کرونا احتمالا با بشر می ماند
ویروس کرونا از زمانی که به انسانها سرایت کرده، چندین بار جهش داشته و گونههای جدیدش دنیا را با بحران روبهرو کردهاند. حالا سازمان بهداشت جهانی (WHO) با توجه به همین جهشها در کشورهایی که مردم واکسینه نشدهاند، گفته احتمالا کووید-۱۹ در میان ما باقی میماند و امیدها برای از بین بردن آن کاهش یافته […]
ویروس کرونا از زمانی که به انسانها سرایت کرده، چندین بار جهش داشته و گونههای جدیدش دنیا را با بحران روبهرو کردهاند. حالا سازمان بهداشت جهانی (WHO) با توجه به همین جهشها در کشورهایی که مردم واکسینه نشدهاند، گفته احتمالا کووید-۱۹ در میان ما باقی میماند و امیدها برای از بین بردن آن کاهش یافته است.
به گفته دکتر «مایکل رایان»، مدیر اجرایی برنامه فوریتهای بهداشتی سازمان بهداشت جهانی، این ویروس مانند ویروسهای همهگیری آنفلونزا تکامل پیدا میکند:
رایان در ادامه صحبتهایش از احتمال کم نابودی این ویروس خبر داده:
مقامات سازمان بهداشت جهانی پیش از این هم گفته بودند که واکسیناسیون تضمینی برای ریشهکن کردن کرونا نیست که البته با توجه به تجربهای که تا به امروز از ویروسها داریم، چنین گفتهای چندان غیرمنطقی نیست. البته پیش از اینکه مدیرعامل مدرنا و همچنین مشاور ارشد پزشکی کاخ سفید، «آنتوچی فاوچی» هم هشدار داده بودند که باید تا ابد با کووید-۱۹ زندگی کنیم.
به گفته یکی از مقامات WHO به نام «ماریا ون کرخوو»، اگر در زمان شروع همهگیری کرونا دنیا رویکرد متفاوتی را در پیش میگرفت، احتمالا وضعیت امروز کاملا متفاوت بود:
ویروس کرونا تا به امروز در سراسر جهان بیش از ۲۲۲ میلیون نفر را مبتلا کرده و بیش از ۴.۶ میلیون نفر را هم به کام مرگ کشانده. خطرناکترین گونه این ویروس تا به امروز، دلتا نام دارد که با سرعت بالایی میان افراد جامعه شیوع پیدا میکند، البته با توجه به گفتههای مقامات سازمان بهداشت جهانی، باید منتظر گونههای بعدی کووید-۱۹ هم باشیم. در حال حاضر WHO گونهای به نام «مو» را زیرنظر دارد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید