تحقیقات جدید نشان میدهند: ارتباط جدی ویتامین D و ابتلا به کووید۱۹
ایسنا علوم پزشکی تهران – مطالعه جدیدی که بر روی ۲۱۶ فرد مبتلا به کووید ۱۹ انجام شد، نشان داده است که ۸۰ درصد از این افراد ویتامین D کافی در خون ندارند. مطالعات نشان داده اند که داشتن ویتامین Dکافی در بدن، سبب شده که تا ۵۱.۵ درصد خطر مرگ و میر ناشی از […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – مطالعه جدیدی که بر روی ۲۱۶ فرد مبتلا به کووید ۱۹ انجام شد، نشان داده است که ۸۰ درصد از این افراد ویتامین D کافی در خون ندارند.
مطالعات نشان داده اند که داشتن ویتامین Dکافی در بدن، سبب شده که تا ۵۱.۵ درصد خطر مرگ و میر ناشی از این بیماری برای مبتلایان کاهش یافته باشد و برای بهبودی به بیمارانی که به نوع شدید این ویروس مبتلا شده اند، کمک کند؛ هرچند که برای اثبات این مسئله آزمایشهای بیشتری مورد نیاز است.
وظیفه اصلی ویتامین D، تقویت جذب کلسیم است، که آن برای رشد و بازسازی استخوان (هنگامی که بافت استخوان بالغ برداشته میشود و بافت استخوانی جدید تشکیل میشود) ضروری است. به همین دلیل، کمبود ویتامین D میتواند منجر به نازک شدن استخوانها، شکننده شدن یا از بین رفتن استخوانها شود. اما ویتامین D یک سری مزایای دیگر نیز دارد، از مثبت برای سلامتی جسم و روان.
در این تحقیق میزان ویتامین D در مردان کمتر از زنان بود و علاوه بر این در افرادی که کمبود ویتامین D داشتند، فشار خون بالا و بیماریهای قلبی عروقی بیشتر بود.
دکتر هانس کنراد بیالسکی، استاد دانشگاه هوهنهایم که ارتباط ویتامین D و کووید۱۹ را بررسی کرده، میگوید: بیماریهایی مانند فشار خون، دیابت و چاقی با کمبود ویتامین D در ارتباط است. همچنین به نظر میرسد بیمارانی که ویتامین D کافی ندارند، به نوع شدیدتری از کووید۱۹ مبتلا شوند اما ما هنوز چگونگی ارتباط بین این دو را پیدا نکرده ایم.
با این وجود، علاوه بر ارتباط بین سطح ویتامین D و خطر ابتلا به کووید۱۹ محققان در حال تلاش برای درمان این بیماری به کمک ویتامین D هستند.
محققان معتقدند: درمان با ویتامین D باید در بیماران کرونایی با مقادیر پایین ویتامین D انجام شود، زیرا این روش ممکن است اثرات مفیدی در سیستم اسکلتی عضلانی و سیستم ایمنی بدن داشته باشد.
آنها توصیه میکنند که مصرف ویتامین D برای نوزادان باید به طور روزانه بین ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ IU، کودکان ۶۰۰-۱۰۰۰ IU روزانه و بزرگسالان ۶۰۰-۲۰۰۰ IU باشد و این مقدار بستگی به سطح فعلی این ویتامین در بدن افراد دارد. همچنین بزرگسالانی که دچار اضافه وزن هستند، ممکن است به میزانی ۲ تا ۳ برابر بیشتر به این ویتامین نیاز داشته باشند.
اما آیا با منابع ویتامین D آشنایی دارید ؟
ماهی چرب:
انواع مختلف ماهیها منبع عالی ویتامین D هستند. اگر میخواهید ویتامین D بیشتری در رژیم غذایی خود استفاده کنید، باید به دنبال ماهیهای چربتر باشید.
طبق گفته انستیتوی ملی بهداشت ، ۸۵ گرم قزلآلای پخته شده دارای ۶۴۵ واحد بین المللی ویتامین D است. ماهی تن و روغن کبد ماهی نیز دارای ویتامین D هستند. وقتی ماهی بیشتری به رژیم غذایی خود اضافه میکنید، دوز اضافی اسیدهای چرب امگا ۳ سالم نیز دریافت میکنید.
کمبود شدید ویتامین D باعث ایجاد راشیتیسم میشود که در کودکان به عنوان الگوی رشد نادرست، ضعف در عضلات، درد در استخوانها و تغییر شکل مفاصل ظاهر میشود. کمبود ویتامین D در بزرگسالان باعث خستگی، درد استخوان، ضعف عضلات، تغییر حالت (مثل افسردگی) میشود.
پزشکانی که این تحقیق را انجام داده اند با اشاره به اینکه هنوز مشخص نیست که ویتامین دی در بدن نقش پیشگیرانهای در برابر این بیماری دارد یا نه، میگویند: کمبود شدید این ویتامین در بدن پیامدهای منفی زیادی را در پی دارد که میتواند روی ابتلا به کووید ۱۹ هم تاثیر گذار باشد اما ما هنوز نمیتوانیم با قطعیت بگوییم که ویتامین دی میتواند از عفونت شدید جلوگیری کند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید