از سرنگ های روی دست مانده تا نمای سیاه سیستان و بلوچستان
سرعت واکسیناسیون و وضعیت وخیم استان های جنوبی کشور در ابتلا به کرونا سوژه روزنامه های امروز دوشنبه ۲۱ تیرماه است. در این میان روزنامه شهروند در گزارش متفاوتی به تولید سرنگ بیش از نیاز برای واکسیناسیون در کشور پرداخته است. در ادامه نگاهی به سرخط خبرهای امروز تهران می اندازیم. واکسن به قیمت […]
سرعت واکسیناسیون و وضعیت وخیم استان های جنوبی کشور در ابتلا به کرونا سوژه روزنامه های امروز دوشنبه ۲۱ تیرماه است. در این میان روزنامه شهروند در گزارش متفاوتی به تولید سرنگ بیش از نیاز برای واکسیناسیون در کشور پرداخته است. در ادامه نگاهی به سرخط خبرهای امروز تهران می اندازیم.
واکسن به قیمت نابودی عزت
سرمقاله امروز روزنامه آفتاب یزد با تیتر «واکسن به قیمت نابودی عزت» به حواشی واکسیناسیون عمومی پرداخته است. مجید ابهری می نویسد: میلیاردها تومان پیش پرداخت به کارخانجات واکسنسازی برای رونمایی از محصولات آنها کاری علمی و مقرون به منطق نبوده ونیست.دراین میان فقدان سیاست متمرکز در واردات واکسن گاه خالق حوادث تلخ و جانسوز میشود که کمتر حادثهای را میتوان مشابه آنها در جهان ملاحظه کرد. از عرضه واکسنهای تقلبی در بازار آزاد دارو با قیمتهای میلیونی گرفته تا خروج واکسن از شبکه دارویی رسمی و عزیمت بخشی از هموطنان به کشورهای دیگر به سودای دریافت واکسن. این روزها هجوم مردم به ارمنستان برای دریافت واکسن مناظر آزاردهنده واهانت آمیزی را به وجود آورده است. اخبار شبکههای فارسی زبان با نمایش فیلمهای خبری و حکایت خوابیدن مسافران با خانواده شان در پشت مرزها و سرگردانی در خیابانهای ایروان و برخوردهای اهانت آمیز با برخی از مردم در ایستگاههای تزریق واکسن در خیابانها اشکهای هر بیننده را جاری میسازد.صحنههای تلخ نشستن بعضی از هموطنان سالمند در حاشیههای خیابانها مناظر اهانتآمیزی خلق میکند که مغایر با شئونات فرهنگی و ملی ما ایرانیان میباشد.
رتبه ۱۴۴ ایران در واکسیناسیون
بنفشه سامگیس هم در روزنامه اعتماد گزارشی درباره رتبه جهانی ایران در واکسیناسیون کووید ۱۹ نوشته است. به نوشته این روزنامه نگار «براساس آخرین جدول جهانی از وضعیت واکسیناسیون کووید ۱۹، ظهر ۲۰ تیرماه ۱۴۰۰ ایران از لحاظ تعداد جمعیتی که تحت پوشش واکسیناسیون کامل (تزریق دو دوز واکسن) قرار گرفتهاند، در رده ۱۴۴ و از لحاظ تعداد جمعیتی که فقط یک دوز واکسن دریافت کردهاند، در رده ۱۲۸ ایستاد.»
روزنامه اعتماد ادامه می دهد: با محاسبه ایامی که واکسیناسیون در ایران، به دلیل اتمام ذخایر واکسن وارداتی، متوقف شده بود، بهطور میانگین، روزانه ۴۴ هزار و ۲۰۰ دوز واکسن کووید ۱۹ تزریق شده؛ تا روز ۱۶ تیر، مجموع دوزهای اول و دوم تزریق شده، ۶ میلیون و ۵۵۹ هزار و ۶۵۰ دوز بوده و تا روز ۲۰ تیر، این عدد به ۶ میلیون و ۸۳۷ هزار و ۸۲۲ دوز افزایش یافته و بنابراین، حتی در طول ۵ روز گذشته که بنا به گزارش معاون امور گمرکی وزارت امور اقتصاد و دارایی، ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار دوز واکسن وارداتی، ترخیص و به مسوولان وزارت بهداشت تحویل داده شده هم، مجموع واکسنهای تزریق شده، ۲۸۰ هزار و ۸۷۲ دوز و بهطور میانگین، روزانه ۵۶ هزار و ۱۰۰ دوز بوده است.
تخت های پر بیمارستان های هرمزگان
روزنامه ایران گزارشی درباره شیوع کرونا دلتا در استان های جنوبی ایران منتشر کرده است. هدی هاشمی و پرستو رفیعی در گزارش مشترکی از قول یکی از مسئول محلی این استان می نویسند: در حال حاضر شلوغی بیمارستانهای بندرعباس به دلیل مراجعات مکرر و مداوم مردم از روستاهای اطراف است. در حال حاضر دو بیمارستان شهید محمدی و خلیج فارس که تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند، بیماران کرونایی را مداوا میکنند اما تعداد مبتلایان به این بیماری که عمدتاً روستاییان هستند آنقدر زیاد است که برخی از بیماران در راهروهای بیمارستانها تحت مداوا قرار میگیرند.
در ادامه این گزارش آمده است: با تدابیر صورت گرفته از سوی ارتش و سپاه مقرر شده ظرف ۴۸ ساعت آینده ۱۰۰ تخت بیمارستان صحرایی برای فراهم کردن شرایط عبور از پیک بیماری برپا شود. در واقع مقرر شده برخی از سالنهای ورزشی با همکاری سازمان جوانان ظرف ۴۸ ساعت آینده به بیمارستان صحرایی اختصاص یابد.
این مسئول محلی گفته: اوجگیری این پیک از روستاها شروع شد. چون مردم این منطقه بیشتر به صورت سنتی زندگی میکنند و کمتر به مسائل علمی توجه میکنند. از اینرو اعلام شدن شرایط عادی برای منطقه باعث شد میهمانیها و دورهمیها ازسر گرفته شود. در ماه رمضان هم دورهمیهای خانوادگی تا سحر و شرکت در عروسیها امکان انتقال بیماری را در میان اعضای خانواده و اطرافیان نزدیک آنها مهیا کرد.
نوید روزنامه جمهوری اسلامی به تسریع واکسیناسیون در ایران
روزنامه جمهوری اسلامی ورود محموله های جدید واکسن به ایران را نویدبخش می داند و می نویسد: ورود یک میلیون دوز واکسن کرونا در روز پنجشنبه ۱۷ تیر ازسوی هلال احمر و همچنین ورود ۵۰۰ هزار دوز دیگر واکسن کرونا در ۱۹ تیر و خبر در راه بودن چند محموله دیگر، این امیدواری را ایجاد کرده که شاید با تداوم واردات واکسن طی روزهای آتی و البته ورود گستردهتر واکسنهای ایرانی به برنامه واکسیناسیون ملی، ورق کندی واکسیناسیون در کشور برگردد و تزریق واکسن به مردم سرعت گیرد. در عین حال براساس آخرین آمار گمرک ایران، از نیمه بهمن سال گذشته تا زمان مخابره این گزارش، ۲۰ مرحله واردات واکسن صورت گرفته که مجموع آن به ۹ میلیون و ۴۰۳ هزار و ۸۰۰ دوز میرسد. بر همین اساس چندی پیش وزیر بهداشت اعلام کرد که تزریق واکسن ایرانی در بسیاری از مناطق کشور و به خصوص در استانهای جنوبی و سیستان و بلوچستان آغاز شده است. همچنین همزمان واکسنهایی که از بیرون از کشور خریداری کرده بودیم، با تاخیر وارد شد و در هفته آتی هم تعداد قابل توجهی واکسن وارد خواهد شد.
روزنامه خراسان: نمکی در رویه وعده دادنهای خود تجدید نظر کند
روزنامه خراسان در گزارشی بسیار کوتاه با اشاره به وعده تزریق روزانه ۴۰۰هزار دوز واکسن نوشته: با توجه به تعداد واکسنهای موجود، این وعده عجیب به نظر میرسید. حالا برای راستیآزمایی این وعده آقای وزیر بهداشت، طبیعی است که ما هم این موضوع را بررسی کنیم و برای اطلاع از کم و کیف ماجرا به آمار روزانه این وزارتخانه سرک بکشیم. طبق آمار روزانه، روز شنبه، یعنی همان روزی که آقای وزیر وعده داده بود قرار است ۴۰۰ هزار نفر واکسینه شوند، اعداد و ارقام فقط از واکسیناسیون ۱۱۱ هزار نفر حکایت میکند و این یعنی آقای نمکی وزیر بهداشت مجدد وعدهای داد که نتوانست آن را عملی کند. به نظر میرسد، آقای وزیر که در روزهای اخیر بیشتر به دلیل همین گونه وعدههای محقق نشده، مورد انتقاد رسانهها قرار گرفت، باید در رویه وعده دادنهای خود تجدید نظر کند.
سرنگ های روی دست مانده
روزنامه شهرونددر گزارشی متفاوت به موضوع تولید سرنگ در ایران پرداخته است. این روزنامه به نقل از خدایار عینی فرح، دبیرکل سندیکای تولیدکنندگان سرنگ و سر سوزن ایران می نویسد: آنقدر سرنگ و سر سوزن در کشور تولید شده است که اگر واکسن به همه مردم در کمتر از یکسال دیگر تزریق نشود، این تولیدات تاریخ مصرفشان از بین میرود. درحال حاضر اگر همه مردم بخواهند در یک شب واکسن تزریق کنند، سوزن و سرسرنگ داریم و آنقدر میزان تولید در یکسال گذشته بالا بوده است که اگر همه ۲۰ کشور خاورمیانه نیز به آن نیاز داشته باشند، میتوانیم آن را تأمین کرده و توان آن را داریم که به کشورهای دیگر نیز صادر کنیم.
این روزنامه با بیان اینکه ایران یکی از بزرگترین قطبهای تولید سرنگ و سر سوزن در جهان است اما به دلیل تحریمها که امکان دریافت گواهی CE را از ایران گرفته است، بخش صادرات در این حوزه مسکوت مانده است می افزاید: درحال حاضر بیش از ۲۰ کارخانه تولید سرنگ در کشور فعالیت میکنند که میتوانند دوبرابر میزان نیاز کشور تولید کنند. عینی تأکید میکند که بیش از نیمی از کارخانجات تولید سرنگ درحال حاضر خط تولید ندارند و آن هم به دلیل تحریمهاست؛ زیرا بحث صادرات منتفی است اما این به معنای عدم تولید در کشور نیست، تولید هست اما کاهش یافته است. میزان سر سوزن تولیدشده همین میزان واکسنی که تاکنون در کشور تزریق شده است، تنها برای تولید یک روز کارخانجات ماست. عینی به این نکته نیز اشاره میکند که طبق مصوبه ستاد مبارزه با کرونا و اداره مبارزه با بیماریها و سازمان تجهیزات پزشکی و خود سندیکای تولیدکنندگان سرنگ، سرنگ دو، دوونیم و سه که در مجموع به آن سرنگ دو سیسی میگویند برای تزریق واکسن در نظر گرفته شده است. در حالت کلی ۴۵۰میلیون از این نوع سرنگ تولید سالانه ما بهشمار میرود.
سیاهنمایی یا نمای سیاه؟
روزنامه همدلی در گزارشی به تناقضهای کرونایی در سیستان و بلوچستان پرداخته است. این روزنامه با تیتر «سیاهنمایی یا نمای سیاه؟» نوشته : وضعیت سیستان و بلوچستان وخیم است. برخلاف سعید نمکی وزیر بهداشت که انتقادها از وضعیت سیستانوبلوچستان را «سیاهنمایی» خوانده و مدعی ۳۰۰ تا ۴۰۰ تخت خالی در بیمارستانهای سیستان و بلوچستان شده بود، نمای اپلیکیشن ماسک از نقشه کشور وضعیت استانهای جنوبی را به خصوص سیستان و بلوچستان را نابسامان نشان میدهد. بسیاری از این مناطق از جمله سیستان و بلوچستان در وضعیت قرمز و بخشهایی نیز در وضعیت قرمز تیره قرار دارند.
این روزنامه با اشاره به اظهارات مهدی شمسآبادی دادستان زاهدان و انتقادات او از سخنان وزیر بهداشت می گوید: وقتی مسئولان میگویند تخت خالی داریم آیا این با واقعیت انطباق دارد؟ اگر خود وزیر هم به سیستان و بلوچستان نمیآید، باید گروهی را میدانی و غیرمحسوس به استان بفرستد که در کل بیمارستانها مشکلات را بررسی کنند و به عنوان ارباب رجوع وارد شوند. دادستان عمومی و انقلاب مرکز سیستان و بلوچستان در خصوص اظهارات وزیر درباره خالی بودن تختها در استان گفت: آیا واقعا تختهای بیمارستانی خالی است؟ اگر تختها خالی است چرا بیماران کرونایی در بیمارستانها در اورژانس بستری هستند؟ اگر تخت خالی باشد بیماران را در بخش بستری میکنند که تخت خالی وجود ندارد، هجمه بیماران زیاد است و افراد حتی به ما مراجعه میکنند که بیمارمان را میخواهیم بستری کنیم و بیمارستانها تخت خالی ندارند. وی ادامه داد: سردخانهها از جنازه پر شده و واقعیتی است که نمیتوان انکار کرد، اگر دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت میخواهد موفق عمل کند باید حضور میدانی و نامحسوس داشته باشد و عدهای قابل اعتماد را به عنوان افراد عادی وارد بیمارستانها کند تا درد مردم را حتی برای پذیرش در بیمارستان بفهمند. امروز نیز ایرج حریرچی معاون وزیر بهداشت اعلام کرد که موارد بستری در سیستان و بلوچستان چهار درصد از بستری کل کشور را تشکیل میدهد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید