فوق تخصص بیماری های عفونی: همه مردم واکسن آنفلوانزا بزنند/ تاثیر مثبت واکسن آنفولانزا در کاهش عوارض کرونا
ایسنا علوم پزشکی تهران – یک فوق تخصص بیماری های عفونی با تاکید بر اینکه توصیه میکنم در صورت دسترسی همه مردم واکسن آنفلوانزا بزنند، گفت: مطالعات علمی که انجام شده است بیانگر این است که واکسن آنفلوانزا می تواند جلوی شدت بیماری کرونا را بگیرد. بنابراین این واکسن بسیار مفید و قابل توصیه است. […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – یک فوق تخصص بیماری های عفونی با تاکید بر اینکه توصیه میکنم در صورت دسترسی همه مردم واکسن آنفلوانزا بزنند، گفت: مطالعات علمی که انجام شده است بیانگر این است که واکسن آنفلوانزا می تواند جلوی شدت بیماری کرونا را بگیرد. بنابراین این واکسن بسیار مفید و قابل توصیه است.
دکتر زهرا ابطحیان در گفت و گو با ایسنا علوم پزشکی تهران، ضمن بیان این مطلب به علایم بالینی ابتلا به آنفلوانزا اشاره کرد و اظهار کرد: به دلیل اینکه تظاهرات بالینی دو ویروس آنفلوانزا و کرونا بسیار شبیه به همدیگر هستند. بنابراین مبتلایان این ویروس ها نمی توانند این دو ویروس را با یکدیگر تشخیص دهند.
بیمارستان مسیح دانشوری تاکید کرد: ویروس آنفلوانزا یک ویروس بسیار پر سر و صدا و با علایم بسیار ناگهانی بروز می کند. یعنی بیمار عنوان می کند در یک ساعت خاص دچار بدن درد، لرز و حال خیلی بد شده است و این ویروس پیشرفت تدریجی ندارد.
استادیار دانشگاه شهید بهشتی خاطر نشان کرد: بر خلاف آنفلوانزا، در صورت ابتلا به ویروس کرونا، افراد در روزهای اول با تب مختصر، ضعف، بدن درد و گلو درد مواجه می شوند و به مراتب این بیماری با پیشرفت تدریجی همراه است. در واقع بیماران ابتدا علایم مختصر اولیه دارند که در عده زیادی این علایم بهبود و بعد از مدتی کوتاه مجدد با علایم شدید بروز پیدا می کند.
فلوشیپ فوق تخصصی بیماری های عفونی در نقص ایمنی تاکید کرد: بنابراین پرسر وصدا بودن آنفلوانزا می تواند نشانگر تفاوت این ویروس با کرونا باشد. اما با این وجود به محض مشاهده علایم بدن درد، لرز، گلودرد، ضعف و علایم تنفسی باید سریع به پزشک مراجعه شود. چرا که کرونا ویروس ناشناخته ای است و با توجه به اینکه در پاندمی آن هستیم، می تواند تظاهرات مختلفی داشته باشد در نتیجه فرد مبتلا باید در قرنطینه قرار بگیرد.
دکتر ابطحیان تزریق واکسن آنفلوانزا را توصیه میکنم، خاطر نشان کرد: توصیه می کنم مردم صد در صد واکسن آنفلوانزا را تزریق کند. حتی مطالعات علمی که انجام شده است بیانگر این است که واکسن آنفلوانزا می تواند جلوی شدت بیماری کرونا را بگیرد. بنابراین این واکسن بسیار مفید و قابل توصیه است.
استادیار دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر اینکه افراد تا اواخر آبان می توانند واکسن آنفلوانزا بزنند، اظهار کرد: واکسن آنفلوانزا اگر در دسترس باید همه افراد جامعه باید این واکسن را تزریق کند و همه افراد جامعه باید واکسینه شوند اما محدود بودن این واکسن، ابتدا گروه های حساس جامعه نزدیک بیماران قلبی، دیابتی، مادران باردار واکسینه شوند و بعد سایر گروه ها واکسن بزنند.
اطحیان تاکید کرد: زمانی که فصل رو به سرما میرود ویروس گردش میکند بنابراین با توجه به اینکه ایمنی بلافاصله پس از دریافت واکسن ایجاد نمیشود و آنتی بادی پس از دو هفته در بدن ایجاد خواهد شد، باید واکسن در بازه زمانی یادشده تزریق شود.
وی افزود: هیچگونه تداخلی با واکسن کرونا ندارد لذا توصیه می کنیم افراد بالای ۶۵ سال، زنان باردار و بیماران زمینه ای قلبی، ریوی و کلیوی و افراد تحت شیمی درمانی حتما واکسن آنفلوانزا بزنند.
فلوشیپ فوق تخصصی بیماری های عفونی در نقص ایمنی تاکید کرد: اگرچه تزریق همزمان واکسن آنفلوانزا و کرونا منعی ندارد ولی باتوجه به احتمال بروز عوارض خفیفی مانند تب یا بدن درد در یک یا دو روز نخست پس از تزریق این واکسنها، به جهت اطلاع از اینکه عارضه ایجاد شده مربوط به کدام واکسن است، بهتر است این دو واکسن با فاصله یک هفته از هم تزریق شوند.
انتهای پیام
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید