توضیحات رییس اتحادیه واردکنندگان دارو درباره واردات واکسن توسط بخش خصوصی/ ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات دارو به صفر نزدیک شده است
ناصر ریاحی گفت: از نوروز امسال و حتی هفتههای پیش از آن، عملا میزان ارز تخصیص یافته برای واردات دارو یا مواد اولیه و واسطهای تولید دارو در کشور به عدد صفر نزدیک شده و اگر در این مدت دارو یا مواد اولیهای وارد شده نیز با حداقل اسناد و بر اساس تعهد واردکنندگان به شرکتهای خارجی برای تسویه حساب در آینده به کشور رسیده است.
رییس اتحادیه واردکنندگان دارو گفت: کاهش جدی تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی در سال جاری، شرایط را برای تولید و تامین داروهای موردنیاز کشور دشوار کرده است، ما با کمبود نزدیک به ۸۰۰۰ قلم دارو یا مواد اولیه مواجهیم که چون بیمهها پول ما را به موقع نمیدهند، امکان خرید با حجم بالا ممکن نیست و باید در چندین محموله به کشور وارد شود و همین موضوع چه برای تولیدکننده، چه برای واردکننده مواد اولیه و چه برای واردکننده دارو مشکل آفرین شده است.
ارز دولتی برای واردات دارو به صفر نزدیک شده است
رییس اتحادیه واردکنندگان دارو با تکذیب برخی ادعاها در دریافت ارز دارو از سوی چند شرکت محدود گفت: اگر در هفتههای گذشته ارزی به دارو تخصیص داده شده نیز به شرکتهایی بوده است که پیش از این دارو یا مواد اولیه را به کشور وارد کرده بودند و زمان برای تسویه حساب آنها در حال سر آمدن بود. از آنجا که این احتمال وجود دارد که در شهریور ماه امسال، سیاست تخصیص ارز دولتی تغییر کند، برای آنکه در آینده مشکل کمتری برای شرکتهایی که در گذشته دارو وارد کرده اما ارز نگرفته بودند به وجود آید، تلاش شده بخشی از ارزهای محدود موجود به آن تعلق گیرد.
وی با اشاره به فهرست محدود داروهایی که در حال حاضر به ایران وارد میشوند افزود: در سالهای گذشته قرار بر این بوده که داروهایی که امکان تولید آنها در داخل کشور وجود دارد دیگر وارد نشوند. از این رو در سالهای گذشته یا مواد اولیه و واسطهای موردنیاز برای تولید دارو در داخل وارد شدهاند یا داروهای آمادهای به کشور رسیدهاند که چند حالت داشتند، نخست آنکه امکان تولید آنها وجود نداشت. دوم داروهایی که در داخل تولید میشد اما تمام نیاز کشور را تامین نمیکرد و سوم داروهایی که تولید داخل دارند اما در گذشته گروهی از بیماران، درمان با داروهای خارجی را آغاز کردهاند و در طول درمان امکان جابجایی آنها با داروی داخلی وجود نداشت.
ریاحی اضافه کرد: با وجود تمام این سیاستها متاسفانه روند تخصیص ارز آن قدر مشکل داشته که این داروها و مواد اولیه آنها نیز برای واردات محدودیت جدی داشتند و ذخیره برخی از آنها به مرحله خطر در کشور رسیده بود که تلاش شد با تخصیص ارز یا با تعهد واردکنندگان به شرکتهای خارجی، لااقل برای تامین نیازهای روز، این داروها به کشور برسند اما متاسفانه با این وجود کمبودها دیده میشود، برای واردات برخی مواد اولیه به ارز چین و هند نیاز است، متاسفانه در تامین این ارزها نیز مشکل داریم که شاید دلیل آن عدم فروش نفت یا تسویه نشدن قراردادهای مربوط به آن باشد. در هر حال در این حوزه نیز مشکلات ادامه دارد.
عضو اتاق بازرگانی تهران با تاکید بر این موضوع که نمیتوان واردات دارو را با موضوعاتی ماننده نهادههای دامی مقایسه کرد گفت: در رابطه با نهادهها هم تنوع کم است و هم امکان واردات با وزن زیاد وجود دارد اما در رابطه با دارو ما با کمبود نزدیک به ۸۰۰۰ قلم دارو یا مواد اولیه مواجهیم که چون بیمهها پول ما را به موقع نمیدهند، امکان خرید با حجم بالا ممکن نیست و باید در چندین محموله به کشور وارد شود و همین موضوع چه برای تولیدکننده، چه برای واردکننده مواد اولیه و چه برای واردکننده دارو مشکل آفرین شده است.
وی اظهار کرد: در حال حاضر، در هر ماه روی سایت، سیاست گذاری جدید دارویی را اعلام میکنند و فهرست داروهای موردنیاز را به روز میکنند. هیچ واردکنندهای جلسه حضوری برای چانه زنی درباره واردات دارو ندارد و ما وقتی دارویی وارد میکنیم نیز مستقیما آن را تحویل میدهیم و حتی اگر نیاز شخصی داشته باشیم نیز مانند مردم عادی باید آن را از بازار تهیه کنیم؛ بنابراین هیچ موضوع پنهانی و تردیدآمیزی در این زمینه وجود ندارد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید