حفظ سلامت قلب از بروز بیماریهایی مانند زوال عقل در سالخوردگی پیشگیری می کند
ایسنا علوم پزشکی تهران – محققان معتقدند: حفظ سلامت قلب و کاهش میزان سفت شدن شریانی میتواند از بروز بیماریهایی مانند زوال عقل در سالخوردگی پیشگیری کند. به گزارش روزنامه دیلی میل، محققان دانشگاه آکسفورد و دانشگاه کالج لندن در مطالعه ای ۵۴۲ فرد مسن را که در سنین ۶۴ سالگی و ۶۸ سالگی دو […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – محققان معتقدند: حفظ سلامت قلب و کاهش میزان سفت شدن شریانی میتواند از بروز بیماریهایی مانند زوال عقل در سالخوردگی پیشگیری کند.
به گزارش روزنامه دیلی میل، محققان دانشگاه آکسفورد و دانشگاه کالج لندن در مطالعه ای ۵۴۲ فرد مسن را که در سنین ۶۴ سالگی و ۶۸ سالگی دو اندازه گیری سختی آئورت انجام داده بودند، بررسی کردند.
آئورت که بزرگ ترین سرخرگ بدن است با افزایش سن سفت می شود و این محققان متوجه شد که سفت شدن سریع تر آئورت در اواسط زندگی با بروز نشانگرهای سلامت ضعیف تر مغز ارتباط داشت. این نشانگرها شامل کاهش خون رسانی به مغز، کاهش ارتباط ساختاری میان مناطق مختلف مغز و حافظه بدتر است.
محققان می گویند: مداخلات پزشکی و تغییر سبک زندگی در اوایل زندگی می تواند به کاهش سفت شدن شریانی کمک کند و می تواند از بروز زوال عقل در سالخوردگی پیشگیری کند. آنها با بررسی آزمایش های شناختی و اسکن های ام. آر. آی از مغز این ۵۴۲ فرد مسن، اندازه مناطق مختلف مغز این افراد، اتصالات میان این مناطق مغزی و خون رسانی به آنها را مورد مطالعه قرار دادند.
دکتر سانا سوری از اعضای گروه تحقیق در انجمن آلزایمر گروه روانپزشکی دانشگاه آکسفورد گفت: این مطالعه سلامت قلب و سلامت مغز را بهم پیوند می دهد. وی توضیح داد: «کاهش ارتباط میان مناطق مختلف مغزی نشانگر اولیه بیماریهای نورودژنراتیو مانند بیماری آلزایمر است.»
وی افزود: جلوگیری از این تغییرات با کاهش یا کند کردن روند سفت شدن رگ های خونی بزرگ بدن می تواند یکی از راه های حفظ سلامت مغز و حافظه باشد. به گفته محققان، اگر کسی به بیماری های قلبی، فشار خون بالا، دیابت و سایر بیماری های عروقی مبتلا باشد، شریان های وی سریعتر سفت می شوند. همچنین رفتارهای ضعیف سلامتی مانند سیگار کشیدن یا رژیم های غذایی نامناسب، موجب تسریع تدریجی سفت شدن شریان ها می شود.
محققان تاکید می کنند که کاهش سفتی شریانی با درمان های پزشکی یا مداخلات در سبک زندگی، مانند اصلاح رژیم غذایی و ورزش امکان پذیر است. آنها خاطر نشان می کنند که در حال حاضر هیچ درمانی برای آلزایمر وجود ندارد و محور مداخلات پزشکی بر پیشگیری از ابتلا به این بیماری و یا به تاخیر انداختن آن تمرکز دارد.
طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت اکنون آلزایمر مهم ترین دلیل از کار افتادگی سالمندان در سراسر جهان است. هزینه نگهداری از بیماران مبتلا به آلزایمر در سراسر جهان حدود ۶۰۵ میلیارد دلار است که معادل یک درصد از تولیدات ناخالص داخلی جهان است. از هر سه سالمند در سراسر دنیا، یک مورد بر اثر آلزایمر یا دیگر انواع زوال عقل جان خود را از دست می دهد.
بررسی های محققان مرکز آلزایمر آمریکا نشان می دهد که احتمال ابتلای زنان به آلزایمر پس از ۶۰ سالگی، دو برابر سرطان سینه است. در ادامه تحقیقات آمده است که احتمال ابتلای زنان به آلزایمر پس از ۶۰ سالگی یک به ۶ است؛ در حالی که این رقم در مردان یک به ۱۱ است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید