علائم کرونا دلتا و تفاوت آن با سایر گونه ها
سازمان جهانی بهداشت می گوید نوع دلتای ویروس کرونا که اولین بار در هند مشاهده شد در حدود ۱۰۰ کشور شناسایی شده است. دکتر علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد کرونا در ایران نیز میگوید: ویروس دلتا «در جای جای کشور پیدا شده و بیش از نیمی از استانهای کشور درگیر این ویروس هستند.» سخنگوی ستاد کرونا همچنین از […]
سازمان جهانی بهداشت می گوید نوع دلتای ویروس کرونا که اولین بار در هند مشاهده شد در حدود ۱۰۰ کشور شناسایی شده است. دکتر علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد کرونا در ایران نیز میگوید: ویروس دلتا «در جای جای کشور پیدا شده و بیش از نیمی از استانهای کشور درگیر این ویروس هستند.» سخنگوی ستاد کرونا همچنین از شیوع ویروس دلتا در ده شهر استان تهران شامل اسلامشهر، بهارستان، پاکدشت، پردیس، تهران، دماوند، ری، شمیرانات، فیروزکوه، قرچک و شیوع سراسری آن در استان سیستان و بلوچستان خبر داد. فارس، کرمان و هرمزگان استانهای دیگری هستند که شیوع گسترده ویروس دلتا در آنها بالا است.
کرونا دلتا چیست؟
گونه های جهش یافته ویروس کرونا بر اساس حروف یونانی نامگذاری شده اند.
آلفا: همان ویروس انگلیسی
بتا: جهش مشاهده شده در آفریقای جنوبی
گاما: نوع برزیلی کووید ۱۹
و کرونا دلتا: گونه هندی ویروس کرونا است.
دلتاپلاس نیز همان نوع دلتا است با این تفاوت که یک جهش بیشتر از گونه دلتا دارد.
درباره کرونا دلتا بیشتر بخوانید: محققان: نشانه کرونا دلتا «شبیه سرماخوردگی بد» است/ علایم بیماری در میان جوانان
تفاوت کرونا دلتا با سایر گونهها
- گونه «دلتا» ویروس کرونا سرعت پخش بالاتری نسبت به گونههای دیگر دارد.
- هر فرد آلوده میتواند ۵۰ نفر را آلوده کند.
- دلتا و دلتاپلاس قابلیت مقابله بیشتری با آتنی بادی دارد.
- طبق مطالعاتی که در هند انجام شده است این گونه مشکلات وخیمتری ایجاد میکند.
- این گونهها اطفال و افراد کم سن و سال را بیشتر درگیر میکند.
- علائم تنفسی در چند روز بروز پیدا میکند تا جایی که بیمار ناچار است به بیمارستان و آی سی یو مراجعه کند.
علائم کرونا دلتا
علائم کرونا دلتا با گونه های دیگر کرونا فرق دارد. کرونا دلتا بیشتر شبیه سرماخوردگی بروز میکند. علائم کرونای دلتا با آبریزش بینی، تب، گلودرد و سردرد آغاز میشود. اکثر افراد با مشاهده این علائم تصور میکنند که به سرماخوردگی یا آنفلوانزا مبتلا شده اند. این علائم در کمتر از ۴۸ ساعت بروز میکند و پس از سه تا چهار روز به درگیری ریه میانجامد. در مقابل علائم تب، سرفه و از دست دادن حس بویایی کمتر گزارش شده است. افراد مبتلا به این گونه در صورت عدم قرنطینه باعث انتشار ویروس در بین خانواده و اطرافیان میشوند.
درباره کرونا دلتا بیشتر بخوانید: معلوم نیست واکسنها به این نوع دلتا کرونا جواب بدهد/ سالمندان بسیار مراقب باشند
آیا واکسنها بر روی گونه دلتا اثر دارند؟
گونه «دلتا» ممکن است بتواند تا حدی از آنتیبادیهای ساخته شده در بدن فردی که قبلا به کرونا مبتلا شده و یا واکسن زده است فرار کند و برخی از درمانهای مبتنی بر آنتی بادی مونوکلونال ممکن است کمتر روی این گونه تأثیر داشته باشد. بنابراین باید در نظر داشت که دریافت واکسن کرونا به معنی رها کردن پروتکل های بهداشتی نیست. حتی افرادی که واکسن دریافت کرده اند نیز در خطر این نوع بیماری قرار دارند.
به این ترتیب باید نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی بیش از پیش توجه کرد. متخصصان به مردم توصیه میکنند برای پیشگیری از ابتلا به گونه «دلتا»، واکسن بزنند اما اگر واکسن در اختیارشان نبود، استفاده از ماسک را جدی بگیرند، مرتب دستشان را بشویند و از بودن در مکانهای شلوغ بپرهیزند.
سالمندان حتی اگر دو دز واکسن را دریافت کرده اند باز هم نباید اعتماد کنند و همچنان استفاده از ماسک و ماندن در خانه و شستشو و ضدعفونی دست و پرهیز از حضور در فضاهای متمرکز و شلوغ و سفرهای غیرضروری مداومت کنند.
در مورد تأثیر واکسنهای چینی روی گونه دلتا مطالعهای منتشر نشده است. اما فنگ زیجیان، معاون پیشین مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری چین، به رسانه های دولتی این کشور گفته که آنتی بادیهای ایجاد شده توسط دو واکسن چینی در مقابل گونه دلتا نسبت به گونههای دیگر کمتر اثر دارند. بهداشت عمومی انگلستان در مطالعهای بر روی واکسن آسترازنکا، اثربخشی آن بر روی گونه «دلتا» را ۶۰ درصد تخمین زده است در حالی که این واکسن بر روی گونه آلفا، ۶۶ درصد اثر دارد.
اگر کسی علائم کرونای دلتا را دارد، ۴۸ تا ۷۲ ساعت در خانه بماند و از طریق تلفن با پزشکان در تماس باشد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید