محققان چینی موفق به ابداع یک نوع ژن درمانی برای تأخیر در رویه پیری شدند
ایسنا علوم پزشکی تهران – محققان چینی در آزمایش روی موشها موفق به ابداع یک نوع ژن درمانی شدند که رویه پیری را به تاخیر میاندازد. به گزارش روزنامه دیلی میل، این روش جدید ژن درمانی که توسط محققان آکادمی علوم چین ابداع شده است برخی از اثرات پیری را در موش ها معکوس می کند و […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – محققان چینی در آزمایش روی موشها موفق به ابداع یک نوع ژن درمانی شدند که رویه پیری را به تاخیر میاندازد.
به گزارش روزنامه دیلی میل، این روش جدید ژن درمانی که توسط محققان آکادمی علوم چین ابداع شده است برخی از اثرات پیری را در موش ها معکوس می کند و طول عمر آنها را تا یک چهارم افزایش می دهد.
محققان چینی برای این ژن درمانی از CRISPR-Cas۹ استفاده کردند؛ CRISPR-Cas۹، ابزاری قدرتمند برای ویرایش ژن است؛ محققان با استفاده از این ابراز قدرتمند ژنی به نام KAT۷ را که عامل اصلی پیری سلولی محسوب می شود از فعالیت انداختند.
نتایج این مطالعه بیانگر آن است که با تزریق یک ناقل ویروسی رمزگذاری شده برای ژن KAT۷، می توان رویه پیری سلولی را کاهش داد.
ارگانیسم ها برای رشد و باز تولید بافت به تقسیم سلولی نیاز دارند؛ پیری سلولی زمانی بروز می کند که رویه تقسیم سلولی به پایان می رسد.
نتایج این آزمایش که در محیط آزمایشگاه انجام شد، نشان داد که طول عمر همه موش ها به طور متوسط ۲۵ درصد افزایش می یابد.
پروفسور کو جینگ از انستیتوی جانورشناسی آکادمی علوم چین گفت: ظاهر و توان این موش ها پس از ۶ تا هشت ماه به طور کلی بهبود یافته و از همه مهم تر طول عمر آنها حدود ۲۵ درصد افزایش یافته است.
با وجود این که این آزمایشات روی موش و در محیط آزمایشگاه انجام شده اند اما کارشناسان تصور می کنند که یافته های آنها ممکن است روزی به ابداع روش های درمانی مشابه برای انسان ها کمک کند.
آنها معتقدند که در مورد مداخله ژن ها برای درمان پیری و بیماری های مرتبط با سن، با کمبود تحقیقاتی مواجه هستیم.
محققان ابراز امیدواری کردند که در آینده بتوانند روشی پیدا کنند که رویه پیری را در انسان ها حتی در درصدی بسیار جزئی کاهش دهند.
مشروح این مطالعه در نشریه Science Translational Medicine منتشر شده است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید