چه افرادی در معرض ابتلا به قارچ سیاه هستند؟ مدیر گروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با ایسنا علوم پزشکی تهران
ایسنا علوم پزشکی تهران – مدیر گروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید براینکه بیماران دیابتی در صورت ابتلا به ویروس کرونا بیشتر در معرض ابتلا به قارچ سیاه هستند، گفت: در صورتی که افراد احساس گرفتگی بینی، درد در صورت کنند و احساس تورم در چشم داشته باشند باید سریع به مراکز […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – مدیر گروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید براینکه بیماران دیابتی در صورت ابتلا به ویروس کرونا بیشتر در معرض ابتلا به قارچ سیاه هستند، گفت: در صورتی که افراد احساس گرفتگی بینی، درد در صورت کنند و احساس تورم در چشم داشته باشند باید سریع به مراکز درمانی مراجعه کنند.
دکتر مهرناز رسولی نژاد در گفت و گو با ایسنا علوم پزشکی تهران، ضمن بیان این مطلب به تشریح جزئیات بیماری قارچ سیاه پرداخت و اظهار کرد: قارچ سیاه یا موکور بیماری که ایجاد میکند به اسم موکورمایکوزیس هست این قارچ در طبیعت بیشتر روی گیاهان، شاخه درختان و چیزهایی که پوسیده هستند دیده می شود و یک نوع قارچ فرصت طلبی است و در افرادی که نقص ایمنی داشته باشند دیده میشود.
وی در ادامه تصریح کرد: قارچ سیاه در انسان بیشتر در افرادی که بیماری دیابت دارند بخصوص افراد دیابتی که قند خون خود را کنترل نمی کنند به شکل های مختلف فعال می شود.
این متخصص عفونی تاکید کرد: یکی از فرمهای ابتلاء به بیماری قارچ سیاه این است که بینی، سینوس های صورت و سینوس های مغز را درگیر می کند در نتیجه به آن فرم مغزی یا فرم دماغی قارچ سیاه گفته میشود این علایم در بیماران دیابتی بسیار شایع تر از سایر انواع ابتلا به قارچ سیاه است.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: علاوه بر موارد فوق قارچ سیاه می تواند ریه، دستگاه گوارش، پوست و سایر اجزای بدن را درگیر کند و خاصیت آن این است که چون حالت تهاجم عروقی دارد به رگ های بدن حمله می کند. بنابراین گسترش این بیماری در بدن انسان بسیار سریع اتفاق میافتد و می تواند موجب مرگ افراد شود.
مدیر گروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: به دلیل اینکه تعداد زیادی از بیماران ویروس کرونا افراد دیابتی هستند و ریه این افراد به ویروس درگیری شدید پیدا می کند در نتیجه مجبور هستیم داروهای نظیر دگزامتازون تزریق کنیم به همین جهت گاهی برای اینکه این افراد زنده بمانند و التهاب ریه آنها کاهش و به حالت عادی برگردد در نتیجه ما داروهای مقابله با التهاب ریه را بیشتر از حد معمول تزریق خواهیم کرد.
وی افزود: به هر حال مصرف داروی کورتیکو استروئید مانند هر داروی دیگر یکسری فواید و یکسری عوارض دارد و طبیعتا تعداد افرادی که با این دارو سلامتیشان حفظ شده و جلو مرگشان گرفته میشود، به مراتب بیش از تعداد افرادی است که این عارضه در آنها رخ میدهد و ما نباید به دلیل رخ دادن تک گیر این عارضه، افراد نیازمند به کورتون را از این دارو محروم کنیم.
دکتر رسولی نژاد یادآور شد: در اغلب موارد دیابت بیماران کرونایی از کنترل خارج می شود و ما مجبور هستیم به بیماران انسولین بیشتری تزریق کنیم و رعایت های بیشتری به خاطر دیابت آنها داشته باشیم به همین جهت وضعیت دیابتی و ابتلا به ویروس کرونا موجب ضعف شدید بیماران می شود در نتیجه آنها دچار لاغری شدید شده و حتی در گاهی موارد ۱۵ تا ۲۰ کیلو وزن از دست میدهند، این موارد باعث می شود بیماری قارچ سیاه در بدن آنها فعال و دچار قارچ سیاه می گویند.
به گفته وی، برای درمان بیماران مبتلا به نوع شدید کرونا که در ICUها بستری میشوند یا اکسیژن خون بسیار پایینی دارند و دچار تنگی نفس میشوند، یک سری داروها استفاده میشود که برای نجات جان بیمار است. استفاده از این داروها، ریسک ابتلا به عفونتهای قارچی را در بیمار بیشتر میکند بنابراین خود کرونا موجب بروز قارچ سیاه نمیشود.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: بنابراین علت بیماری قارچ سیاه، کووید ۱۹ نیست، بلکه علت بروز آن ضعف سیستم ایمنی است و همیشه هم به صورت تکگیر وجود داشته است. باید توجه کرد که قارچ سیاه، بیماری واگیردار نیست، عامل آن در محیط وجود دارد و وارد بدن ما هم میشود، منتها کسانیکه سیستم ایمنیشان مشکلی نداشته باشد، این عامل برایشان بیماریزا نیست. بنابراین ربط این بیماری به کرونا به مصرف داروی کورتیکو استروئید بازمیگردد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص علت نام گذاری بیماری قارچ سیاه نیز تاکید کرد: چون این بیماری به رگ های بدن حمله و رگ های چشم، مغز و قلب را درگیر میکند و باعث انسداد رگهای بدن می شود در نتیجه خون رسانی به آن منطقه متوقف و سلول های آن منطقه می میرند و سیاه رنگ می شوند که به آن قارچ سیاه گفته میشود.
وی با بیان اینکه قارچ سیاه یک بیماری شناخته شده ای است، اظهار کرد: ما همواره این بیماری را داشتیم اما در شرایط شیوع کرونا ویروس، قارچ سیاه شیوع بیشتری پیدا کرده است .
مدیر گروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه بیماری قارچ سیاه قابل درمان است، گفت: به شرطی که بیمار مبتلا به این قارچ به زودی مراجعه کنند میتوانیم آن را درمان کنیم. در واقع پس از ابتلا بیمار به قارچ سیاه بیماری را سریع به اتاق عمل منتقل می کنیم را مراجعه کنیم و وقتی بیمار مراجعه میکنند اگر به این بیماری مبتلا باشند سری به اتاق عمل برده و داروی ضد قارچ سیاه می دهیم و گاهی می توانیم با تزریق دزهای بیشتری از داروهای ضد قارچ به بیمار نتیجه بهتری گرفت.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص علایم بیماری قارچ سیاه نیز اظهار کرد: در صورتی که افراد احساس گرفتگی بینی، درد در صورت کنند و احساس تورم در چشم داشته باشند باید سریع به مراکز درمانی مراجعه کنند به خصوص کسانی که دیابت دارند هر مسئلهای که پیدا میکنند باید سریع مرکز درمانی مراجعه کنند تا در صورت ابتلا به قارچ سیاه درمان شوند.
این متخصص عفونی در خصوص میزان کشندگی این قارچ نیز تاکید کرد: میزان کشندگی این ویروس بستگی به زمان مراجعه بیمار به مراکز درمانی دارد اگر بیمار زود به مراکز درمانی مراجعه کند و تحت عمل قرار بگیرد، نتیجه درمان بهتر خواهد شد.علت اینکه اخیراً قارچ سیاه بیشتر مطرح میشود به این دلیل است که تعداد بیماران مبتلا به کرونا ویروس بیشتر شده است.
انتهای پیام
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید