گرگرفتگی در خواب ناشی از یائسگی چگونه کنترل می شود؟
ایسنا علوم پزشکی تهران- وب سایت «اسکری مامی» در مقاله ای به راه های کنترل گرگرفتگی در خواب در سنین یائسگی پرداخته است. نویسنده این مقاله با بیان تجربیات خواب خود می گوید که تا رسیدن به سن یائسگی هیچ مشکل خواب نداشته و شبها هشت سال میخوابیده است. او با بیان خاطراتی از دوران […]
ایسنا علوم پزشکی تهران- وب سایت «اسکری مامی» در مقاله ای به راه های کنترل گرگرفتگی در خواب در سنین یائسگی پرداخته است.
نویسنده این مقاله با بیان تجربیات خواب خود می گوید که تا رسیدن به سن یائسگی هیچ مشکل خواب نداشته و شبها هشت سال میخوابیده است.
او با بیان خاطراتی از دوران خوابگاه دانشجوی اضافه می کند که خواب او حتی آنقدر سنگین بوده که بعضی شبها در زمان اضطراری نیز هماتاقیاش مجبور بوده او را بیدار کند چرا که سر و صدای محیط او قادر به بیدار کردن او نبوده است.
نویسنده این مقاله ادامه می دهد که حتی در دوران دبیرستان برخلاف سایر نوجوانان مایل به بیدار ماندن تا دیروقت نبوده و ساعت هشت شب ساعت خواب او بوده است.
به گفته او «بعد از مادر شدن نیز با وجود آنکه کاملا آگاه بودم که کودکانم هر لحظه مرا برای آب و غذا بیدارم می کنند در خوابیدن مشکلی نداشتم. اما اوایل ۴۰ سالگی خواب راحت از من گرفته شد، دیگر سریع خوابم نمیبرد و تمام روز را خسته بودم و شبها دچار پریشانی افکار میشدم.»
او ادامه می دهد: «همه راهها را امتحان کرده ام از ملاتونین که برای من باعث کابوس شبانه میشود گرفته تا قرص های خواب آور و برنامه های آرامبخش. در این اواخر هم ترکیبی از ویتامین منیزیم و اسانس اسطوخودوس را امتحان کردم که ظاهرا بهتر از دیگر راه ها عمل میکردند.»
نویسنده این مقاله همچنین می گوید که شبها در ساعت مشخصی از خواب بیدار میشد که البته خوابیدن دوباره برای او بسیار سخت میشد.
نویسنده تصور می کرد دلیل بیدار شدن او در این ساعت رفتن به دستشویی بوده به همین خاطر تلاش کرده از ساعت ۶ و نیم عصر به بعد مایعات مصرف نکند تا از بیدار شدن در نیمه شب جلوگیری کند.
به گفته او «اما این کار هم نتیجه نداد.»
وب سایت «اسکری مامی» از قول برخی پزشکان مینویسد «یکی از دلایل بیدار شدن در شب تعریق شبانه است که به خاطر تغییرات هورمونی اتفاق میافتد و باید توجه کرد که برهه زمانی ۴۰ تا ۵۰ سالگی میتواند بر روی سلامت روان تاثیر بگذارد.»
نویسنده مقاله میگوید: «راستش را بخواهید می توانم بگویم زن ۴۰ ساله ای را نمیشناسم که با مشکل خواب دست و پنجه نرم نکند.»
به گفته پزشکان، برای گرگرفتگی روش های درمانی غیرهورمونی که در حال بررسی هستند و رفتار درمانی شناختی می تواند کمک کند.
این وب سایت در ادامه به توصیههای پزشکان دیگر مثل متناسب بودن دمای اتاق را بازگو کرده و مینویسد: «اتاق خواب خنک و محیطی ، لباس خواب رطوبت دار، یک تشک راحت، استفاده نکردن از لوازم الکترونیکی (مثل گوشی های هوشمند، تبلت و … ) قبل از خواب و نوشیدن مایعات معتدل می تواند کمک بزرگی کند.»
برخی دیگر از پزشکان نیز رژیمهای غذایی مثل رژیم مدیترانهای که به صورت طبیعی قند خون را پایین میآورند را پیشنهاد میکنند چرا که «محدود کردن کربوهیدرات ها، غذای فرآوری شده و شکر باعث می شود که سطح گلوکز و انسولین ثابت بماند و این می تواند به کاهش گرگرفتگی منجر شود.»
نویسنده این مقاله مینویسد که از آنجایی که مایل به محدود شدن نیست رژیم غذایی مشخصی را دنبال نمی کند اما شکر و آرد فرآوری شده را محدود کند. با این حال هنگامی که براونی یا کیک مصرف می کند خواب خوبی ندارد و حتی در روزهای زمستانی هم به او احساس گرما دست می دهد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید