وزیر بهداشت: «پزشکی خانواده» نیازی ضروری است/ مشکلات بسیاری در حوزه نظام سلامت داریم
ایسنا علوم پزشکی تهران – وزیر بهداشت با بیان اینکه پزشکی خانواده همچنان مغفول مانده، گفت: هیچ حرکتی بدون پزشکی خانواده نمیتواند پیش رود. «بهرام عین اللهی»، وزیر بهداشت، در نشست هفته بیمه سلامت گفت: طبیعی است که در دنیا حرکت بیمه ای حرکت موثر و مفیدی بوده و با توجه به رشدی در دنیا […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – وزیر بهداشت با بیان اینکه پزشکی خانواده همچنان مغفول مانده، گفت: هیچ حرکتی بدون پزشکی خانواده نمیتواند پیش رود.
«بهرام عین اللهی»، وزیر بهداشت، در نشست هفته بیمه سلامت گفت: طبیعی است که در دنیا حرکت بیمه ای حرکت موثر و مفیدی بوده و با توجه به رشدی در دنیا در قسمت های مختلف انجام گرفته است، بیمه توانسته به عنوان یک صنعت مترقی مطرح شود. قطعا در مورد بیمه سلامت با توجه به رشدی که در علوم پزشکی داشتیم و خدماتی که امروزه داده میشود و هزینه های هنگفتی در نظام سلامت ما وجود دارد، طبیعی است بدون بیمه مردم دچار مشکل میشوند.
او افزود: حرکتی بسیار انقلابی بعد از انقلاب در سوم آبان سال ۷۳ داشتیم که تاسیس سازمان بیمه سلامت بود. اما آنطور که انتظار میرفت نتایجی که مورد نظر بود را هنوز به دست نیاوردهایم و حرکتهای بیشتری را پیشرو داریم که به مردم خدمات ارائه دهیم.
عین اللهی گفت: پوشش جمعیت ما هنوز کامل نشده و قسمتی از جامعه ما از بیمه برخوردار نیستند و به خصوص در مناطق محروم این رضایت وجود ندارد. بخشی از جامعه را هنوز تحت پوشش نداریم و در خدمت هم دچار مشکل هستیم و خدمتمان فراگیر نیست و همه بیماری ها را نمیتوانیم پوشش دهیم. در برخی بیماری ها فرد باید تمام زندگیاش را بفروشد که خدمات را به دست بیاورد، ما باید حرکت را ادامه دهیم که به گفته مقام معظم رهبری، فرد فقط غم بیماری داشته باشد و نه چیز دیگری.
او افزود: فناوری اطلاعات امری ضروری است و باید به سمت این حرکت کنیم که مدیریت منطقه ای داشته باشیم. پزشکی خانواده هنوز مغفول مانده و هیچ حرکتی بدون پزشکی خانواده نمیتواند پیش رود.
عین اللهی گفت: خیلی مشکلات در نظام سلامت وجود دارد که بیمه ها میتوانند به آن کمک کنند. ما بیمه را به عنوان یک مرکز دانشگاهی و تحقیقاتی میبینیم و نه به صرف یک سازمان اداری. نرم افزارها باید جامع باشد و امروزه یک سیستم جامع میخواهیم و نیاز به دیجیتال ریکوردینگ داریم. برای اینکه بتوانیم مملکت را سروسامان بدهیم، اطلاعات دقیق از بیماری ها میتواند در برنامهها و پیشگیری از بیماریها به خصوص بیماریهای غیرواگیر به صورت منطقهای کمک کند.
او افزود: به جای اینکه همه هزینه ها را به سمت درمان ببریم باید به سمت پیشگیری ببریم. بیمه با اطلاعاتش به ما میتواند در این زمینه کمک کند. در نرم افزارهای موجود، هزار بیمارستان درکشور داریم که این بیمارستان ها همه میتوانند به صورت پایلوت بیمه سلامت باشند. در نظام بیمارستانی میشود بسیاری از فرایندهای بیمارستانی را در صورت دیجیتال به کار برد. یکی از مشکلات جامعه پرستاری نوشتن زیاد است و آنها را گرفتار میکند. با سیستم دیجیتالی میتوان آن را حل کرد و با همین نرم افزاری که بیمه اجباری میکند میتوان دیجیتال ریکوردینگ را سامان داد و فرایند درمان بیماری را نظارت کرد.
او افزود: یکی از مشکلات ما خطاهای پزشکی است که جای دیگری ثبت نمیشود. با نرم افزارهای ثبت خطاهای پزشکی که به دیجیتال ریکوردینگ وصل میشود نهایتا خروجی خوبی میتوان گرفت و نظارت بیمه باید نظارت هوشمند نرم افزاری باشد.
عین اللهی گفت: بهداشت ما بدون درمان نمیتواند کاری کند و بهداشت به درمان پیوسته است. ما مشکلمان این است که درمان و بهداشت را مجزا میبینیم. در نرمافزار ها و سیستم خودمان درمان و بهداشت را باید پیوسته بدانیم و در جلوگیری از بیماری ها نقش ایفا کنیم. ما همیشه به بخش درمان پول تزریق میکنیم. در برخی کشورها، بیمه ها هم با درمان و هم با بهداشت قرارداد میبندند که اگر بهداشت بتواند بیمارهای را کم کند، به آن ها اعتبار داده شود. به این دلیل بهتر است به سمتی پیش برویم که بیمه به عنوان یک مرکز تحقیقاتی مطرح شود.
عین اللهی گفت: در کشور بیمه ها را آنطور که باید تقویت نکردیم. اگر بیمه قوی باشد، خیلی از واحدهای ستادی نیاز به وجودشان نیست. ما ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی در کشور داریم که خروجی اش فقط مقاله است. اگر ما بیمه ها را بهعنوان یک مرکز تحقیقاتی ببینیم، بسیار میتوان کارهای مهمی انجام داد.
او افزود: یک بیمار کرونایی سی تا چهل میلیون هزینه اش است. در زمینه درمان بیماران کرونایی یک حرکت انقلابی در کشور ما انجام شد و امیدواریم با واکسیناسیون وسیع بتوانیم به کنترل بیماری نزدیک شویم. ۷۶ میلیون دوز واکسن کرونا تاکنون در ایران تزریق شده است که در دنیا بی سابقه است. امیدوارم به سرعت حرکتمان به سمت دیجیتال و هوشمند شدن برود و با تقویت بیمه ها که از برنامه های اصلی ما است به هدف اصلی که کنترل بیماری است انشالله بتوانیم برسیم.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید