رئیس سازمان نظام روانشناسی: فناوری هایی وسایل الکترونیکی مبتنی بر وب توانسته ارتباط بیمار با درمانگر را تسهیل کند
ایسنا علوم پزشکی تهران – رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: مداخلات اینترنت در بحث ارتباط درمانگر و مراجع یک فرصت تاریخی است. دکتر محمد حاتمی در مراسم افتتاحیه سمپوزیوم سبک زندگی سالم و سلامت الکترونیک – که به همت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران برگزار شد – به موضوع سبک زندگی سالم از […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: مداخلات اینترنت در بحث ارتباط درمانگر و مراجع یک فرصت تاریخی است.
دکتر محمد حاتمی در مراسم افتتاحیه سمپوزیوم سبک زندگی سالم و سلامت الکترونیک – که به همت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران برگزار شد – به موضوع سبک زندگی سالم از نظر روانی پرداخت و گفت: برای داشتن یک سبک زندگی سالم همچنان که سازمان بهداشت جهانی بیان کرده باید توانمندی های خود را در استفاده از رفتارهای سالم در حیطه های جسمانی، روانی و معنوی افزایش دهیم. در سبک زندگی سالم علاوه بر سلامت جسمی، باید تلاش کنیم سلامت روانی از جمله حس رفاه ذهنی، ادراک صحیح، ایمنی ذهنی و تفکر مثبت را تقویت کنیم.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با طرح این پرسش که «چگونه می توان از فناوری های جدید برای زندگی سالم استفاده کرد؟» ادامه داد: ما در دوران کرونا برای تغییر سبک زندگی از فناوری های جدید استفاده کردیم. در پزشکی و روانشناسی فناوری هایی وسایل الکترونیکی مبتنی بر وب توانسته ارتباط بیمار با درمانگر را تسهیل کند. درمانگرها پیش از این فقط در زمان های ثابت می توانستند با بیمار ارتباط برقرار کنند و به سوالات آنها پاسخ دهند. معمولا بسیاری از مراجع ها به خاطر این محدودیت به درمانگر مراجعه نمی کردند و به همین دلیل به مشکلات آنها اضافه میشد.
حاتمی افزود: از نظر اقتصادی هم ارتباط کسانی که به دنبال ترک سیگار یا درمان اختلالات اضطرابی و … هستند از طریق وسایل الکترونیکی با درمانگر خود مقرون به صرفه تر از گذشته است. برخی افراد به دلیل دور بودن از روانشناس، یا به خاطر سالمند بودن امکان مراجعه به درمانگر را ندارند. مداخلات اینترنت در بحث ارتباط درمانگر و مراجع یک فرصت تاریخی است. تجربیات نظام روانشناسی در یک سال گذشته که بیشتر روانشناسان و مشاوران از طریق فضای مجازی فعالیت داشته اند نشان می دهد کسانی که امکان مراجعه به روانشناسان را نداشته اند اکنون با روانشناس وارد گفت و گو شده اند.
او ادامه داد: البته این فناوری ها به دلیل آنکه نتوانستیم آموزش های لازم را به افراد دهیم به سوء استفاده برخی افراد منجر شده است که خود را به دروغ روانشناس یا پزشک معرفی کرده اند. به این ترتیب لازم است که در سطح ملی سواد رسانه ای افراد افزایش پیدا کند. به ویژه آنکه با ۱۴ میلیون دانش آموز مواجه هستیم که بالاجبار باید از اینترنت استفاده کنند. نبود این آموزش های لازم می تواند به تنهایی و در پی آن افسردگی بینجامد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید