علائم گونه های هندی و آفریقایی کرونا
ایسنا علوم پزشکی تهران- ویژگی مشترک گونه های هندی و آفریقایی ویروس کرونا سرعت بالای انتقال آن است. بر اثر گزارش ها پای گونه های آفریقایی و هندی ویروس کرونا به کشور باز شده است. مسئولان وزارت بهداشت نسبت خطرات این دوگونه هشدا داده اند. سعید نمکی وزیر بهداشت اخیرا در این باره گفته بود: […]
ایسنا علوم پزشکی تهران- ویژگی مشترک گونه های هندی و آفریقایی ویروس کرونا سرعت بالای انتقال آن است.
بر اثر گزارش ها پای گونه های آفریقایی و هندی ویروس کرونا به کشور باز شده است. مسئولان وزارت بهداشت نسبت خطرات این دوگونه هشدا داده اند.
سعید نمکی وزیر بهداشت اخیرا در این باره گفته بود: اگر به دام ویروس هندی یا آفریقایی بیفتیم، تابآوری نظام سلامت دچار مشکل میشود. من ابزاری به جز تمنا و خواهش ندارم. با رعایت ۶۰ درصدی پروتکلهای بهداشتی وضع مطلوبی نخواهیم داشت و امیدواریم آتش به دامن کل کشور نیفتد. به این ترتیب سوالی که برای همه ما مطرح می شود این است که علائم این گونهها کدامند و چگونه می توان از گزند آنها در امان ماند؟
علائم گونه هندی کرونا
در گونه هندی زودتر به مرحله حاد می رسد، هر چند علائم بالینی این بیماری مانند کرونای معمولی است اما سریعا می تواند درگیری ریه و برخی دیگر از ارگان بدن را ایجاد کند و زودتر به بستری بیمار در بخش مراقبت های ویژه منجر شود.
علاوه بر سرعت بالا در انتقال و پیشرفت گونه هندی کرونا، باید به خطر و عوارض بیشتر آن تاکید کرد.
سویه هندی ویروس کرونا شامل ۲ موتاسیون همزمان است که یک جهش سبب سرعت انتشار ویروس شده و موتاسیون دوم موجب مقاومت بیشتر و فرار از سیستم ایمنی بدن شده است.
کرونای هندی جوانان را بیشتر در معرض ابتلا به بیماری قرار می دهد و بیشتر منجر به مرگ و میر آنها می شود.
در برخی از نقاط کشور هند تا ۷۰ درصد سویههای شایع، ویروس جهش یافته است.
علاوه بر شایعترین علائم بیماری کووید-۱۹ مثل تب، سرفه، خستگی و از دست دادن حس بویایی و چشایی بسیاری از بیماران آلوده به کرونا ویروس در هند با عوارض شدید علایم گوارشی، تهوع و استفراغ، تب بالا، راش (ضایعه) پوستی، قرمزی چشم و خستگی مفرط، تنگی نفس، درد قفسه سینه و دشواری در تنفس که همه از نشانه های کمبود اکسیژن است، مواجه بوده اند.
شروع درگیری ریه در کرونای هندی ، اکثرا بدون علائم تنفسی و سرفه بوده و تنها نشانه، بروز علائم عمومی در بیمار است و تنها در هنگام پیشرفته شدن بیماری علائم تنفسی بروز پیدا میکند.
علائم گونه آفریقایی کرونا
گونه آفریقایی ویروس کرونا که تا کنون به بیش از ۶۰ کشور جهان سرایت کرده است از دیگر گونه های این ویروس قوی تر و خطرناک تر است.
سرعت انتقال نوع آفریقایی کرونا تا ۵۰ درصد بیشتر اعلام شده است. تحقیقات نشان می دهد قابلیت انتشار بسیار بالا و عفونتزایی بیشتر از جمله ویژگیهای این گونه جدید است.
کرونا جهش یافته آفریقایی در بدن حدود نیمی از افراد مبتلا آنتی بادی تولید نمیکند. به همین دلیل احتمال ابتلای چندباره به این ویروس وجود دارد.
ابتلای قبلی به کرونا نیز مانع از ابتلا به نوع آفریقایی این بیماری نیست.
اثربخشی واکسن ها در برابر انواع جهش یافته ویروس کرونا هنوز جای سوال است و اظهارات ضد و نقیضی در این باره مطرح میشود. بسیاری از رسانه ها اعلام کرده اند واکسن های کنونی در برابر نوع آفریقایی ویروس کرونا اثربخش نیستند. از سوی دیگر اما گفته می شود که واکسن ها از ابتلا به گونه های شدیدتر کرونا و مرگ جلوگیری می کنند.
از میالژی (درد عضلانی یا بدندرد) به عنوان یکی از شایعترین علائم مبتلایان به نوع آفریقایی ویروس کرونا یاد شده است.
با وجود آنکه خستگی در گونه های دیگر کرونا وجود داشت، اما در انواع جدید به شکل گسترده تری گزارش میشود. خستگی مزمن، حواسپرتی و بیحسی میتواند ناشی از تب بالا و سایر علائم مرتبط با کرونا باشد. البته در برخی موارد از این گونه کرونا تب مشاهده نمی شود.
سرفه مداوم همراه با گلو درد نیز به عنوان علامت مشترک مبتلایان با سویه جدید این ویروس است.
یکی از تفاوت های گونه آفریقایی این است که برخلاف سایر گونه های کووید۱۹ در این بیماری از دست دادن حس بویایی و چشایی کمتر گزارش شده است.
راه پیشگیری از همه گونههای ویروس کرونا از جمله آفریقایی و هندی فقط در گرو رعایت پروتکل های بهداشتی، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک، شستن منظم دست ها، حاضر نشدن در تجمعات و پرهیز از سفرهای غیرضروری است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید