چگونه فرق بین کرونا و آنفلوآنزا را تشخیص دهیم؟/ احتمال ابتلای همزمان به آنفلوآنزا و کرونا وجود دارد
ایسنا علوم پزشکی تهران- رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه با توجه به قرار گرفتن در فصل شیوع آنفلوآنزا باید دستورالعمل های بهداشتی را بیشتر رعایت کنیم، گفت: اگر چه هر دو ویروس کووید و آنفلوآنزا تنفسی هستند و ممکن است علایم بالینی مشابه داشته باشند اما […]
ایسنا علوم پزشکی تهران- رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه با توجه به قرار گرفتن در فصل شیوع آنفلوآنزا باید دستورالعمل های بهداشتی را بیشتر رعایت کنیم، گفت: اگر چه هر دو ویروس کووید و آنفلوآنزا تنفسی هستند و ممکن است علایم بالینی مشابه داشته باشند اما درصد انتقال ویروس کووید بسیار بیشتر و شدیدتر از آنفلوآنزا است و باید مردم دستورالعمل های بهداشتی را در فصل شیوع آنفلوآنزا بیشتر رعایت کنند.
دکتر علیرضا ناجی در گفت و گو با ایسنا علوم پزشکی تهران، ضمن بیان این مطلب به تفاوت و تشابه های دو ویروس تنفسی آنفلوآنزا و کووید ۱۹ اشاره کرد و گفت: این دو از نظر خانواده دو ویروس کاملا جدا و مختلف هستند اگر چه مشترکانی نیز با هم دارند از جمله اینکه هر دو از جمله ویروس های پوشش دار و از یک ژنوم تشکیل شده اند اما ژنوم آنفلوآنزا تکه تکه است و کرونا از یک ژنوم یک تکه تشکیل شده است. از نظر اندازه نیز ویروس آنفلوآنزا بزرگتر از ویروس کرونا است. ضمن اینکه استراتژی های تکثیرشان با یکدیگر متفاوت هستند.
بیشتر بخوانید: محققان می گویند تزریق همزمان واکسنهای «کرونا» و «آنفلوآنزا» خطری ندارد
شدت و وخامت کرونا و آنفلوآنزا
وی خاطر نشان کرد: دو ویروس آنفلوآنزا و کووید۱۹ دو بیماری های تنفسی را می دهند اما نوع بیماری که می دهند می تواند شدت و وخامت متخلف داشته باشد همانطور که می دانید کرونا ویروس ها یک خانواده بسیار بزرگی هستند که ما قبل از اینکه اعضای کرونا مثل ساس را داشته باشیم یک بیماری سرماخوردگی ساده را شاهد بودیم اما بعدها بیماری های شدید تنفسی را ایجاد کردند که میزان کشندگی بالایی دارند.
این دکتری ویروس شناسی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: ضریب انتقال ویروس در کرونا ویروس ها می تواند متفاوت باشد در برخی موارد مثل کرونای ساس ۲ یا کووید ۱۹ بسیار بالاتر است به همین جهت ما مجبور می شویم برای ایمنی در برای این ویروس پوشش بالاتری از واکسیناسیون را داشته باشیم به طوری که در مورد ویروس آنفلوآنزا ضریب سرایت به این گونه نیست و اگر ۲۵ درصد جامعه واکسینه شوند ایمنی جمعی تقریبا برقرار خواهد شد ولی در ویروس کووید با جهش های مختلف نزدیک ۹۰ درصد پوشش واکسیناسیون باید داشته باشیم.
رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: ویروس های آنفلوآنزا و کروناویروس هردو به دلیل مکانیزم هایی که دارند و تغییراتی که دارند می توانند باعث گوناگونی آنها شود به همین جهت در ترکیب واکسن های آنفلوآنزا ما تقریبا به صورت سالانه عمل می کنیم و در مورد کووید این خصوصیات تغییرات بیشتری پیدا کرده است. علی رغم اینکه تنوع ژنتیکی در ویروس آنفلوآنزا بخاطر مکانیزیمی که دارند بالاتر است اما شناختی که از پاندمی کرونا طی مدت ۱۸ ماه بدست اوردیم می بینیم که این ویروس نیز گوناگونی های متفاوتی دارد و ویروس کووید ویروسی است که یک پکیج کاملی از ویروس تنفسی با انتقال بسیار بالا را تشکیل می دهد.
بیشتر بخوانید: منتظر موج جدید کرونا در ماه آینده هستیم
علایم ویروس کووید ۱۹ با آنفلوآنزا بسیار شبیه به هم است
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: علایم ویروس کووید ۱۹ با آنفلوآنزا بسیار شبیه به یکدیگر است و ما از روی علایم بالینی ممکن است تفاوتی بین بیماری های تنفسی قائل نشویم برای همین است افرادی که علایم ویروس های تنفسی پیدا می کنند بهتر است اصل را بر تشخیص آزمایشگاهی قرار بدهند. اما رفتار کوویید در این مدت نشان داد فعالیت ویروس های دیگر نظیر آنفلوآنزا پایین باشد و یک سیلی از ویروس کووید آمده و سایر ویروس ها را شسته است و کمتر از سایر ویروس های تنفسی دیگر نشانه هایی را در بیماران می بینم.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه در فصل شیوع ویروس آنفلوآنزا قرار داریم و مردم ما کم و بیش دستورالعمل های بهداشتی کرونا را رعایت می کنند بنابراین رعایت فاصله اجتماعی و زدن ماسک باعث می شود ویروس های تنفسی دیگر نیز شیوع کمتری داشته باشد. ضمن اینکه روش های تشخیص دو ویروس آنفلوآنزا و کووید هر دو در کشور وجود دارد و آزمایشگاه های زیادی در این زمینه فعال هستند مردم باید برای تشخیص به آزمایش های طبی اکتفا کنند.
دکتر ناجی با بیان اینکه امسال شیوع کمتری از آنفلوآنزا را پیش بینی می کنیم، گفت: ما در طول سال قبل به دلیل اینکه با کووید ۱۹ مواجه بودیم شاهد شیوع کمتری از آنفلوآنزا هم در ایران و هم در دنیا شاهد شدیم ممکن است امسال نیز اینطور باشد اگر چه این پیش بینی ها چندان دقیق نیستند و در هر صورت ما باید همیشه امادگی خود را در مقایسه با ویروس های تنفسی از جمله ویروس های مهم مثل آنفلوآنزا و کووید را داشته باشیم.
احتمال ابتلای همزمان به آنفلوآنزا و کرونا وجود دارد
رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص ابتلا همزمان به دو ویروس کووید و آنفلوآنزا نیز گفت: این احتمال وجود دارد که افراد به طور همزمان هر دو ویروس را با هم بگیرند چرا که عفونت های ویروسی یک عفونت های توام هست اگر چه درصد شیوع آن زیاد نباشد ولی در هر صورت دیده می شود.
وی عنوان کرد: هر چند آنفلوآنزا ممکن است در همه فصول دیده شود اما اپیدمیهای آنفلونزا معمولا در فصول سرد یعنی پاییز و زمستان ایجاد میشوند و به سرعت طی یکی دو هفته در جامعه پراکنده شده و افراد زیادی را مبتلا میکند؛ گاهی ممکن است فروکش کردن بیماری ۲ تا سه ماه طول بکشد در واقع همه جوامع دنیا در معرض خطر ابتلا به آنفلوآنزای فصلی هستند.
به گفته این ویروس شناس، این بیماری ممکن است به صورت خفیف تا شدید بروز کند. بیماری در افراد پرخطر و دارای بیماری های زمینهای شدیدتر است و خطرات بیشتری دارد. در واقع مهمترین علائم آنفلوآنزا شامل تب که گاهی ۳ یا ۴ روز طول می کشد، درد عمومی بدن و عضلات، لرز و عرق سرد، آبریزش و ترشحات بینی، سرفه معمولا خشک، سردرد، خستگی و احساس ناخوشی و کاهش اشتها است و گاهی نیز بیماری شدید شده و منجر به عفونت ریه یا پنومونی میشود.
ناجی با اشاره به تفاوت سرما خوردگی با آنفلوآنزا، گفت: آنفلوآنزا و سرما خوردگی شباهت زیادی به همدیگر دارند اما تفاوت هایی شامل اینکه تب در سرما خوردگی خفیف ولی در آنفلوآنزا شدید است، سردرد در آنفلوآنزا شایع و نسبتا شدید بوده اما در سرما خوردگی غیرشایع و معمولا خفیف است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید