در بهشت زهرا چه خبر است؟/ از گزارش میدانی روزنامه اعتماد تا انعکاس آمار مدیرعامل بهشت زهرا درباره قربانیان کرونا
حتی پس از اضافه شدن سه روز تعطیلی به تعطیلات آخر هفته گذشته و شش روز تعطیلی در کشور، آمار قربانیان کرونا کاهش پیدا نکرد. روزنامه های صبح امروز ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ در تهران به انعکاس وضعیت قربانیان کرونا در تهران پرداخته اند. در ادامه به عناوین روزنامه های پایتخت می پردازیم. گزارش میدانی روزنامه […]
حتی پس از اضافه شدن سه روز تعطیلی به تعطیلات آخر هفته گذشته و شش روز تعطیلی در کشور، آمار قربانیان کرونا کاهش پیدا نکرد. روزنامه های صبح امروز ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ در تهران به انعکاس وضعیت قربانیان کرونا در تهران پرداخته اند. در ادامه به عناوین روزنامه های پایتخت می پردازیم.
گزارش میدانی روزنامه اعتماد از روز گذشته بهشت زهرا
«در نوبت مرگ» تیتر اول روزنامه اعتماد امروز ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ است. بنفشه سام گیس خبرنگار روزنامه اعتماد در گزارشی میدانی به شلوغی آرامستان بهشت زهرا در اثر مرگ و میر قربانیان کرونا پرداخته است. در بخشی از گزارش این خبرنگار آمده: دیروز، ۳۰ مرداد: ۱۸۳ میت کرونایی در غسالخانه بهشتزهرا کفنپوش شدند؛ ۱۰۲ مرد، ۸۱ زن. در این ۱۹ ماه، از کل مرگهای کرونایی کشور، ۴۰ درصد سهم شهر تهران بوده. دهها غسال و خاکسپار و راننده آمبولانس انتقال متوفی از بیمارستانها و خانههای شهر تهران، ۱۹ ماه است که در دو و سه نوبت کار میکنند تا خودشان را با ورق خوردنهای تقویم مرگ وفق دهند. ۱۹ ماه است که ۱۵ آمبولانس درونشهری بهشتزهرا، با ظرفیت تکمیل حرکت میکنند؛ در هر نوبت اعزام روزانه به بیمارستانها یا خانهها، به جای انتقال یک جنازه، ۵ جنازه به بهشتزهرا میرسانند. ۱۹ ماه است غسالهای بهشتزهرا، بدون مرخصی کار میکنند؛ هر روز ۳ نوبت، تا غروب آفتاب. ۱۹ ماه است خاکسپارهای بهشتزهرا، بدون مرخصی کار میکنند؛ هر روز در دو نوبت، تا غروب آفتاب.
مردی که در واحد سنگبری بهشتزهرا کار میکند، دفتر آمار سال ۱۳۹۷ و ۱۴۰۰ را رج میزند: «اول مرداد ۹۷، ۳۵ سنگ موقت نصب کردیم. ۱۷ مرداد ۹۷، ۲۵ سنگ موقت نصب کردیم. اول فروردین امسال، ۱۱۹ سنگ موقت نصب کردیم. ۲۸ مرداد امسال، ۱۴۶ سنگ موقت نصب کردیم.»
ظرفیت دفن اموات در بهشتزهرا، دو سال دیگر تکمیل میشود.
اگر مرگ، یک موجود زنده بود، میشد نوشت «کسب و کار پررونق مرگ.»
مرگ چیست؟ هویت است؟ لقب است؟ واکنش شیمیایی است؟ شیء است؟ جاندار؟ بیجان؟ چه رنگی است؟ خاکستری؟ نیلی؟ چه طعمی دارد؟ تلخ؟ شیرین؟
افزایش دو و نیم برابری فوتیها در تهران تهران در پیک پنجم کرونا
روزنامه کیهان نیز به انعکاس سخنان مدیرعامل بهشت زهرا پرداخته است. سعید خال گفته: در طول ۲۵ سال حضورم در بهشت زهرا شرایط فعلی بیسابقه بوده و حتی در دوران دفاع مقدس هم چنین شرایطی را شاهد نبودیم.
خال همچنین گفته: تصور نمیکردیم روزی متوفیان شهر تهران به عدد ۴۰۰ برسد، بهشت زهرا بر اساس آمار وزارت بهداشت ۴۰ درصد متوفیان کرونایی کل کشور را دارد در حقیقت سهم بهشت زهرا ۴۰ درصد و سهم سایر استانهای کشور ۶۰ درصد بوده است.
خال ادامه داد: در پیک پنجم شاهد تفاوت معناداری هستیم به شکلی که فوتیها ۲.۵ برابر افزایش داشته و عدد ۲۱۶ فوتی در روز را تجربه کردیم و ظرف ۱۸ ماه گذشته بهشت زهرا ۴۰ هزار نفر را پذیرش کرده است.
به گفته وی، در پیک پنجم فشار مضاعفی بر روی پرسنل بهشت زهرا وارد شده به شکلی که بچههای ما به صورت سه شیفت مشغول کار هستند و روزهای سختی را سپری میکنند؛ اما قطعا عهد بستهاند که کنار شهروندان خود بمانند و همه تلاششان را برای خدمت به مردم به کار بستهاند.
هجوم دلتا کرونا به مراکز شلوغ واکسیناسیون
گزارش میدانی مهسا قوی قلب خبرنگار روزنامه ایران نیز با عنوان «هجوم دلتا کرونا به مراکز شلوغ واکسیناسیون» به صفهای کیلومتری پشت درهای مراکز واکسیناسیون می پردازد.
این روزنامه نگار می نویسد: واکسیناسیون هم شدت پیدا کرده و پایگاههای تزریق واکسن در سراسر کشور افزایش یافتهاند، حالا دوز دومیها هم کمکم در حال دریافت واکسن هستند، این برنامه در حالی انجام میشود که برخی مراکز واکسیناسیون تجمیعی به دلیل نبود مدیریت و برنامهریزی درست و منطقی با چنان ازدحامی روبهرو میشوند که خود به محلی برای انتشار ویروس کرونا تبدیل میشوند. به تازگی با اعلام نوبت رانندگان تپسی و اسنپ و مراجعه آنها به یک مجتمع تجاری بزرگ در غرب تهران و حضورشان در صفهای عریض و طویل و طولانی، سایه ابتلاء و بیماری را میتوان به چشم دید. مردمی که برای فرار از بیماری هجوم آورده بودند، صفی کیلومتری برای تزریق واکسن ایجاد کردند که خود به گردابی برای شیوع بیماری کووید۱۹ تبدیل شد. در میان افراد سالمند یا جوانانی که بیماریهای زمینهای دارند، حالا افراد جوانتر که رانندگان اسنپ و تپسی نیز هستند، به چشم میخورند.
روزنامه دولت در بخش دیگری از این گزارش می نویسد: متأسفانه یکی از دلایل شلوغی صفهای واکسن در این مراکز مراجعه افرادی است که برای دریافت دوز دوم واکسن حضور دارند و از آنجایی که انتخاب دیگری برای تزریق در سایر مراکز ندارند، مجبورند با وجود کهولت سن در صفهای طولانی منتظر بمانند.
در انتهای این گزارش آمده است: در ساعات پایانی عصر و با امتناع از تزریق واکسن به رانندگان اسنپ و تپسی، کم کم از ازدحام جمعیت کم شده اما هنوز به حدی شلوغ است که بتوان ترس از انتقال و شیوع بیشتر بیماری را داشت، البته همه مراکز تزریق واکسن چنین مشکلاتی ندارند و در خیلی از مراکز، میتوان در کمتر از نیم ساعت واکسن گرفت، با این همه حتی یک مرکز شلوغ و با ازدحام بالا میتواند جان خیلی از شهروندان را با خطرات جدی ناشی از ابتلا به بیماری تهدید کند و سبب انتشار و پراکندگی بیشتر کرونا شود. قطعاً با مدیریت و رصد مراکز در اعلام نوبتها میتوان در بازه زمانی کوتاهی این مشکل را برطرف کرد.
دوز سوم واکسن
روزنامه آسیا در تیتر اول خود به انعکاس سخنان نادر توکلی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در ارتباط با تزریق دوز سوم واکسن کرونا پرداخته است.
این روزنامه به نقل از این مقام مسئول می نویسد: تزریق دوز سوم واکسن در دستور کار قرار گرفته است. ۶ ماه پس از دریافت هر دو دوز واکسن؛ تزریق دوز سوم یا دوز یادآور در دستور کار است و ابتدا کادر درمان که اسفند واکسینه شدند دوز سوم را دریافت میکنند.
نادر توکلی افزود: با توجه به مسائل کنونی و لجستیکی که ایجاد شده و تسریعی که در واکسیناسیون به وجود آمده واکسیناسیون دز سوم چیز دور از ذهنی نیست، مثلا کادر درمان که اسفند سال گذشته واکسن زدند و اکنون شش ماه از آن میگذرد در شهریورماه و مهرماه شروع به تزریق دُز سوم واکسن برای آنها میشود و به مرور افرادی که واکسن دریافت میکنند قاعدتا شش ماه بعد دز سوم برایشان تزریق میشود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید