کادر درمان در معرض آسیب های روانی
واردات واکسن کرونا، سوژه حوزه سلامت اغلب روزنامه های صبح شنبه ۱۳ شهریور ماه است. البته واریانت جدید این ویروس و همچنین قرار گرفتن کادر درمان در معرض آسیب های روانی در دوران اپیدمی در صفحات روزنامه ها به چشم می خورد. در ادامه مروری بر عناوین روزنامه های صبح امروز تهران می اندازیم. […]
واردات واکسن کرونا، سوژه حوزه سلامت اغلب روزنامه های صبح شنبه ۱۳ شهریور ماه است. البته واریانت جدید این ویروس و همچنین قرار گرفتن کادر درمان در معرض آسیب های روانی در دوران اپیدمی در صفحات روزنامه ها به چشم می خورد.
در ادامه مروری بر عناوین روزنامه های صبح امروز تهران می اندازیم.
کادر درمان در معرض آسیب های روانی
روزنامه سپید به روایت آسیب های روحی و روانی پس از شیوع ویروس کرونا پرداخته است. این روزنامه در گفت و گویی که با محمد حاتمی رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره داشته از سونامی اختلالات سلامت روان در آینده پسا کرونا در ایران روایت می کند.
حاتمی با بیان اینکه بسیار دیر به موضوع سلامت روان جامعه در دوره کرونا پرداختهایم، گفت: «بر اساس مطالعات تطبیقی که سازمان نظام روانشناسی و مشاروه انجام داده است، کشورهایی که در حوزه کرونا موفق بودهاند در کنار پروتکلهای بهداشتی، تدوین پروتکلهای روانشناسی و آموزش مردم را در دستور کار قرار دادند. در حال حاضر مردم مشکلات بسیاری دارند، از موضوع قرنطینه بگیرید تا مسائلی مانند افزایش مشکلات خانوادگی، شیوع افسردگی و رشد آسیبهای اجتماعی مسائلی هستند که طی این یک سال و نیم به وجود آمدهاند، اما جلوی ضرر را هر زمان بگیریم بازهم به سود است.»
حاتمی همچنین در رابطه با مشکلات سلامت روان کادرهای درمانی کرونا نیز گفت: «وزارت بهداشت در اوایل شیوع کرونا پروتکلهایی را برای حفاظت از سلامت روان کادرهای درمانی تهیه کرد که سازمان نظام روانشناسی نیز در تدوین این پروتکلها نقش داشت. اگرچه این پروتکلها تدوین شد اما در اجرا موفق نبود.»
وی ادامه داد: «یکی از نگرانیهای روانشناسان گروههای در معرض خطر است که در راس آنها کادرهای درمانی قرار دارند، این افراد به دلیل مواجه با پدیدههای مختلف مانند مرگ افراد، ابتلای خود و خانواده یا همکاران ممکن است دچار افسردگی شوند.» وی تصریح کرد: «علاوه بر کادر درمان، کسانی که درگیر بیماری کرونا میشوند نیز در معرض اختلال روانی قرار میگیرند مثلا اگر در یک خانواده یکی از اعضای آن دچار بیماری شد تمام خانواده تحت تاثیر قرار میگیرد، در زمان بیماری کسی نمیتواند با او رفت و آمد داشته باشد و دیداری تازه کند و استرسی که خانواده فرد تجربه میکند تمامی اینها بر روی سلامت روان فرد بیمار و خانواده او تاثیر منفی میگذارد.»
جهش کرونا باز هم کشنده تر است
روزنامه آفتاب یزد امروز شنبه ۱۳ شهریور دو گزارش در حوزه سلامت منتشر کرده است. « جهش جدید کرونا بازهم کشندهتر است» گزارشی به قلم «یگانه شوق الشعرا» به «مو» جهش جدید ویروس کرونا می پردازد. این روزنامه نگار نوشته: ویروسها همیشه تغییر میکنند. ویروسی که باعث بیماری کووید-۱۹ میشود تاکنون چندین هزار جهش داشته اما تنها چند مورد این جهشها نگرانی بیشتری ایجاد کرده است.با ادامه جهشهای ویروس کرونا، برخی از سویههای موجود مسریتر هستند و حتی منجر به بیماری شدیدتری میشوند؛ بنابراین از بقیه نگرانکنندهتر هستند.این روزها سویه «مو» یکی دیگر از سویههایی است که نگرانی درباره کشندگی و سرایت پذیری بالای این ویروس را دو چندان کرده است.سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که بر نوع جدیدی از ویروس کرونا موسوم به «مو (Mu) نظارت میکند. این نوع کرونا اولین بار در ماه ژانویه در کلمبیا شناسایی شد. سازمان بهداشت جهانی در اعلامیه هفتگی همهگیری خود گفت: Mu که از نظر علمی با نام B.۱.۶۲۱ شناخته میشود، بهعنوان نوع مورد توجه طبقهبندی شده است.این نوع کرونا جهشهایی دارد که خطر مقاومت به واکسنها را نشان میدهد و تاکید کرد که برای درک بهتر آن به مطالعات بیشتری نیاز است.در این اعلامیه آمده است: «نوع Mu دارای صور با جهشهای مختلف است که نشاندهنده ویژگی بالقوه فرار ایمنی است.»نگرانیهای گستردهای در مورد ظهور جهشهای جدید ویروس وجود دارد زیرا نرخ عفونت در سطح جهانی در حال افزایش است و نوع بسیار قابل انتقال دلتا به ویژه در میان افراد واکسینهنشده و در مناطقی که اقدامات ضدویروس کاهش یافته رو به رشد است.
آفتاب یزد: نمک روی زخم مردم نپاشید
آفتاب یزد در گزارش دیگری به از تعریف و تمجیدهای بهرام عین اللهی وزیر بهداشت دولت سیزدهم از سعید نمکی همتای پیشین او در دولت گذشته پرداخته و از آن به شدت انتقاد کرده است. این روزنامه با انتخاب تیتر « نمک روی زخم مردم نپاشید» در روی جلد خود نوشته: در طول این یک سال و خوردهای از حضور کرونا در کشورمان، شاهد پیکهای متعددی از این بیماری بوده و هستیم. پیکهایی که با گرفتن جان انسانهای بیشمار هربار قویتر از بار قبلی خود ظاهر میشود و کمبودهای حوزه بهداشت و درمان را بیش از پیش نمایان میکند. حوزهای که تا همین چند وقت پیش سکان آن دست سعید نمکی بود. او به عنوان وزیر بهداشت در این مدت نتوانست آنطور که باید مدیریت قوی و قطعی در خصوص مهار و کنترل این بیماری داشته باشد یا حداقل شرایط بیمارستانها را برای مردم و کادر درمان به گونهای رقم بزند که مانند حالا با کمبود تختهای بیمارستانی آنهم در شرایطی که با خیل عظیمی از بیماران کرونایی روبه رو هستیم، مواجه نشویم. به همین خاطر هم است که در مدت زمانی که سعید نمکی وزیر بهداشت بود نوک پیکان انتقادها به سمت او بود. حال سعید نمکی جای خود را به بهرام عین اللهی داده است اما عین اللهی هم گویا کم کاریهای سعید نمکی در حوزه بهداشت و درمان که نتیجه آن چیزی جز آمار بالای مرگ و میر کرونا نبوده، فراموش کرده که به تقدیر و تمجید از او پرداخته است.
ورود ۴۰ میلیون دوز واکسن تا آخر شهریور
روزنامه اطلاعات با انعکاس سخنان وزیر بهداشت از واردات ۴۰ میلیون دوز واکسن کرونا تا انتهای ماه جاری خبر داده است.
این روزنامه از قول بهرام عین اللهی می نویسد: طی این هفته ۱۹ میلیون دز و تا آخر شهریورماه هم ۴۰ میلیون دز واکسن کرونا وارد میشود ، باید همه مردم، مساجد، حسینیهها پای کار بیایند تا روند واکسیناسیون شتاب بگیرد چرا که خود واکسیناسیون کار سادهای است و میتوانیم آن را به سرانجام برسانیم.
رکورد واردات واکسن شکسته شد
روزنامه خراسان از صفحه اول خود از شکسته شدن رکورد واردات در کشور خبر داده است و می نویسد: همزمان با واردات ۵ میلیون دوز واکسن در یک روز، پازل اخبار خوش واکسنی کاملتر و رکورد واردات واکسن شکسته شد. این خبر حاکی است، با اعلام معاون گمرک عصر دیروز محموله ۵ میلیون دوز واکسن در فرودگاه امام خمینی(ره) بر زمین نشست و مستقیم تحویل وزارت بهداشت شد. عیناللهی وزیر بهداشت هم دیروز گفت: ورود واکسن به کشور سرعت گرفته است و امیدواریم تا دهه فجر همه مردم در مقابل ویروس کرونا واکسینه شوند.
رایزنی وزیر خارجه درباره واکسن
روزنامه ایران در تیتر اول خود از رایزنی بهرام امیرعبدالهیان وزیر خارجه دولت سیزدهم درباره واردات واکسن و مذاکرات با همتایان فرانسوی، آلمانی و چینی او خبر داده است. روزنامه دولت نوشته: رئیس دستگاه دیپلماسی کشور با اشاره به تماس تبریک وزرای خارجه آلمان، فرانسه و اتریش در توئیتی نوشت: «در تماس تبریک وزرای خارجه آلمان، فرانسه و اتریش در خصوص سیاست خارجی متوازن و تنظیم روابط با اتحادیه اروپا، ارسال واکسن، افغانستان، منطقه و برجام بحث شد. تأکید کردم که مذاکرات وین باید منافع و حقوق ایران را تأمین کند. رفتار غیرمسئولانه و بیعملی اتحادیه اروپا باید پایان یابد.»
این روزنامه ادامه می دهد: همکاری ایران و اروپا پیرامون ارسال واکسن کرونا به کشورمان یکی دیگر از محورهای گفتوگوی امیرعبداللهیان با همتایان خارجیاش بود. وزیر امور خارجه آلمان در گفتوگو با وزیر امور خارجه کشورمان آمادگی کشورش را برای انجام همه اقدامات به منظور ارسال واکسن «بایون تک» به مقصد کشورمان اعلام کرد. امیرعبداللهیان نیز در این گفتوگوی تلفنی از آلمان خواست برای نهایی کردن مذاکرات انجام شده برای ارسال واکسن بایون تک اقدام کند. وزیر امور خارجه کشورمان دورویی امریکاییها را که حتی در ارسال کالاهای دارویی و حیاتی مانند واکسن تولیدی در آلمان نیز موانع تحریمی ایجاد کردهاند، مورد انتقاد قرار داد. وزیر امور خارجه اتریش نیز برای ارتقای همکاریها و همچنین اهدای یک میلیون دوز واکسن طی دو هفته آتی را اعلام و از کمک جمهوری اسلامی ایران در زمینه انتقال اتباع اتریشی از افغانستان تشکر و قدردانی کرد. امیرعبداللهیان نیز در این گفتوگوی تلفنی بر همکاریهای اقتصادی و تجاری بویژه در حوزههای صنعت، کشاورزی، علم و فناوری و همچنین اعلام آمادگی بر همکاری بیشتر در حوزه واکسن تأکید کرد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید