فوق تخصصی بیماری های عفونی: تزریق واکسن کودکان و دانش آموزان نگرانی ندارد/ همه گروه های سنی جامعه باید واکسینه شوند
ایسنا علوم پزشکی تهران – فوق تخصصی بیماری های عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با تاکید بر اینکه خانواده ها بدون نگرانی به کودکان واکسن تزریق کنند، گفت: خوشبختانه تا کنون ما هیچ گونه مشکلی که جای نگرانی داشته باشه در مورد واکسیناسیون در افراد گروه های مختلف سنی از جمله کودکان و جوانترها مشاهده نکردیم. دکتر […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – فوق تخصصی بیماری های عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با تاکید بر اینکه خانواده ها بدون نگرانی به کودکان واکسن تزریق کنند، گفت: خوشبختانه تا کنون ما هیچ گونه مشکلی که جای نگرانی داشته باشه در مورد واکسیناسیون در افراد گروه های مختلف سنی از جمله کودکان و جوانترها مشاهده نکردیم.
دکتر زهرا ابطهیان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا واحد علوم پزشکی تهران ضمن بیان این مطلب تبعات احتمالی و نگرانی های تزریق واکسن کرونا ویروس برای گروه های سنی زیر ۲۰ سال و کودکان اظهار کرد: واکسن های کووید به دلیل اینکه واکسن های کشته شده هستند اولا اینکه هیچ شانس انتقال بیماری ندارند و اینگونه نیست افراد تصور کنند اگر واکسن را تزریق کنند پس حتما بیمار خواهند شد. ضمن اینکه عوارضی که در خصوص عوارض این واکسن ها گزارش شده است بسیار بسیار نادر بود.
وی در ادامه تصریح کرد: علت اینکه از ابتدا کودکان وارد لیست واکسیناسیون برای مقابله با ویروس کرونا نشدند به این دلیل بود این ویروس یک بیماری نو ظهور و واکسن نیز نوپدید بود بنابراین برای اینکه واکسن وارد چرخه تزریق انسانی شود باید ابتدا یک سری مطالعاتی در این زمینه انجام بگیرد این مطالعاتی که بر روی جمعیت انسانی مورد هدف انجام می شود اولین گروهی که این واکسن را دریافت می کند گروه های در معرض خطر ابتلا به ویروس به شمار می روند یعنی کسانی که در صورت ابتلا به کرونا بیماری شدیدتری می گیرند. در ادامه این روند گروه های سنی دیگر وارد این چرخه واکسیناسیون می شوند.
ابطهیان خاطر نشان کرد: خوشبختانه تا کنون ما هیچ گونه مشکلی که جای نگرانی داشته باشه در مورد واکسیناسیون در افراد گروه های مختلف سنی از جمله کودکان و جوانترها مشاهده نکردیم.
فلوشیپ فوق تخصصی بیماری های عفونی در نقص ایمنی و پیوند با بیان اینکه قطعا مزایای تزریق واکسن بسیار بیشتر از عوارض آن است، تاکید کرد: واکسیناسیون برای تمامی گروه های سنی باید به طور کامل انجام بگیرد و کودکان نیز شامل این لیست واکسیناسیون باشند. من حتما برای فرزند و اعضای خانواده خودم توصیه می کنم که این واکسن را تزریق کنند.
پزشک بیمارستان مسیح دانشجور در خصوص نوع واکسن تزریقی برای کودکان نیز اظهار کرد: درجه ایمنی یک سری از واکسن ها بیشتر و نوع دیگری از واکسن ها نیز کمتر گزارش شده است اما مسیله مهم برای ما در شرایط فعلی این است که هر واکسنی که در دسترس ما قرار بگیرد باید عمل واکسیناسیون صورت بگیرد. یعنی کاری کنیم با همکاری همه در مدت کوتاهی یک جمعیت قابل ملاحظه ای واکسینه شوند و بتوانیم این ویروس را از گردش خارج کنیم چرا که میزبان این ویروس انسان است اگر این ویروس در افراد جابجا شود به بقای آن کمک کرده ایم.
استاد یار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطر نشان کرد: بنابراین در حال حاضر موضوع واکسن ها درصد تاثیرگذاری و نوع واکسن نیست بلکه مهم این است که جمعیت زیادی واکسینه شوند.
دکتر ابطهیان تاکید کرد: در حال حاضر ما دو نوع واکسن خارجی سینوفارم و آسترازنکا در کشور داریم در کشورهای خارجی مواردی بوده است که از این واکسن ها برای گروه سنی کودکان تزریق کردند. بنابراین سابقه تزریق این واکسن برای گروه های سنی کودکان در کشورهای خارجی وجود داشته است اگر چه مواردی نیز مشاهده شده پس از تزریق واکسن عوارضی نیر متوجه افراد شده است. اما عارضه قابل توجهی از تزریق این واکسن ها در بیمارستان مسیح دانشوری مشاهده نکردم.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید