مدت زمان مصونیت و ترکیب واکسن های کووید۱۹: چه چیزهایی نمی دانیم؟
ایسنا علوم پزشکی تهران -در آمریکا آزمایش هایی متعددی در جریان می باشند تا مشکل مصونیت و نیز متفاوت بودن واکسن ها حل شود. اما هنوز هیچ چیزی به قطعیت مشخص نیست. به گزارش ایلجورناله؛ دهها واکسن مجاز، در حدود ۲ میلیارد دوز موثری که در سراسر جهان تزریق شده است و صدها میلیون واکسن […]
به گزارش ایلجورناله؛ دهها واکسن مجاز، در حدود ۲ میلیارد دوز موثری که در سراسر جهان تزریق شده است و صدها میلیون واکسن دیگر که آمادۀ استفاده در ماه های آینده می باشند. نبرد علیه ویروس کرونا همچنان به سرعت پیش می رود و هرگز مانند امروز امید نزدیک احساس نشده بود.
آمارهای اخیر از یک وضعیت امیدوارکننده حکایت دارند اگر چه هنوز نابرابری میان کشورهای ثروتمندتر و کشورهای در حال توسعه وجود دارد. در هر حال تعداد بیشتری از افراد در برابر ویروس کرونا واکسینه می شوند. با این وجود هنوز پرسش های بسیاری بدون پاسخ باقی مانده اند.
این پرسش ها عبارتند از: زمانی که یک شهروند هر دو دوز واکسن را دریافت کرده است آیا برای همیشه در برابر ویروس واکسینه خواهد شد؟ کارشناسان در تلاشند پی به این موضوع ببرند که افراد تا چه مدتی به تکرار واکسن نیاز نخواهند داشت و اینکه آیا تزریق یک واکسن متفاوت مشکلی ایجاد خواهد کرد.
در آمریکا آزمایش هایی متعددی در جریان می باشند تا مشکل مصونیت و نیز متفاوت بودن واکسن ها حل شود. به عبارتی دانشمندان قصد دارند پاسخی برای این پرسش ها بیابند. در وهلۀ اول اینکه افراد واکسینه تا چه زمان مصونیت خواهند داشت. به طور کلی ما می دانیم که مصونیت ناشی از یک واکسن در اکثر بیماری ها با گذر زمان کم می شود لیکن در خصوص ویروس کرونا اطلاعات اندکی در دست است.
نمونه های خون اولین افرادی که یک سال پیش واکسینه شده اند می تواند به دانشمندان کمک کنند که در این مورد تحقیق کنند که آیا پادتن ها همچنان وجود دارند یا پس از مدتی از بین خواهند رفت و در این صورت چه مدت بعد از بین می روند. اولین تحقیقات نشان می دادند که پادتن ها دستکم به مدت شش ماه باقی می مانند البته به استثنای گونه های جدید کرونا که ممکن است مسائل را پیچیده تر سازند.
مسأله دیگر اینکه کسانی که به عنوان مثال در ماه ژانویه دوز واحد واکسن جانسون اند جانسون را دریافت کرده اند آیا در آینده نزدیک و در آستانه دوز بعدی می توانند مارک واکسن را تغییر داده یا اینکه باید همان واکسن را دریافت نمایند؟ در این رابطه باید تحقیق نمود که چه ترکیباتی موثرتر می باشند. در مورد واکسن های ضدآنفولانزا نیز چنین است.
انتهای پیام
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید