از سرعت گرفتن واکسیناسیون تا الگو گرفتن دختر اصفهانی از وزیر بهداشت
روزنامه های امروز تهران چهارشنبه ۲۳ تیرماه به سرعت گرفتن واکسیناسیون و ادبیات جنجال برانگیز وزیر بهداشت در استان سیستان و بلوچستان پرداخته اند. در ادامه مروری بر روزنامه های صبح امروز تهران خواهیم انداخت. واکسیناسیون سرعت گرفت روزنامه ایران در گزارشی از سرعت گرفتن واکسیناسیون در ایران خبر می دهد و می نویسد: تا […]
روزنامه های امروز تهران چهارشنبه ۲۳ تیرماه به سرعت گرفتن واکسیناسیون و ادبیات جنجال برانگیز وزیر بهداشت در استان سیستان و بلوچستان پرداخته اند. در ادامه مروری بر روزنامه های صبح امروز تهران خواهیم انداخت.
واکسیناسیون سرعت گرفت
روزنامه ایران در گزارشی از سرعت گرفتن واکسیناسیون در ایران خبر می دهد و می نویسد: تا ظهر دیروز تزریق روزانه واکسن کرونا در کشور از ۲۰۰ هزار دوز عبور کرد و تا شب گذشته رکورد جدیدی ثبت شد. مسئولان وزارت بهداشت در تلاشند تا دو روز آینده به روزی ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار دوز تزریق واکسن که پیشبینی کرده بودند، برسند. هفته آینده هم حدود ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار دوز واکسن وارد ایران میشود. فردا هم یک محموله واکسن وارد خواهد شد و در مجموع برآورد ستاد ملی مقابله با کرونا این است که در این هفته و هفته آینده ۷ میلیون دوز واکسن وارد خواهد شد. علاوه بر آن از هفته اول مردادماه هر هفته یک میلیون دوز واکسن کوو ایران برکت به وزارت بهداشت تحویل خواهد شد.
روزنامه دولت در گزارش دیگری به قلم فریبا خان احمدی و حمیده امینی فر مینویسد: تهران از قبل هم شلوغتر شده است. همه جا باز است، همه محدودیتها روی کاغذ ماندهاند و محدودیتی را از سوی صاحبان مشاغل و اصناف و مردم در عمل به پروتکلهای بهداشتی نمیبینیم. همزمان با عادی انگاریهای گسترده آمار مبتلایان به ویروس کرونا با سویه غالب یعنی دلتای هندی روز به روز رکورد شکنی میکند. از آن طرف اگرچه با واردات واکسن تنها در ۲۴ ساعت منتهی به روز گذشته ۲۱۴ هزار و ۱۱۱ دوز تزریق انجام شده است اما در عوض روند مبتلایان نیز بیش از پیش پیشروی میکند. در شبانه روز گذشته ۲۲ هزار و ۷۵۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد. آمار بیماران بدحال نیز از دیروز برای چهاردهمین روز متوالی افزایش پیدا کرده و تنها در این دو هفته ۶۹۰نفر به فهرست بیماران بدحال اضافه شده این در حالی است که با این روند افزایشی به طور میانگین در هفته جاری روزانه ۹۰ نفر بر شمار بیماران بدحال افزوده شده است.
مقایسه ادبیات وزیر و هلیا دختر اصفهانی
روزنامه آفتاب یزد در گزارشی ادبیات وزیر بهداشت در استان سیستان و بلوچستان را با قمه کشی دختر اصفهانی به نام هلیا مقایسه کرده است. امان الله قرائی مقدم جامعه شناس در این گزارش به آفتاب یزد گفته: «نسل جوان از لحاظ جامعه شناختی از گروه مرجع یعنی مسئولین الگوبرداری میکنند و رفتار گروه مرجع در ذهن جامعه میماند. گروه مرجع از لحاظ تربیتی و پرورشی در جامعه نقش بسزایی دارند. زمانی که یک وزیر کارهای نامتعارف و نامناسب انجام میدهد باعث میشود رفتارش برای افراد یک جامعه به الگو تبدیل شود.به همین دلیل جوان زمانی که تقلید میکند تحت القائات اینگونه افراد قرار میگیرد. البته به طور کلی در ریشه فرهنگی ما استفاده از این نوع کلمات نابجا بسیار دیده میشود.جامعه از دو دسته نخبگان و عوام تشکیل شده است. برگزیدگان مهم و تاثیرگذار هستند. وزیر بهداشت جزو گروه نخبه و الگوی جامعه است زمانی که حرف نادرستی از جانب ایشان زده میشود تاثیر بسیار مخربی بر رفتار جامعه دارد و روح و روان جامعه را آزرده میکند.در نتیجه به نظر من هرچه مقام و منزلت شغلی و جایگاهی فرد در جامعه بالاتر باشد تاثیر رفتار آنان بر جامعه
بیشتر است.»
این روزنامه در ادامه می نویسد: چندی است که قمه کشی دختر اصفهانی تعجب بسیاری را برانگیخته است. اما رفتار ناپسند وزیر بهداشت تا حدودی میتواند پاسخ چرایی رفتار این نوجوان باشد. زمانی که وزیر بهداشت یک کشور با سابقه چند دهه در یک نشست خبری نمیتواند خشم خود را کنترل کند و از هر لفظی برای تخلیه آن استفاده میکند میتوان از نوجوانی در همین جامعه انتظار داشت که در پارک بر همسالان خود قمه بکشد. متاسفانه نسل امروز بدون الگوی مناسب رها شده است و دیگر نمیتوان از آنها رفتار مناسب را مطالبه کرد زیرا الگوهای نامناسبی در مقابلشان وجود دارد الگویی مانند جناب نمکی، وزیر بهداشت.
روزنامه جوان: چهار برابر شدن واکسن کرونا در ۲۴ ساعت
روزنامه جوان هم گزارشی درباره چهار برابر شدن رقم واکسیناسیون در طی ۲۴ ساعت گذشته نوشته است.
این گزارش همچنین به اولتیماتوم سازمان غذا و دارو به بخش خصوصی برای واردات واکسن کرونا پرداخته و می نویسد: بخش خصوصی در حالی که پیش از این، ادعای توانمندی برای واردات واکسن کرونا را داشت و بنا بود ۶ میلیون دوز واکسن وارد کند، پس از رایگانشدن واکسیناسیون، به طور کامل از این ماجرا پایش را پس کشید و تاکنون حتی یک دوز واکسن از سوی بخش خصوصی وارد کشور نشدهاست، آن هم در شرایطی که مجوز واردات واکسن کرونا برای دستکم ۳۹ شرکت خصوصی صادر شدهاست. این تعلل و پا پس کشیدنهای بخش خصوصی موجب شدهاست تا محمدرضا شانه ساز، رئیس سازمان غذا و دارو در نامهای به شرکتهای متقاضی واردات واکسن کووید ۱۹، برای معرفینامههای تأمین واکسن کووید ۱۹ مهلتی ۶۰ روزه تعیین کند.
در این نامه آمدهاست: «پیرو مصوبه ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا پیرامون امکان استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و با توجه به تعدد معرفینامههای صادره که با هدف تسهیل و تسریع در واردات انواع واکسنهای معتبر کووید ۱۹ صورت گرفته و با عنایت به اینکه پس از سپری شدن بیش از سه ماه از آغاز صدور این معرفینامهها هنوز هیچ وارداتی توسط شرکتهای مذکور به نتیجه نرسیدهاست و از آنجایی که حسب اعلام نمایندگیهای کشورمان متأسفانه مذاکرات تعدادی از این شرکتها بدون هیچ دستاورد منطقی، تنها موجب افزایش قیمت منابع در دسترس قبلی گردیدهاست، بدینوسیله اعلام میدارد پیرو مکاتبات قبلی انجام شده جداگانه با شرکتهای مذکور، کلیه معرفینامههای صادره که از تاریخ صدور را آن بیش از ۶۰ روز سپری شدهاست از درجه اعتبار ساقط میگردند. مجدداً تأکید میگردد با توجه به برنامهریزیهای صورت گرفته در خصوص افزایش تولید داخل، از این به بعد کلیه معرفینامهها صرفاً ۶۰ روز اعتبار داشته و پس از آن به طور خودکار از درجه اعتبار ساقط میگردد.»
روزنامه خراسان در گزارشی با عنوان «جنجال اظهارات غیربهداشتی » به حواشی پیش آمده سعید نمکی وزیر بهداشت در سفر او به سیستان و بلوچستان پرداخته است. به نوشته این روزنامه یک کاربر می نویسد: یعنی واقعا استیضاح نمی شه با این حرف زدن؟ کاربر دیگری نوشت:وزیر بااین ادبیاتش روی جهانپور را سفید کرد. یک کاربر: با این کلمه ای که به کار برد، منظورش اینه که من توهینی نکردم! بهتره فرهنگستان چالهمیدان رو جایگزین … کنه. کاربر دیگری نوشت :مسئله، خطر گذاشتن آدم کوچک در پست های بزرگه،آدم کوچک در زمان بحران هم خودش رو نابود می کنه هم مجموعه رو.شاید اگر کرونا نبود هیچ وقت حد و اندازه نمکی مشخص نمی شد. کاربری هم نوشت:نمکی حرف بدی زد،فحش داد؛خیلی بد که در شأن و شخصیت یک وزیر مملکت نبود ولی خدایی توهین نکرد.
آماده باش هلال احمر در جلفا
روزنامه شهروند نیز گزارشی از آماده باش هلال احمر جلفا با هجوم مسافران برای تزریق واکسن کرونا در ارمنستان چاپ کرده است. در این گزارش آمده: افزایش تردد در جادههای منتهی به جلفا برای تزریق واکسن کرونا، امدادگران پایگاه جادهای این شهر را بیش از پیش در حالت آمادهباش قرار داده است. گرچه درخواستی از هلالاحمر برای حضور مستقیم در پایانه مرزی نشده است.
در سالهای گذشته حتی در تعطیلات نوروز هم شاهد چنین تردد بالایی در جلفا نبودیم. همین تجمع مردم خودش باعث افزایش شیوع کرونا در جلفا میشود و هیچ ساز و کاری برای ساماندهی این افراد در مرز اندیشیده نشده است
رئیس جمعیت هلالاحمر جلفا میگوید: «گرچه در مرز ارمنستان شاهد تجمع بسیار زیاد مردم و مسافران هستیم، اما این افراد با خواست شخصی خود به اینجا آمدهاند و شرایط بحرانی اتفاق نیفتاده تا هلالاحمر طبق وظایفش مجوز ورود و کمکرسانی داشته باشد.
از طرفی با بالا رفتن تردد مردم در جادههای جلفا، احتمال افزایش تصادفهای جادهای و حوادث دیگر هم بیشتر میشود. برای همین تیمهای امدادی ما مثل همیشه آماده امدادرسانی هستند.»
پایگاه امداد جادهای جلفا در ۴۰ کیلومتری پایانه مرزی قرار دارد و پیش از غیرعادی شدن شرایط شهر و هجوم مردم برای تزریق واکسن، اغلب مأموریتهای امدادی این پایگاه به تصادفات خودروهای ترانزیتی مربوط میشد.
مشکلات مالی بیمارستان ها در پیک پنجم کرونا
روزنامه همشهری تیتر اول خود را به بی پولی در پیک پنجم اختصاص داده است. مریم سرخوش خبرنگار این روزنامه در گزارش خود به مشکلات مالی دانشگاههای علوم پزشکی در اوجگیری مجدد کرونا پرداخته است. به نوشته او: در کنار اعلام کمبود بودجه در دانشگاههای علومپزشکی برای مقابله با کرونا در پیک پنجم، بیمارستانهای دولتی بهدلیل ارائه خدمات گسترده به بیماران کرونایی با کاهش درآمدزایی مواجه شدهاند و حالا تامیننشدن بودجههای دولتی برای حمایت آنها هم میتواند چالش جدی در مقابله با پاندمی کرونایی باشد که در فواصل زمانی کوتاهمدت پیکهای متعددی را با جهشهای مختلف ویروس در ایران رقم زده است.
خسروصادقنیت، رئیس بیمارستان امامخمینی(ره) به چالشهای پیک پنجم کرونا اشاره میکند و به همشهری میگوید: «در بحث کرونا هزینههای پیشبینینشدهای رقم خورد که ما در گذشته با آن مواجه نبودیم. یکی از آنها، پرداخت ماهانه حدود ۴میلیارد تومان برای تامین اکسیژن خالص یا مایع بود، قبل از پاندمی کرونا ما چنین هزینهای نداشتیم. تامین وسایل حفاظت فردی برای پرسنل بیمارستان هم جزو هزینههای اضافی بود که بر گردن بیمارستانها افتاد و بیمهها هم آنها را تقبل نمیکنند.» بهگفته صادقنیت، این بودجهها از طریق درآمدهای بیمارستان تامین میشود: «برخی خدمات معمول بیمارستان هم پس از شیوع کرونا محدود شد و با وجود اینکه هزینههای زیادی برای تجهیز امکانات و ارائه این خدمات داشتیم، اما اکنون پزشکان قادر به انجام فعالیتهایشان در این حوزهها نیستند؛ چراکه بسیاری از بخشهای درمانی و تختهای بیمارستان در پیکهای مختلف به بستری بیماران کرونایی اختصاص پیدا میکند. تمام این موارد، در گردش مالی بیمارستان مشکلات جدی ایجاد کرده است.» براساس اعلام رئیس بیمارستان امام خمینی(ره)، این مراکز درمانی، سالهاست که بهصورت خودگردان اداره میشود و برخی هزینههای جاری با درآمدزایی خود بیمارستان تامین میشود؛ به همین دلیل اگر درآمدها نسبت به هزینهها رشد نداشته باشد، مشکلاتی برای بیمارستان ایجاد میشود.
او میگوید: «تورم در سالهای اخیر بیشتر از تعرفهها افزایش داشته، در این وضعیت تراز بیمارستانها به منحنی منفی نزدیکتر میشود و با شیوع کرونا هم این مراکز درمانی برای اداره خدمات معمول دچار مشکلات مالی بیشتر از گذشته شدند؛ اتفاقی که نگرانیهای زیادی را ایجاد کرده، چراکه با وجود کاهش درآمد، فشار کاری چندینبرابر شده است.»
این هم تخت خالی
روزنامه همدلی هم به حواشی سفر وزیر بهداشت در استان سیستان و بلوچستان پرداخته است. این روزنامه با اشاره به محقق نشدن وعده تزریق روزانه ۴۰۰ هزار دوز واکسن کرونا نوشته: کیانوش جهانپور در گفت و گویی تلاش کرده وعده محقق نشده نمکی را رفع و رجوع کند. او گفته:«منظور وزیر بهداشت از تزریق روزانه ۴۰۰هزار دوز واکسن، این بود که ظرفیت این میزان تزریق در کشور وجود دارد و با اضافهشدن واکسن، واکسیناسیون به ۴۰۰هزار دوز در روز میرسد.»
در ادامه این گزارش با اشاره به ادبیات به کار رفته از سوی وزیر بهداشت در برابر نماینده زاهدان آمده است: حاشیه عجیبتر گزارشهای میدانی برخی کاربران از اقدام به ترخیص برخی بیماران پیش از رسیدن وزیر بهداشت به بیمارستانهای محلی است. ساجده عربسرخی، روزنامهنگار که در این استان حضور دارد، در توئیتر خود نوشته:«در بیمارستان امام علی زاهدان هستم. نمکی در راه است. ظاهرا سردخانه را تخلیه و برخی بیماران بهبود نیافته را مرخص کردهاند. ظاهرا باید «تخت خالی» برود در چشم ما. زنی عصبانی: میگویند مادرت را با ۷۰درصد درگیری ریه را ببر خانه. برای ۵ شب ۸۵۰هزار کپسول اکسیژن کرایه کردم.»
آخرین جمله این خبرنگار در حالی است که سعید نمکی دو روز پیش در زاهدان گفته بود: «در سفر به استان سیستان و بلوچستان، تصمیمات خیلی خوبی اتخاذ شد. اولین تصمیم این بود که هیچ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در این استان نباید هزینه بپردازد و هزینهها را تقبل کردیم.»
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید