هشدار رئیس بخش داخلی بیمارستان امیراعلم: ۳۳ درصد ایرانیان کبد چرب دارند / افزایش چاقی به بیش از ۶۵ درصد
ایسنا علوم پزشکی تهران – رئیس بخش داخلی بیمارستان امیراعلم از ابتلا بیش از ۳۳ درصد ایرانیان به کبد چرب خبر داد و گفت: عواملی نظیر ژنتیک، دیابت، کم تحرکی، چاقی و سبک نامناسب زندگی باعث ایجاد این بیماری است و اگر به روش های پیشگیرانه این بیماری توجه نکنیم تا ۲۰ سال آینده باید […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – رئیس بخش داخلی بیمارستان امیراعلم از ابتلا بیش از ۳۳ درصد ایرانیان به کبد چرب خبر داد و گفت: عواملی نظیر ژنتیک، دیابت، کم تحرکی، چاقی و سبک نامناسب زندگی باعث ایجاد این بیماری است و اگر به روش های پیشگیرانه این بیماری توجه نکنیم تا ۲۰ سال آینده باید همه بیماران پیوند کبد انجام دهند.
دکتر محمود اسحاق حسینی در گفت و گو با ایسنا علوم پزشکی تهران، ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: متاسفانه یکیاز بیماریهای شایع در ایران و جهان بیماری کبد چرب است که پس از شیوع کرونا ویروس شیوع بیشتری یافته است. در واقع این بیماری بر اثر رسوب و تجمع بیش از حد چربی در بافت کبد ایجاد و باعث بروز اختلالاتی در فعالیت طبیعی کبد و در نهایت نارسایی کبدی میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه بین کبد چرب و دیابت رابطه مستقیمی وجود دارد، تصریح کرد: عواملی نظیر ژنتیک، دیابت، کم تحرکی، چاقی، عدم ورزش، استفاده از غذاهای پرکالری، کم فیبر و غذاهای آماده از مهم ترین دلایل بروز کبد چرب در افراد است.
رئیس بخش داخلی بیمارستان امیراعلم اظهار کرد: همانطور که عنوان شد افرادی که بیماریهای متابولیک، دیابت و چربی بالا دارند مستعد به کبد چرب هستند. متاسفانه نزدیک ۱۰ میلیون نفر در کشور ما به دیابت مبتلا هستند و با شیوع کرونا و استفاده از داروهای مختلف برای درمان این بیماری حتی افرادی که دیابت نداشتهاند هم به آن مبتلا شدهاند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطر نشان کرد: بیماریهای کبدی مانند هپاتیت و کبد چرب در مراحل اولیه هیچ نشانهای برای تشخیص ندارند، بنابراین بیماران از شرایط خود بیاطلاع هستند تا وقتی که پس از گذشت زمان و وخیم شدن وضعیت کبد تأثیرات منفی بر عملکرد آن مشخص شود. در واقع وقتی کبد چرب منجر به هپاتیت میشود کبد متورم شده و بیمار در ناحیه فوقانی و راست شکم احساس فشار و سنگینی میکند، به خصوص این علائم در مواردی که کبد چرب سریع ایجاد شده بیشتر دیده میشود.
این فوق تخصص گوارش و بیماری های کبدی در خصوص درمان کبد چرب تاکید کرد: کبد چرب به طور کلی رفع نمی شود در واقع ما سه گرید داریم گرید یک رقیق است دو متوسط و سه شدید است. وقتی کبد چرب شد برگشتن به حالت طبیعی اتفاق نمی افتد و این رسوب همیشه در کبد خواهد بود وقتی ۵ درصد کبد به وسیله چربی احاطه شد می گوییم کبد چرب و متاسفانه تا پایان عمر این وضعیت باقی است البته این تشخیص در این لحظه معتبر است. شاید در آینده روش های دیگر و متفاوتی برای پاک کردن چربی معرفی شود. رسوب مثل چربی در شکم خانم ها و آقایان چاق است این چربی ها هیچ وقت پاک نمی شود و حتی اگر اعمال جراحی انجام دهند باز هم میزان کمی چربی وجود دارد و فقط با تحرک و ورزش است که می شود از پیش روی این بیماری جلوگیری کرد.
وی تاکید کرد: تا به امروز دارویی برای این بیماری خاموش کشف نشده و مهمترین روش درمان این بیماری، برطرف کردن عوامل بروز آن است. ابعاد دیگر ورزش و تحرک و رژیم غذایی است که اگر توامان باشد موثر است و به تنهایی ارزش ندارد. نیم ساعت ورزش پیاده روی ساده در سطح صاف به طور روزانه به داشتن کبد سالم کمک می کند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه ۳۳ درصد افراد در جامعه ما کبد چرب و بالای ۶۵ درصد نیز چاق هستند، گفت: از نظر آماری از هر سه نفر ایرانی یک نفر کبد چرب دارد، این روند با شیوع کرونا افزایش یافته است و حدود ۳ درصد افراد با مشکلات کبدی دچار سیروز می شوند و نیاز به پیوند کبد هستند و در صورت عدم پیوند به سرطان کبد مبتلا خواهند شد.
وی تصریح کرد: بهترین راه برای تشخیص کبد چرب سونوگرافی است، چراکه در آن تجمع چربی کبد به خوبی نشان داده میشود و در بعضی موارد شاید برای اثبات تشخیص لازم باشد از کبد نمونهبرداری شود و مطالعه میکروسکوپی روی بافت کبد صورت بگیرد.
این فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه باید روند رو به رشد شیوع بیماری کبد چرب را در کشور جدی بگیریم، گفت: کبد چرب در طول زمانی حدود ۱۰ تا ۱۵ سال به سیروز تبدیل میشود. نباید اجازه دهیم دچار کبد چرب شویم؛ چون رسوبی که در کبد تشکیل میشود به مقدار صفر نخواهد رسید. همچنین اگر به روش های پیشگیرانه این بیماری بی توجه باشید تا ۲۰ سال آینده باید همه بیماران پیوند کبد انجام دهند.
انتهای پیام
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید