قصد ما افزایش ظرفیت دستیاری در رشتههای مورد نیاز کشور بود اما با ورود مجلس، به این هدف نرسیدیم
مساله ظرفیت آزمون دستیاری پزشکی همچنان نقل محافل رسمی و غیررسمی از وزارت بهداشت تا مجلس شورای اسلامی است و هر لحظه اظهارنظر جدیدی در این خصوص منتشر میشود. به منظور آگاهی از آخرین تصمیمات اخذ شده در این زمینه سایت پزشکان و قانون به سراغ رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی رفته و نظرات وی […]
مساله ظرفیت آزمون دستیاری پزشکی همچنان نقل محافل رسمی و غیررسمی از وزارت بهداشت تا مجلس شورای اسلامی است و هر لحظه اظهارنظر جدیدی در این خصوص منتشر میشود. به منظور آگاهی از آخرین تصمیمات اخذ شده در این زمینه سایت پزشکان و قانون به سراغ رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی رفته و نظرات وی را جویا شده است. «» معتقد است که نیاز ما به برخی رشتههای دستیاری زیاد و در این رشتهها به دنبال افزایش ظرفیت برای جبران کمبود بودیم، اما ورود مجلس شورای اسلامی به این قضیه، مانع از دستیابی ما به این هدف شد.
آقای دکتر در چند روز اخیر جلسات متعددی درخصوص ظرفیت پذیرش آزمون دستیاری برگزار و اخبار ضدونقیضی نسبت به کاهش ظرفیت یا بازگشت آن به حالت قبلی منتشر شد. نتیجه نهایی چه شد؟
ظرفیتهای دستیاری براساس سند آمایش سرزمین و طبق نیازهای آموزشی کشور و همچنین با هدف حفظ کیفیت آموزش، ازسوی شورای گسترش تعیین میشود. تقریبا ۲ تا ۳ سال روی تدوین این سند آمایش و همچنین روی تدوین سند توسعه متوازن دانشگاهها زحمت کشیده شده و اسناد توسعه متوازن توسط دانشگاهها امضا شده است و آن اتفاقی هم که امسال در ظرفیتها رخ داد، براساس سند آمایش بود. با این دید که ما در حوزههایی که نیاز به دستیار داریم، در آن حوزهها و رشتهها، ظرفیت افزایش یافته و دستیار بیشتری پذیرش شود و در حوزههایی که از سالهای قبل و به تدریج نیاز ما تا حدودی کامل شده بود، در آن حوزهها دستیار کمتری جذب شود.
اتفاقی که در سال گذشته رخ داد این بود که ظرفیتها در خیلی از رشتهها مثل رشته بیهوشی، اطفال و طب اورژانس خالی ماند. لذا امسال قرار بود در این رشتهها ظرفیت بیشتری گرفته شود و در مقابل در سایر رشتههایی که مشکل زیادی در آنها نداشتیم، شاهد کاهش ظرفیت باشیم، اما با ورود مجلس شورای اسلامی به این ماجرا و فشاری که مجلس آورد، فکر میکنم که در نهایت این برنامه محقق نشد و ظرفیتها به حالت قبلی خود بازگشت.
یعنی قطعا به حالت قبلی برگشته یا هنوز در حد احتمالات است؟
کسانی که از مدتها قبل هم به دنبال افزایش ظرفیت بودهاند، با توجه به شرایط فعلی کشور و پاندمی کرونا معتقد هستند فشار مضاعفی روی کادر درمان و مخصوصا دستیاران وجود دارد، آیا این کاهش ظرفیت منطبق بر نیاز صورت گرفت؟
فشار روی رزیدنتهای کدام رشتهها وجود دارد؟ آیا فشار روی رزیدنتهای پوست، رادیولوژی، پاتولوژی، چشم و سایر رشتههای لوکس است؟ یا فشار روی رزیدنت اورژانس، عفونی و طب داخلی است؟ ما در این رشتهها کمبود نیرو و در همین رشتهها هم افزایش ظرفیت داریم. اما وقتی که دوستان ورود میکنند و ظرفیتها در همه رشتهها افزایش پیدا میکند، دیگر میلی برای ورود به رشتههایی مثل داخلی، طب اورژانس و عفونی که بسیار سخت هستند، باقی نمیماند. وقتی ظرفیت در رشتههایی مثل رادیولوژی و پوست وجود دارد و افزایش پیدا میکند، پزشکان هم به همان رشتهها تمایل پیدا میکنند. همین اتفاقی که در سال پیش افتاد. سال گذشته نیز خیلی از رشتههایی که مورد نیاز ما بود، خالی ماند. امسال میخواستیم این قضیه حل شود که با دخالت دوستان، ظرفیت سایر رشتهها هم افزایش پیدا کرد و امسال هم احتمالا همین مشکل را خواهیم داشت.
آیا دفترچه جدید هم میآید؟
بله. هماکنون در سایت قرار گرفته است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید