث کنترل بیماری فلج اطفال، سرخک، سرخجه عملکرد کشور را دیدیم که این بیماری ها ریشه کن شد. به همین جهت کووید هم همانند این بیماری ها است که کشور ما می تواند در ریشه کردن کردن آن موفق باشد.
به گفته صادقیان، اینکه چقدر واکسن های فعلی با کووید ۱۹ مقابله کند یک امر علمی است که در مقالات مختلف مدام مورد پایش قرار می گیرد و هیچ کس نمی تواند در مورد این ویروس بطور یقین صحبت کند اما بیشترین شواهد و مستندهای علمی پیشنهاد می کنند که باید تزریق واکسن صورت بگیرد چرا که واکسیناسیون تا حدود زیادی می تواند جلوی ابتلا به ویروس را بگیرد و مرگ و میر را به شدت کاهش می دهد.
صادقیان خاطر نشان کرد: با زدن هر دز از واکسن های فعلی درصد زیادی از مرگ و میرها کاهش می یابد و فرقی نمی کند این واکسن ها داخلی باشد یا خارجی و از هر کمپانی افراد بتوانند واکسن را دریافت کنند بهتر است. متاسفانه برخی افراد راه هایی را پیش رو می گیرند که حتما واکسن های یک کمپانی خاصی را تزریق کنند در حالی که کارآیی واکسن های مختلف بر اساس مستندات علمی متفاوت است و ما نباید آنها را با یکدیگر مقایسه کنیم. چرا که ممکن است یک واکسن خاص برای یک جامعه ای با شرایط جغرافیایی و ژنومی آن جامعه موثر اما در کشور دیگر موثر نباشد. به همین جهت باید این واکسن ها بومی سازی شوند و از نظر علمی نیز وقتی کشوری مستندات علمی واکسنی را ارائه می دهد قطعا باید همان کشور آن واکسن را تست و کارآیی واکسن را در جمعیت خودش بسنجد و عنوان کند این واکسن برای آن جامعه مشخص با ژنوم خاص موثر است یا نه؟
وی تاکید کرد: باید یک سری از خدمات اجتماعی برای کسانی که در برابر واکسن زدن مقاومت می کنند منع شود. ما در دانشگاه علوم پزشکی تهران یک سری از خدمات را به کارکنان، دانشجویان و اساتید ارائه می دهیم که استفاده از این خدمات نیازمند قوانین خاص خود است. بنابراین کسی که مایل به استفاده از خدمات اجتماعی در جامعه باشد اما قوانین و ضوابط استفاده از این تسهیلات را نخواهد رعایت کند قابل قبول نیست. واکسن نیز همینطور است. کسانی که واکسن نزنند باید از دریافت یک سری خدمات محروم شوند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: من معتقد نیستم از همین حالا با افرادی که در مقابل دریافت واکسن مقابله می کنند برخورد شود یا اجباری در این زمینه صورت بگیرد بلکه ابتدا باید در این زمینه فرهنگسازی اتفاق بیفتد و در آخرین مرحله مردم مجبور به واکسن شوند. مثلا اگر کسی هم بخواهد از یک سری خدمات عمومی در جامعه استفاده کند باید حتما کارت واکسن را داشته باشد و واکسینه شده باشد. چرا که دریافت هر خدماتی نیازمند داشتن ضوابط و اصول است.
صادقیان تاکید کرد: در خصوص وقوع پیک ششم کرونا اظهار نظرهای مختلفی می شود و عده ای معتقدند با توجه به سطح بالای واکسیناسیون پیش بینی کردن تبعات ورود پیک ششم کرونا سخت تر است. بنابراین آنچه که اهمیت بیشتری دارد این است که کسانی که ملاحظه خاصی ندارند واکسیناسیون را انجام دهند چرا واکسن از آنها در برابر این بیماری محافظت می کند و از آنها حمایت و جانشان را نجات می دهد و دوم اینکه افراد حتما رعایت پروتکل های بهداشتی نظیر زدن ماسک را جدی بگیرند تا بتوانیم شاهد میزان کمترین تبعات آن شویم.
وی تاکید کرد:مستندات علمی نشان می دهد جوامعی که سطح بالایی از واکسیناسیون را انجام دادند توانستند به فعالیت های قبل از کرونا باز گردند اما جوامعی که کمتر واکسینه شدند مشکلات بیشتری داشتند. بنابراین باید سطح بالایی از واکسیناسیون را داشته باشیم و پروتکل های بهداشتی را رعایت کنیم همچنان که اتفاقات خوبی به دلیل رعایت این موارد در دوره کرونا افتاده است. مثلا سال گذشته درصد ابتلا و مرگ و میرهای ناشی از آنفلوآنزا در سال گذشته به دلیل ماسک ها کمتر شد.
انتهای پیام
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید