«بررسی مشکلات پوستی در شرایط کرونا، اقدامات پیشگیرانه و درمان مناسب» در گفت وگوی ایسنا علوم پزشکی تهران با دکتر طبایی
ایسنا علوم پزشکی تهران – دکتر سیدمهدی طبایی متخصص پوست، مو و زیبایی، مشکلات پوستی مرتبط با کرونا را در سه دسته مورد بررسی قرار داد و برای هر یک از این مشکلات، اقدامات پیشگیرانه و راه های درمان مناسب را تبیین کرد. دکتر سیدمهدی طبایی در گفت وگو با ایسنا علوم پزشکی تهران، در […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – دکتر سیدمهدی طبایی متخصص پوست، مو و زیبایی، مشکلات پوستی مرتبط با کرونا را در سه دسته مورد بررسی قرار داد و برای هر یک از این مشکلات، اقدامات پیشگیرانه و راه های درمان مناسب را تبیین کرد.
دکتر سیدمهدی طبایی در گفت وگو با ایسنا علوم پزشکی تهران، در خصوص مشکلات پوستی در شرایط کرونا اظهار داشت: مشکلات پوستی مرتبط با کرونا به سه دسته مختلف تقسیم بندی میشود، یک دسته مشکلات ناشی از حضور ویروس در بدن است که حاصل فعل و انفعالات بین سیستم ایمنی بدن و ویروس می باشد.
وی افزود: دسته دوم ویژه اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با کرونا می باشد در واقع برخی از اقدامات پیشگیرانه از شیوع کرونا همچون استفاده از الکل وضد عفونی کننده ها ، شستشوی بیش از حد دست ها و استفاده از ماسک موجب ایجاد ضایعات پوستی میشود.
این متخصص پوست، مو و زیبایی بیان کرد: دسته سوم ضایعاتی است که به دلیل درمان کرونا تظاهر مییابد، مثلا داروهای مختلف در ایام درمان کرونایی ممکن است موجب ضایعات مختلف پوستی شود. در این باره باید نوع ضایعه پوستی در جهت درمان سریع، به موقع تشخیص داده شود و البته هر ضایعه ای ممکن است استراتژی درمان متفاوتی داشته باشد.
وی عنوان کرد: در دسته اول تظاهرات پوستی ممکن است ایجاد و یا تشدید شود البته نکته مهم این است که در کرونا ضایعه اختصاصی پوستی نداریم که با آن کرونا قابل تشخیص باشد. کرونا می تواند انواع ضایعات پوستی مانند کهیر، دانه های پراکنده قرمز خارش دار و یا بدون خارش ایجادکند، گاهی انتهای دستان دچار ضایعات التهابی و دردناکی می شود و برخی اوقات ضایعاتی مانند تاول وجود دارد.
این عضو هیات علمی خاطرنشان کرد: ضایعات پوستی در ایام کرونا نیاز به بررسی دقیق دارد و لازم است با مشاوره دقیق متخصصین پوست علت های مختلف مسبب این ضایعات در نظر گرفته شود در مورد ضایعات مرتبط با درمان کرونا معمولا و به موازات اینکه کرونا غیر فعال شود می تواند این ضایعات نیز کنترل شوند؛ اگر ضایعه پوستی بعد از بهبود کرونا پایداری داشته باشد نیازمند بررسی بیشتر است.
دانشیار بیماری های پوست گفت: ممکن است این ضایعات قبل، حین و یا بعد از بیماری پدیدار شود و گاهی تنها علامت شروع بیماری می تواند ضایعات پوستی باشد.
این متخصص پوست و مو و زیبایی ادامه داد: دسته دوم که در مورد اقدامات پیشگیرانه کرونایی است بیشتر شایع است و در حال حاضر مراجعه کنندگان زیادی با این مشکل وجود دارند که بواسطه شستشوی زیاد دست ها و استفاده مکرر از الکل دچار اگزما و خشکی دست شدند.
وی اظهار داشت: توصیه می شود کسانی که حساسیت قبلی و سابقه خشکی پوست و اگزما دارند از دستکش نخی استفاده کنند و روی آن دستکش نایلونی یا پلاستیکی برای کار با آب و شوینده ها استفاده کنند تا تماسشان با آب و شوینده ها کمتر شود. همچنین باید از نرم کننده مناسب برای دستان خود استفاده کنند و در مواقع ضروری شوینده ملایم به کار ببرند که چربی پوست بیش از حد از بین نرود و دست ها را خشک نکند.
دکتر طبایی یادآور شد: در جهت جلوگیری از خشکی دست، افراد می توانند از ضد عفونی کننده های ترکیبی دارای نرم کننده و مواد غیرالکی استفاده کنند که عوارض کمتری دارد در صورت مقاومت و عدم درمان با این ملاحظات به متخصص پوست مراجعه کنند.
وی تصریح کرد: ممکن است ضایعاتی در استفاده از ماسک ایجاد شود مثلا تشدید آکنه با استفاده از ماسک شایع است که علت آن زمینه پوستی اولیه به علاوه سایش های مکرر ماسک با صورت است در این باره برای پیشگیری باید از ماسک های استاندارد استفاده شود و ماسک ها نیز متناسب با حجم صورت باشد.
این متخصص مو و پوست و زیبایی عنوان کرد: افرادی که دارای آکنه هستند باید درمان مناسب را دریافت کنند تا از عوارض بعدی جلوگیری به عمل آید.
وی بیان کرد: دسته سوم عوارض پوستی کرونا به جهت درمان ایجاد میشود. در کرونا دسته های مختلف دارویی از جمله مسکن، آنتی بیوتیک، قرص ضد ویروس، تعدیل کننده های ایمنی و داروهای کورتونی استفاده می شود که همه این ها می توانند عوارض پوستی ایجاد کنند به ویژه در کسانی که زمینه خاصی از بیماری دارند این عوارض بیشتر دیده می شود.
دکتر طبایی تاکید کرد: شناخت این عوارض بسیار مهم است که بر اثر چه دارویی است و درمان مناسب بر اساس شدت ضایعه و نوع دارو می تواند متفاوت باشد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید