روزنامه شرق: مرگ پنج بیمار مبتلا به کرونا به خاطر ترخیص زودهنگام پیش پای سعید نمکی
انتخابات نظام پزشکی، قدرت بالای سرایت گونه دلتا ویروس کرونا، ادامه حواشی حضور سعید نمکی در سیستان و بلوچستان بخشی و تبدیل نشدن جزایر ایران به قطب گردشگری واکسیناسیون موضوعاتی هستند که روزنامه های صبح امروز تهران به آن پرداخته اند. در ادامه نگاهی به این روزنامه ها خواهیم انداخت. ۹۰ درصد جامعه پزشکی یک […]
انتخابات نظام پزشکی، قدرت بالای سرایت گونه دلتا ویروس کرونا، ادامه حواشی حضور سعید نمکی در سیستان و بلوچستان بخشی و تبدیل نشدن جزایر ایران به قطب گردشگری واکسیناسیون موضوعاتی هستند که روزنامه های صبح امروز تهران به آن پرداخته اند. در ادامه نگاهی به این روزنامه ها خواهیم انداخت.
۹۰ درصد جامعه پزشکی یک مقدار از خط فقر بالاتر هستند
روزنامه سپید به عنوان تنها روزنامه پزشکی کشور تیتر اول خود را به انتخابات سازمان نظام پزشکی اختصاص داده است. گزارش این روزنامه ضمن پرداختن به مطالبات جامعه پزشکان نگاهی به دوره پاندمی کرونا دارد. این روزنامه به نقل از حسین کرمانپور مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی کشور می نویسد: «رای در انتخابات نظام پزشکی، رای تحول است. بخشی از این تحول به تیم قبلی باز میگردد که توانسته سازمان را زنده نگه دارد و امیدواریم این روند در تیم بعدی تکرار شود. در سازمان نظام پزشکی اولویت اول پیش از پزشکان، سلامت مردم است، چون اگر به مردم نرسیم سازمان میخواهیم برای چه؟ در دوره کرونا سعی کردیم کنار مردم باشیم و خدمت کنیم. حضور جامعه پزشکی در انتخابات نشان داد این همراهی با مردم به جان پزشکان چسبیده است.»
کرمانپور تاکید کرد: «در دو سال گذشته جامعه پزشکی هم مانند سایر مشاغل تنها ضرر مالی نکرده است و خیلی از پزشکان مهاجرت کردند یا مطبهایشان را بستند، زیرا نمیصرفد کسی در جایی مطب بزند و پول ویزیت و پرداختی از بیمهها تنها کفاف اجاره همان مطب را بدهد. بنابراین مطبها بسته شده است. اولویت اصلی تیم جدید نظام پزشکی باید به گونهای باشد که از نظر صنفی باب تازهای برای اعضای نظام پزشکی باز کند. برخی از دور به خوش پوشی و … پزشکان نگاه میکنند و نمیدانند پشت این خوش پوشی چه خبر است. اگر پزشک خوب لباس نپوشد و تمیز نباشد، مردم بدبین میشود.»
وی افزود: «مردم تصور میکنند ۱۰۰ درصد جامعه پزشکی از ماما و دندانپزشک تا جراح و متخصص همه از نظر مالی در سطح بالایی هستند که اینگونه نیست. کل کسانی که وضعیت مالی خیلی خوبی دارند کمتر از ۱۰ درصد هستند و ۹۰ درصد جامعه پزشکی یک مقدار از خط فقر بالاتر هستند.»
همچنین محمدحسین شهبازی، رادیولوژیست فعال در تهران هم در گفتگو با سپید به انتظاراتش از تیم جدید سازمان نظام پزشکی میپردازد و میگوید: «واقعا برای اغلب فعالان جامعه پزشکی، خط و مشی سیاسی افراد پذیرفته شده در این انتخابات مهم نیست. ما فقط میخواهیم افرادی که انتخاب میشوند، فارغ از هرنگاه سیاسی و جناحی که دارند، دغدغههای جامعه پزشکی را درک کنند و برای حل این دغدغهها گام بردارند.»
او تاکید میکند: «وضعیت اقتصادی جامعه پزشکی در دوران کرونا، بسیار بدتر شد. بحران مالی در بسیاری از مراکز خصوصی وجود دارد و خیلی از همین مراکز تشخیصی و درمانی با زحمت به ادامه فعالیت میپردازند. انتظار داریم که تیم جدید نظام پزشکی برای حل مشکلات مالی اعضای جامعه پزشکی، گامهای محکم تری بردارد. اگر وضعیت اقتصادی مراکز درمانی بهتر شود، قطعا فرصتهای شغلی بیشتری نیز در اختیار جامعه پزشکی خواهد بود.»
مرگ ۷۷ کودک مبتلا به کرونا در بیمارستان مفید از آغاز پاندمی
در صفحه اول روزنامه اطلاعات نیز گزارشی هشدارآمیز نسبت به ابتلای کودکان به کووید ۱۹ به چشم می خورد. اطلاعات به نقل از رئیس بخش عفونی بیمارستان مفید تهران می نویسد: «کرونای دلتا نسبت به ویروس اصلی و همچنین ویروس آلفا (واریانت انگلیسی ویروس کرونا) چند ویژگی دارد؛ یکی از ویژگیهایش این است که سرعت انتقال آن بسیار بیشتر بوده و قدرت سرایتش ۶۰ درصد نسبت به ویروس آلفا بالاتر است.»
وی با بیان اینکه در ویروس دلتا دو جهش یا بیشتر اتفاق افتاده است، درباره علائم کرونای دلتا در کودکان اظهار کرد: «به طور کلی علائم ویروس کرونا شبیه به هم است، اما علائمی مانند حالت سرماخوردگی، گلودرد، اسهال، استفراغ، بدن درد و سردرد ممکن است در کودکان مبتلا به کرونای دلتا دیده شود. البته سرفه کمتر دیده شده است. با این حال اگر علائم شدت پیدا کند، میتواند ارگانهای دیگر را هم درگیر کند و حتی مسائل ریوی ایجاد کند و عوارض التهابی را بروز دهد.»
کریمی با بیان اینکه کرونا میتواند در کودکان هم منجر به بیماری شدید و حتی مرگ و میر شود، گفت: «در یکسال و نیم گذشته از زمان آغاز پاندمی کرونا ۷۷ مرگ در کودکان ناشی از کرونا در بیمارستان مفید داشتیم که البته ۹۲ درصد آنها یک بیماری زمینهای داشتند، اما هشت درصدشان بیماری زمینهای نداشتهاند.»
بازدید نمایشی آقای وزیر
با وجود آغاز هفته جدید اما حواشی سفر هفته گذشته سعید نمکی وزیر بهداشت به استان سیستان و بلوچستان همچنان ادامه دارد. روزنامه شرق گزارشی با تیتر بازدید نمایشی آقای وزیر به قلم شهرزاد همتی منتشر کرده است. این روزنامه در گزارشی با عنوان بازدید نمایشی آقای وزیر می نویسد: آنچه هفته گذشته اهالی سیستانوبلوچستان را غمگین کرد، ماجرای خروج اجباری بیماران از بیمارستانهای استان بود تا حین ورود و بازدید سعید نمکی از بیمارستانها مسجل شود که پربودن بیمارستانها شایعهای بیشتر نیست و این سیاهنمایی است که دست و پای وزارت بهداشت را بسته است. هرچند بنا بر گزارشهای غیررسمی پس از ترخیص اجباری بیماران مبتلا به کرونا از بیمارستانهای محل بازدید نمکی پنج نفر جانشان را از دست دادهاند؛ اما خانوادهها به دلیل تهدیدها و ترس از ثبت شکایت دولتی حاضر به گفتوگو نشدند. تلاش خبرنگار «شرق» تنها منجر به گفتوگو با خانواده دو نفر از ترخیصشدگان اجباری بود که یکی از آنها از دست رفته و یکی دیگر شرایط مساعدی ندارد و در خانه بستری است. خانواده بیمار بستری در خانه پس از مصاحبه، به دلیل تهدید به شکایت از سوی حراست بیمارستان… درخواست حذف مصاحبه را کردند.
ایران بارانزهی، ۴۶ساله یکی از فوتیهای ترخیص اجباری در راستای بازدید وزیر بهداشت از بیمارستان رازی سراوان است. برادر او در گفتوگو با «شرق»، به شرح جزئیات ترخیص خواهرش پرداخته و گفت: «خواهر من ۴۶ سال داشت و از حدود دو هفته پیش علائم جزئی بیماری در او مشاهده شد. دو روز بعد از مشخصشدن علائم به پزشک عمومی اورژانس بیمارستان رازی مراجعه کردیم و پزشک با دارو و آمپول خواهرم را به خانه فرستاد. بعد از دو روز حال خواهرم بهتر نشد و ما نمیدانستیم کرونا دارد. وقتی خواهرم نفستنگی گرفت، دوباره به بیمارستان رازی مراجعه کردیم و دکتر «ر» متخصص عفونی بیمارستان از خواهرم اسکن ریه گرفت و مشخص شد ۸۵ درصد ریه او درگیر است و باید بستری شود. وقتی دستور بستری را به پرستار دادیم، پرستار گفت جا نیست و دو نفر دیگر قبل از شما منتظر خالیشدن تخت هستند، وقتی وضعیت خواهرم را دیدند برایش یک تخت خالی در نظر گفتند. تخت در یک اتاق ششمتری بود که دو مریض به جز خواهرم هم در آن بستری بودند.
بارانزهی گفت:«کمکم زمزمه آمدن وزیر به بیمارستان راه افتاد و سه روز از آمدن ما به بیمارستان گذشته بود که وضعیت بیمارستان تغییر کرد. پرستاران گفتند که باید بیماران کرونایی را جابهجا کنیم. در اتاق ششمتری ما سه مریض با سه همراه بودند و در اتاقهای کمی بزرگتر پنج، شش مریض به همین منوال بستری بودند، اما تا اسم آمدن وزیر آمد قرار شد بخش مریضها را عوض کنند. دیدیم مریضها جابهجا شدند و آنها را به بخشی بردند که تختها با پرده از هم تفکیک شده بودند. مریض ما حال مساعدی نداشت؛ اما روز دوشنبه ساعت ۱۰ صبح پرستارها به ما گفتند که مریضتان مرخص است و بروید کارهای ترخیصش را انجام دهید. ما کارهای اداری را انجام دادیم و پرستارها گفتند فقط در خانه برای مریضتان یک کپسول اکسیژن بگذارید. من پرسیدم مریض ما را چه کسی مرخص کرده و پرستار گفت دکتر «ص» رئیس بیمارستان دستور ترخیص داده.
بارانزهی با بیان اینکه در بیمارستان رازی سراوان حتی یک تخت خالی نبود و از ظرفیت بیمارستانهای دیگر استفاده نشد، میگوید: «همین باعث شد که بازدید وزیر از بیمارستان لغو شود، هرچند دیگر کار از کار گذشته بود و خواهر من از دست رفت و سه فرزندش یتیم شدند. رئیس بیمارستان که خودش خواهر من را ترخیص کرده بود، حتی حاضر نشد سر بالین بیمار حاضر شود و گفت خود دکتر او باید وضعیت بیمار را بررسی کند.»
چرا جزایر ایرانی میزبان واکسیناسیون نشدند؟
روزنامه همشهری گزارشی در ارتباط با واکسیناسیون جزایر ایرانی در منتشر کرده است. مریم سرخوش خبرنگار این روزنامه نوشته: چندماه پیش سرمایهگذاران جزیره کیش برای واردات واکسن اعلام آمادگی کردند تا این جزیره را به قطب گردشگری واکسن خاورمیانه تبدیل کنند اما وزیر بهداشت با این اقدام مخالفت کرده است. البته ماجرا تنها به کیش محدود نمیشود، در جزیره قشم، مسئولان خبر از اجرای طرحی برای واکسیناسیون توریستها و افراد محلی دادهاند، هرچند هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.
محسن قریب، دبیرکل انجمن سرمایهگذاران و کارآفرینان کیش جزئیات بیشتری درباره مخالفت وزارت بهداشت با واردات واکسن و واکسیناسیون در این جزیره بیان میکند و به همشهری میگوید: «پس از فراخوان رئیسجمهور در فروردین امسال مبنی بر دعوت بخش خصوصی برای واردات واکسن، ما هم در کیش این مسئله را پیگیری کردیم و مجوز گرفتیم. قرار شد یک میلیون دوز واکسن آسترازنکا وارد کنیم. هدف ما واکسیناسیون رایگان ساکنان جزیره و معرفی کیش بهعنوان شهر سالم بود. پس از آن هم تزریق رایگان واکسن به توریستها و گردشگران واکسن با هدف رونق گردشگری منطقه در دستور کار قرار داشت که قرار بود بهعنوان تورهای واکسن برگزار شود.»
او ادامه میدهد: «ما پیش از اتفاقاتی که هماکنون در ارمنستان در حال رخ دادن است، میخواستیم در جزیره این کار را انجام دهیم تا بدون خروج ارز از کشور، جذب گردشگر داشته باشیم، اما این اتفاق نیفتاد.» قریب، درباره منتفیشدن واردات واکسن از سوی این بخش هم میگوید: «وزارت بهداشت در ابتدا با کلیات این موضوع، موافقت کرد اما بعد از تکمیل پروفرمها برای تامین یک میلیون دوز واکسن آنها به ما اعلام کردند که باید کل محموله تحویل وزارتخانه شود و امکان استفاده از این واکسنها صرفا برای جزیره کیش میسر نیست. آنها گفتند واکسنهای وارداتی براساس سند ملی واکسیناسیون در سراسر کشور مصرف خواهد شد. این مسئله به نوعی برای ما نقض غرض بود؛ چراکه از ابتدا عنوان کرده بودیم این واکسنها با منابع مالی بخش خصوصی و برای جزیره کیش وارد شود و در غیراین صورت هدف ما برآورده نمیشود، به همین دلیل این طرح متوقف شد.»
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید